چرا چیزها را فراموش می کنیم؟/آیا ممکن است ذهن را کارآمدتر کند؟
تریتا نیوز ، فراموش کردن چیزها بسیار رایج است. ممکن است به دلیل بالا رفتن سن، بیماری آلزایمر، استرس، ضربه به سر، داروها و دلایل دیگر به راحتی چیزها را فراموش کنید.
به گزارش تریتا نیوز ، درک این نکته مهم است که فراموش کردن چیزها بسیار رایج است. هرکسی می تواند لیست خرید را در خانه فراموش کند، کلید ماشین را اشتباه قرار دهد و قرار ملاقات ها را به خاطر نیاورد. خالی شدن گهگاه ذهن همیشه یک مشکل جدی نیست، بلکه نشانه این است که شما نیاز به استراحت دارید. با این حال، وقتی صحبت از از دست دادن مکرر حافظه، بی نظمی، مه مغزی، همراه با علائم دیگر، مانند تحریک پذیری یا از دست دادن حس بویایی به میان می آید، می تواند نشانه مشکلاتی (مانند آلزایمر یا نوعی زوال عقل) باشد. ممکن است لازم باشد به پزشک خود مراجعه کنید.
کاهش حافظه نیز نشانه رایج پیری است. سایر دلایل رایج ممکن است شامل این موارد باشد:
بیماری آلزایمر،فشار،آسیب سر (قدیمی یا جدید)،داروها (داروهای خواب، داروهای ضد افسردگی خاص، داروهای صرع و مسکن های مخدر)،مشکلات خواب،سرکوب وقایع تروماتیک (فراموشی پس از سانحه)،عدم تمرکز به دلیل اضطراب،اختلالات سلامت روان، مانند اضطراب، افسردگی،اعتیاد به الکل،کمبود ویتامین B12،کم کاری تیروئید،اختلال کمبود توجه (ADD)،عفونت هایی مانند بیماری لایم و مننژیت،بیماری های مزمن، مانند فشار خون بالا و دیابت،تومورهای مغزی
اگر متوجه شدید که دائماً چیزهایی را فراموش می کنید، باید برای ارزیابی جامع با یک پزشک متخصص مغز و اعصاب مشورت کنید. ممکن است پزشک انجام برخی آزمایشات را ضروری بداند و اصلاح سبک زندگی را همراه با داروها پیشنهاد کند.
چگونه می توانم حافظه خود را برای غلبه بر فراموشی تقویت کنم؟
مغز یک عضو پیچیده با ارتباطات بی شمار است. برخی تمرینات و فعالیت ها، اگر به طور منظم انجام شوند، ممکن است به تقویت این ارتباطات کمک کنند.
توصیه های زیر ممکن است به تقویت حافظه شما کمک کند:
فعالیت بدنی باعث افزایش جریان خون به کل بدن شما از جمله مغز شما می شود. این کمک می کند تا حافظه خود را قوی نگه دارید. برای اکثر بزرگسالان سالم، محققان حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت هوازی با شدت متوسط (پیاده روی سریع) یا ۷۵ دقیقه در هفته فعالیت هوازی شدید (دویدن دویدن) را ترجیحاً در طول هفته توصیه می کنند.
همانطور که فعالیت بدنی به حفظ فرم بدن شما کمک می کند، فعالیت های تحریک کننده ذهنی به حفظ سلامت مغز کمک می کند و ممکن است از کاهش حافظه جلوگیری کند. سعی کنید جدول کلمات متقاطع را حل کنید یا بازی های عددی را امتحان کنید. بخشی از روزنامه را بخوانید که معمولاً از آن صرف نظر می کنید. نواختن ساز موسیقی را یاد بگیرید.
تعامل اجتماعی به دفع افسردگی و استرس کمک می کند، که هر دو می توانند به از دست دادن حافظه کمک کنند. به دنبال فرصت هایی برای دور هم جمع شدن با عزیزان، دوستان و دیگران باشید، به خصوص اگر تنها زندگی می کنید.
عوامل حواس پرتی را محدود کنید و سعی نکنید چندین کار را همزمان انجام دهید. به کاری که روی آن کار می کنید فکر کنید و سعی کنید تمرکز کنید.
ضریب هوشی خواب نقش مهمی در کمک به تثبیت خاطرات خود ایفا می کند، بنابراین می توانید آنها را در طول مسیر به یاد آورید. خواب کافی یک اولویت است. بیشتر بزرگسالان به هفت تا هشت ساعت خواب بدون مزاحمت در روز نیاز دارند.
رژیم ممکن است به همان اندازه که برای قلب شما مفید است برای مغز شما نیز مفید باشد. میوه، سبزیجات و غلات کامل بخورید. منابع پروتئینی کم چرب مانند ماهی، گوشت بدون چربی و مرغ بدون پوست را انتخاب کنید. آنچه می نوشید نیز مهم است. آب کافی یا نوشیدن الکل زیاد می تواند منجر به گیجی و از دست دادن حافظه شود.
توصیه های درمانی پزشک را برای هر گونه بیماری مزمن مانند افسردگی یا مشکلات کلیوی یا تیروئید دنبال کنید. هرچه بهتر از خود مراقبت کنید، احتمالاً حافظه شما بهتر خواهد بود. همچنین، داروهای خود را به طور منظم با پزشک خود بررسی کنید. داروهای مختلف می توانند بر حافظه تأثیر بگذارند.
آلارم های خود را تنظیم کنید و از ویژگی ها برای سازماندهی تاریخ های خود استفاده کنید. چندوظیفه ای را متوقف کنید. هر بار روی یک کار تمرکز کنید.
به مواردی که اطراف اشیایی که فراموش کرده اید توجه کنید. وسایل خود را مرتب نگه دارید.
مدیتیشن را امتحان کنید. تمرکز و هماهنگی شما را تقویت می کند و حافظه را نیز بهبود می بخشد.
علائم مشکلات جدی حافظه چیست؟
طبق گفته مؤسسه ملی سالمندی ایالات متحده (بخشی از مؤسسه ملی بهداشت)، مشکلات جدی حافظه انجام کارهای روزمره را دشوار می کند. علائم مشکلات حافظه جدی ممکن است شامل شود:
پرسیدن مکرر سوالات مشابه
گم شدن در جاهایی که خوب می شناسید
عدم توانایی در پیروی از دستورالعمل ها
گیج شدن بیشتر در مورد زمان، افراد و مکان ها
مراقبت نکردن از خود، بد غذا خوردن، حمام نکردن یا ناامن بودن
انسان ها در به خاطر سپردن تکه های پیچیده اطلاعات به جای یک جزئیات خوب هستند. یادآوری جزئیات چهار عکس برای یک فرد بسیار آسان تر از به خاطر سپردن لیستی از چندین عدد دو رقمی است. مغز از طریق تثبیت، توجه و برانگیختگی عاطفی خاطرات را شکل می دهد. با تمرکز کمی بیشتر روی چیزها و استفاده از استراتژی های یادگیری مناسب در زندگی روزمره، ممکن است بتوانید اطلاعات بیشتری را حفظ کنید.