آلودگی هوا: چه چیزی بخوریم ، چه چیزی نخوریم!
آیا نمی توانید آلودگی هوا را کاهش دهید؟ حداقل می توانید سیستم ایمنی خود را در برابر واکنش های مضر خود مصون نگه دارید …
پایگاه خبری تریتانیوز ، آلودگی پایان ناپذیر هوا در تهران و کلانشهرهای ایران چیز جدیدی نیست.تعداد زیادی اتومبیل و موتور سیکلت با آلایندگی زیاد ،وسایل نقلیه سنگین با استانداردهای ضعیف کار می کنند و از طرف دیگر صنایع آلاینده های واقع در حومه پایتخت همراه با زیرساخت های ضعیف برای توسعه مردم وحمل و نقل از مهمترین دلایل آلودگی شدید هوا در تهران است.
تهرانی هایی که ممکن است شاید در بهار و تابستان کیفیت هوا بهتری را تجربه کنند ، در روزهای سرد ، خشک و بی باران پاییز و زمستان با بدترین کابوس خود روبرو می شوند.
به عنوان شهروندان مسئول ، وظیفه ما است که با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی ، انجام آزمایش های بازرسی از وسایل نقلیه یا حتی کاشت درخت در جلوی خانه های خود ، راه حلی برای بدتر شدن آلودگی هوا پیدا کنیم.
اما ما همچنین مسئول سلامتی خود هستیم. چگونه می توان با رژیم غذایی سالم با اثرات مضر آلودگی هوا مقابله کرد؟ در اینجا یک راهنما است!
آنتی اکسیدان ها را تا جایی که می توانید ذخیره کنید!
آنتی اکسیدان ها حاوی سلنیوم هستند و بتاکاروتن بهترین دوستان شما در طول روزهای آلودگی خواهد بود.
طالبی ، انبه ، کدو تنبل ، فلفل دلمه ای ، اسفناج ، کلم و زردآلو سرشار از بتاکاروتن است.
سلنیوم در غذاهای دریایی ، مرغ ، نان ، آجیل و غلات کامل یافت می شود.
غذاهایی که سرشار از آنتی اکسیدان هستند ، بهترین دشمن رادیکال های آزاد هستند.
اما رادیکال های آزاد چیست؟ رادیکال های آزاد مولکول های بسیار ناپایداری هستند که به طور طبیعی هنگام ورزش و بدن شما غذا را به انرژی تبدیل می کنند.
با این حال بدن شما همچنین می تواند در معرض رادیکال های آزاد از منابع مختلف محیطی مانند دود سیگار ، آلودگی هوا و نور خورشید قرار گیرد.
آنها می توانند باعث “استرس اکسیداتیو” شوند ، فرایندی که می تواند باعث آسیب سلول شود. تصور می شود که استرس اکسیداتیو در انواع بیماری ها از جمله سرطان ، بیماری های قلبی عروقی ، دیابت ، بیماری آلزایمر ، پارکینسون و بیماری های چشمی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولای وابسته به سن نقش دارد.
ویتامین های E ، C: بهترین دشمنان در آلودگی هوا
خوردن کرفس ، اسفناج ، گوجه فرنگی ، لیمو شیرین ، پرتقال ، نارنگی و کاهو را در هر کجا که باشید ، داخل ماشین ، خانه یا دفتر کار فراموش نکنید!
آنها غنی از ویتامین C هستند و طبق مطالعات چنین غذاهایی اثرات مضر آلودگی هوا را کاهش می دهند.
ویتامین E را می توانید در جوانه گندم ، روغن نباتی ، گردو ، بادام ، زیتون و سبزیجات دارای برگ های سبز پیدا کنید.
شیر ، کره و زرده نیز منابع خوبی برای ویتامین E هستند.
یک سیب در روز سمیت سرب را از شما دور نگه می دارد!
روزانه یک سیب بخورید و پکتین آن از شما در برابر مسمومیت با سرب در هوا محافظت می کند!
لبنیات را فراموش نکنید!
در زمان آلودگی هوا ، شیر ، ماست و سایر لبنیات را تا آنجا که می توانید مصرف کنید. آنها حاوی فسفر ، منیزیم و کلسیم هستند که به شما کمک می کنند تا با اثرات آلودگی هوا بر بدن خود مقابله کنید.
پروتئین موجود در شیر می تواند سرب را به ترکیب محلول تبدیل کند ، که می تواند مانع جذب سرب در بدن و همچنین خارج شدن آن از بدن شود.
کلسیم و آهن دوز جذب شده سرب را کاهش می دهند و از این طریق از شما در برابر آلودگی هوا محافظت می کنند.
سیر و پیاز دوستان بد بو شما هستند!
سیر و پیاز به شما در حفظ سلامت ریه ها کمک می کنند. آلیسین موجود در سیر به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی قدرتمند در بدن عمل می کند و می تواند به از بین بردن عفونت های تنفسی که می تواند ریه های شما را مسدود کند ، کمک کند.
بروکلی ، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
“سیستم ایمنی بدن خود را با رژیم غذایی مناسب ، برنامه سم زدایی و تمرینات تنفسی تقویت کنید. جیا سینگ ، متخصص تغذیه و مشاور غذا می گوید: اینها بهترین روشها برای به حداقل رساندن اثرات مضر آلودگی هوا است. زمستان یا بدون زمستان ، کلم بروکلی را به رژیم روزانه خود اضافه کنید. طبق تحقیقی که در دانشگاه جان هاپکینز انجام شده است ، این گیاه عجیب و غریب ، جدا از اینکه یک مبارز عالی برای مقابله با سرطان است ، در محافظت از شما در برابر آلودگی هوا و وسایل نقلیه کمک زیادی می کند. یک آزمایش بالینی که در استان جیانگ سو – یکی از آلوده ترین مناطق چین – انجام شد ، نشان داد که مصرف کلم بروکلی کمک می کند تا سموم مرتبط با آلودگی هوای ازن دفع شود. برای خنثی سازی آسیب رادیکال های آزاد ناشی از آلودگی هوا ، دو عضوی که باید به طور مرتب از آنها پشتیبانی و سم زدایی کنیم ریه ها و کبد هستند. “ریه های خود را با پونه کوهی ، پوست پرتقال ، اکالیپتوس و نعنا فلفلی جوان کنید و از گریپ فروت ، چغندر ، هویج ، سیب ، کلم ، آووکادو برای کبد تمیز استفاده کنید.”
ویتامین C به صورت رژیم غذایی و مکمل همراه با تنتور اکیناسه (داروی گیاهی) به ساخت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و شما را نسبت به آلرژی حساس نمی کند. به زبان ساده ، غذاهای حاوی ویتامین C ، مانند پرتقال ، توت فرنگی ، سیب ، هندوانه ، با واکنش آلرژیک التهابی مقابله می کنند. منابع غذایی خوب ویتامین C عبارتند از فلفل دلمه ای قرمز ، کلم پیچ ، جعفری ، کلم بروکلی ، جوانه بروکسل ، گل کلم ، پاپایا ، اسفناج ، مرکبات ، پیاز سبز و غیره.
درمان های طبیعی
دوستداران غذاهای تند و غذاهای پرادویه با کمی دقت در مصرف می توانند علائم آلرژی را از بین ببرند. زنجبیل ، انیسون ، رازیانه و خردل گرم همگی می توانند به عنوان مواد ضد احتقان طبیعی عمل کنند. “چای سبز ، زنجبیل و دارچین بدن را قادر می سازد تا عوامل استرس زا مانند آلودگی و سموم محیطی را کنترل کند. زردچوبه خام همچنین دارای خواص درمانی است که از شما در برابر برونشیت مزمن ، خس خس سینه ، سرفه های آلرژی و سرماخوردگی محافظت می کند.مصرف یک رژیم غذایی غنی از آنتی هیستامین های طبیعی (داروهای آلرژی) می تواند به جلوگیری از واکنش های آلرژیک کمک کند. غذاهای غنی از منیزیم مانند بادام ، بادام هندی و سبوس گندم را امتحان کنید . “اسیدهای چرب امگا ۳ همچنین قادر به کاهش واکنش های آلرژیک و تسکین التهاب هستند.
غذای ناخواسته ، فست فود ممنوع!
غذای ناخواسته تمام تلاش شما برای محافظت در برابر آسیب های آلودگی هوا را نفی می کند. این مواد غذایی را با لبنیات و سبزیجات جایگزین کنید تا سلامت شما بهبود یابد.