با این ۵ روش مانع سکته قلبی شوید!!

رژیم و سبک زندگی –نه ژنتیک- نقش مهمی در این امر دارند.
به گزارش تریتا نیوز:سمیرا سرایلو، چنانچه پدر، مادر یا خواهد و برادران شما مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی باشند، ممکن است تصور شود که شما هم احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را دارید، اما پژوهش تازه ای در سوئد نشان داده است که ۵ عامل سبک زندگی خاص مانند رژیم سالم، ورزش منظم و ترک سیگار می تواند تا ۸۰ درصد مانع سکته های قلبی شود. در بسیاری از جاهای دنیا به خاطر مبارزه با فشار خون بالا و کلسترول پایین نرخ ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی به شدت کاهش یافته است. پژوهشگران اذعان کرده اند که تغییر سبک زندگی در کاهش ریسک حملات قلبی بسیار موثر است.
پژوهشگران این ۵ عامل را در پیشگیری سکته و حملات قلبی موثر می دانند:
- ترک سیگار (تا ۳۶ درصد خطر حملات قلبی را کاهش می دهد): ترک سیگار یکی از عاداتی است که رها کردن آن سخت و طولانی مدت است. در پژوهشی که درسوئد انجام شده مردانی که سیگاری نبودند یا دست کم ۲۰ سال قبل از این پژوهش سیگار کشیدن را ترک کرده بودند ۳۶درصد احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی درآنها کمتر از افراد سیگاری بوده است. و زنانی که قبل از سن ۳۰ یا ۴۰ سال سیگار را ترک کرده اند نه تنها احتمال ابتلا به حملات قلبی در آنها کمتر می شود بلکه احتمال ابتلا به سرطان هم در آنها کاهش می یابد.
- رژیم غذایی سالم و مغذی(۲۰ درصد خطر حملات قلبی را کاهش می دهد): جای شکی نیست که رژیم غذایی سالم می تواند در کاهش حملات و بیماری های قلبی و عروقی و حتی بیماری های دیابت و سرطان هم موثر و مفید باشد. پژوهشگران معتقدند رژیم سالم باید شامل موارد زیر باشد:
- دست کم ۵ وعده در روز میوه و سبزیجات تازه
- ۴ وعده غلات کامل
- ۱ بار یا بیشتر لبنیات کم چرب
- دست کم دو بار در هفته ماهی تازه
افرادی که از این شیوه پیروی می کنند تقریبا تا ۲۰درصد احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی در آنها کاهش می یابد، حتی اگر غذاهایی که در این لیست توصیه نمی شود مانند گوشت قرمز و فرآوری شده و شیرینی را هم جزء رژیم خود داشته باشند.
- کاهش چربی دور کمر( ۱۲درصد خطر حملات قلبی را کاهش می دهد): پژوهشگران دریافته اند که چربی دور ارگانهای داخلی عامل پیش بین خوبی برای حملات قلبی است. در پژوهش ثابت شده که افرادی که دور شکم آنها کمتر از ۹۵ سانتی متر است احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در آنها تا ۱۲درصد کمتر از افرادی است که دور شکم آنها بیشتر از این میزان است.
- نوشیدن آب به اندازه کافی(۱۱رصد خطر حملات قلبی را کاهش می دهد): در این مطالعه مشخص شده که نوشیدن آب در حد متعادل یا پایین تا ۱۱درصد ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد.
- فعالیت فیزیکی (۳درصد خطر حملات قلبی را کاهش می دهد): افرادی که روزانه ۴۰ دقیقه پیاده روی یا دوچرخه سواری می کنند، و دست کم یک ساعت در هفته ورزش می کنند تا ۳درصد احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در آنها کمتر است.همه از فواید بسیار ورزش بر سلامت بدن آگاهند و می دانید که نه تنها ورزش بر قلب تاثیر گذار است بلکه استخوانهای شما را هم محکم می کند،سیستم ایمنی را تقویت می کند، استرس را ازبین می برد.پس تا آنجا که می توانید تحرک داشته باشید.
درست است که ساختار ژنتیکی شما در کنترل شما نیست، اما رژیم غذایی، ورزش و اینکه سیگار بکشید یا خیر در کنترل و اختیار شما است. درست است که اجرای چنین تغییراتی چندان کار ساده ای نیست اما می توانید با تلاش و پشتکار بیشتر شیوه ای سالم و سلامت برای خود نهادینه کنید. بنابراین ارزشش را دارد که کمی زمان بگذارید و تغییراتی در برنامه زندگی و روزانه خودتان اعمال کنید تا سلامت بیشتری را برای خودتان و خانواده تان فراهم کنید.