این غذاها عمرتان را طولانی می کند!!
تریتا نیوز ،دکتر پیام فرحبخش ،متخصص تغذیه ،شکی در این نیست که هر آنچه ما می خوریم یا به ما کمک می کند یا آسیب می زند. اعتیاد ما به غذاهای آماده و فراوری شده علی رغم اینکه ارزش غذایی چندانی ندارند و باعث بسیاری از بیماری ها مانند چاقی، بیماری های قلبی و عروقی و دیابت نوع ۲ می شود. دلیلی نیست که این راه اشتباه را ادامه دهید. غذاهایی وجود دارد که می تواند به شما انرژی لازم را بدهند، احتمال ابتلا به بیماری را کاهش دهند و باعث شود وزن سلامت و تناسب اندام تان حفظ شود. اگر می خواهید طول عمر بیشتری داشته باشید و سالم تر باشید، باید غذاهای سالم و مغذی استفاده کنید. خوردن غذاهای گیاهی سالم را در صدر رژیم گذایی تان قرار دهید آنگاه تاثیرات شگرف آن را بر سلامت و بدن تان خواهید دید.
- سبزیجات از خانواده کلم
سبزیجات از خانواده کلم با توانایی ویژه تعدیل هورمونهای بدن انسان، سیستم سم زدای طبیعی بدن را فعال می کند و مانع رشد سلولهای سرطانی می شوند. این سبزیها باید جویده، خرد و ریز شوند یا آب آنها گرفته شودتا ویژگی های ضد سرطانی آنها آزاد شود. سولفورفان موجود در این گیاه باعث حفاظت از التهاب رگهای خونی می شود که می تواند در بیماری های قلبی و عروقی تاثیرگذار باشند. حتما انواع کلم را در برنامه روزانه خود خواه خام یا پخته بگنجانید.
- برگ های سبز سالاد
سبزیجات خام با برگهای سبز –مثل کلم- کالری بسیار پایینی دارند، که برای کنترل و کاهش وزن بسیار مناسب هستند. در یک پژوهش علمی زنانی که قبل از وعده های غذایی مقدار زیادی سالاد می خورند میزان کالری کمتری دریافت می کنند، و هر چه سالاد بیشتری بخورند کالری کمتری دریافت می کنند. به علاوه، در کنار کاهش و کنترل وزن خوردن سالاد حاوی سبزیجات خام برگ سبز خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و بسیاری از سرطان ها را کاهش می دهد.
برگهای سبز سبزیجات حاوی ویتامین B ، لوتین، زیزانتین، کاروتینوئید هستند که از چشمها در برابر آسیب ناشی از نور محافظت می کنند. اسفناج، کلم ، کاهو و .. را در برنامه غذایی تان داشته باشید.
- آجیل
منبع بسیار غنی چربی مفید، پروتئین گیاهی، فیبر، آنتی اکسیدان ، مواد معدنی و فیتوسترول وجود دارد. خوردن ما آجیل ها هستند که گلیسمیک پایینی دارند که گلیسمیک کل غذا ذا پایین می آورد که باعث می شوند عنصری مهم برای رژیم ضد دیابت باشد. علی رغم تراکم و غلظت کالری ، مصرف آجیل باعث کاهش وزن می شود، احتمالا عواملی در بهبود سلامت کلی در آن وجود دارد. خوردن آجیل بطور منظم نه تنها کلسترول خون را کاهش می دهد بلکه تا ۳۵ درصد احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهند.
- دانه ها
دانه ها هم خیلی مشابه آجیل هستند که منبع غنی چربی های سالم، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها است اما دانه ها پروتئین بیشتری دارند. تخم کتان، چیا و شاهدانه غنی از روغن امگا ۳ است. تخم کتان، چیا و کنجد غنی از لیگن و فیتوستروژن دارد که برای مبارزه علیه سرطان سینه بسیار مهم است. تخم کنجد سرشار از کلسیم و ویتامین E و تخم کدوسرشار از زینک است. برای تاثیر گذاری بیشتر این دانه ها باید خام یا کمی تست شده خورده شود.
- خانواده توت فرنگی
این میوه های غنی از آنتی اکسیدان برای سلامت کلی بدن بسیار مهم هستند. پژوهشها نشان داده اند که خوردن بلوبدی یا توت فرنگی بطور روزانه به مدت چند هفته فشار خون را متعادل می کند، استرس را کاهش می دهد، کلسترول خون را هم پایین می آورد. خانواده توت فرنگی خاصیت ضد سرطانی دارند و غذایی سالم برای مغز هستند؛ شواهدی وجود دارد که نشان می دهد از زوال شناختی بر اثر بالا رفتن سن پیشگیری می کند.
- انار
انار میوه ای خاص و منحصر به فرد است که دارای غلافهای آبدار، کوچک و خشک با طعمی مخلوط از شیرینی و ترش دارد. انار سرشار از آنتی اکسیدان، ضد سرطان و پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی و سلامت عملکرد مغز است. حتما این میوه بهشتی را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید.
- حبوبات
مصرف روزانه حبوبات و سایر بنشن ها باعث می شوند که قند خون تثبیت شود، کاهش اشتها ، و مانع سرطان روده می شوند. حبوبات برای کاهش وزن و ضد دیابت مفید است . حبوبات فیبر بالایی دارند که به پایین آوردن کلسترول کمک می کند. خوردن حبوبات و بتشن ها دوبار در هفته می تواند تا ۵۰ درصد سرطان روده را کاهش دهد.
- قارچ
مصرف قارچ بطور منظم باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه می شود. مطالعات نشان می دهد که قارچ خواص بسیاری دارد از ضد سرطان سینه گرفته تا عوارض ضد التهابی، افزایش سیستم ایمنی سلولها، پیشگیری از آسیب DNA و کاهش رشد سلولهای سرطانی است. قارجها همیشه باید پخته شوند.
- پیاز و سیر
پیاز و سیر از گیاهان مفید برای بیماری های قلبی و عروقی و افزایش و بهبود سیستم ایمنی بدن، با خاصیت ضد دیابت و ضد سرطان است. مصرف فزاینده ی پیاز و سیر خطر ابتلا به سرطانهای پروستان و معده است. این سبزیحات مفید را بصورت خام و پخته در سبد غذایی خانواده بگنجانید.
- گوجه فرنگی
منبع غنی از مواد مغذی در گوجه یافت می شود- لیکوپین، ویتامین C ,E ، بتاکاروتین، فلنول، آنتی اکسیدان است. لیکوپین به ویژه مانع سرطان پروستات، آسیب پوستی ناشی از UV و بیماری های قلبی و عروقی می شود. لیکوپین زمانی که پخته شود خاصیتش را بیشتر نشان می دهد- یک کاسه سس گوجه ۱۰ برابر یک کاسه گوجه خام لیکوپین دارد.