اهدافی برای شادمانه زیستن

به گزارش تریتا نیوز ، ستاره حمیدی ، روان درمانگر ، زندگی امروزه بسیار پرمشغله است خصوصا برای والدین. آنقدر مشغله و استرس به ما وارد می شود که گاهی زمام امور از دست مان خارج می شود و تصویر بزرگتر را گم می کنیم.چطور می توانید اهدافی را برای زندگی تان تعیین کنید که همیشه شما را در روند مناسب قرار دهد؟ الان زمانی را اختصاص دهید و با دقت به اهداف تان فکر کنید. اگر می خواهید میزان رضایتمندی و شادی را در خانه تان بالا ببرید چند تا از این اهداف را مشخص کنید.ممکن است به مرور چنان هیجان زده شوید که اهداف بیشتری را اضافه کنید.
اهداف سلامتی را تعیین کنید
امسال را سالی قرار دهید که خانواده همه باید سالمتر باشند. بنابراین اهدافی را در این راستا تعیین کنید مثلا بچه ها باید زمانی را برای ورزش کردن داشته باشند اما از اهداف سلامتی برای خودتان هم غافل نشوید. با خانواده بروید پیاده روی، فوتبال بازی کنید و غذاهای سالمی برای فرزندان و خانواده آماده کنید. می توانید هر هفته فعالیتهای تان را با توجه به نیازهای خانواده یا حتی آب و هوا تغییر دهید با این تغییرات هیجان تجربه ای جدید را هم به خانواده می آورید اما باید هدف سلامتی خانواده را جوری تنظیم کنید که بتوانید مدت زمانی را در هر هفته به فعالیت یا ورزشی دسته جمعی اختصاص دهید.
اهداف مالی تعیین کنید
حل و فصل دخل و خرج خانواده یکی از چالشهای بزرگ هر خانواده ای است. بودجه خانواده را وسط بگذارید و نه تنها دخل و خرج را با هم تنظیم کنید بلکه اهداف مالی کوتاه مدت و بلند مدت را هم مشخص کنید. اگر شما خانه دار هستید باید بدانید که درآمد یک نفر برای زندگی بسیار سخت و محدود است. در این مواقع شاید زمانی مجبور شوید پول توجیبی بچه ها و پس انداز خودتان را هم وارد هزینه ها کنید. اما حتی اگر درآمد کافی هم دارید باید اهداف مالی تعیین کنید که بدانید دقیقا پولهای تان چه می شوند و کجا می روند. با کنترل دخل و خرج تان می توانید بهتر برای فعالیتهایی که هزینه بر هستند مانند ورزش، تعطیلات یا حتی موارد غیرمترقبه مثل تعمیر ماشین پولی اختصاص دهید. شما حتی می توانید پس انداز کنید که می تواند تغییر خوبی باشد.
برنامه های برای سازماندهی بگذارید
شما تا ابد نمی توانید کلیدهای تان را گم کنید. آیا خانه تان بهم ریخته است و همیشه باید دنبال همه چیز بکردید. آیا همیشه قرارهای مهم مدرسه فرزندتان را فراموش می کنید. شما باید یک برنامه و سیستم داشته باشید. منظم شدن و برداشتن فشار از روی تان می تواند خیلی به نفع تان باشد.بنابراین شما باید برنامه ریزی روزانه، هفتگی و ماهانه داشته باشید؛ می توانید برای تعطیلات یا تمیز کردن خانه و غیره برنامه ریزی کنید. درست است که برنامه ریزی زمان بر است و الان مثل یک عادت است که باید آن را کسب کنید اما به مرور شیوه ای طبیعی برای سبک زندگی تان خواهد شد. سعی کنید برای همه چیز برنامه ریزی داشته باشید تا همیشه به موقع به همه ی کارهای تان برسید.
اهدافی در روابط اجتماعی تعیین کنید
به عنوان مادران، ما همه ی انرژی مان را صرف فرزندان مان می کنیم و بنابراین وقت اضافی برای کس دیگری نداریم. وقتش فرا رسیده که تغییر کنیم. ایجاد اهدافی در روابط اجتماعی می تواند ارتباط شما را با دوستان، شریک زندگی تان و سایر اعضای خانواده بیشتر و بهتر کند. سعی کنید حتی شده ماهی یک بار با همسرتان خلوت کنید و قرارهای دونفره داشته باشید.در این مواقع فرزندان تان را به فردی مطمئن بسپارید. بهبود و تقویت روابط با اعضای خانواده با صله رحم بهتر می شود. بنابراین پیوندهای عاطفی تان را بین خودتان و عزیزان تان را تقویت کنید. شاید زمان بزرگ کردن بچه ها و مشغله های بسیار راحت تر باشد که قید این روابط اجتماعی را بزنید اما این روابط برای روح و روان تان لازم و ضروری است.
اهدافی برای تعطیلات در نظر بگیرید
شاید همین الان هم برای تعطیلات خانواده برنامه ای داشته باشید. یا شاید فکر می کنید که امسال نمی توانید برای سفر جایی بروید. برای تعطیلات های تان برنامه ریزی کنید. لیستی از مکانهایی که می توانید برای تعطیلات بروید را تهیه کنید و پولی که برای آن هم نیاز دارید در نظر بگیرید. بودجه خانواده را با اهداف تعطیلات و سفرهای تان همتراز کنید. این کار به شما کمک می کند که به راحتی برای تعطیلات و سفرهای تان اولویت بندی کنید و بودجه تان را با نیازهای تان تطبیق دهید. برنامه ریزی باعث می شود که بتوانید پول لازم برای سفر را پس انداز کنید و حتی با میزان پولی که دارید مقصد مناسبی را انتخاب کنید.
اهداف علمی و تحصیلی تعیین کنید
برای والدین لازم است که نقاط ضعف و قوت تحصیلی فرزندان شان را قبل از هدف گذاری بشناسند. هدف گذاری روی تحصیل فرزندان در اصل کمک به فرزندتان برای بهبود نمرات، افزایش اعتماد به نفس و علاقمندی بیشتر او به تحصیل است. می توانید با معلم فرزندتان صحبت کنید و برنامه زمانی تنظیم کنید تا در خانه بطور انفرادی با او کار کنید. خودتان را فراموش نکنید. آیا کلاسی هست که دوست داشته باشید در آن شرکت کنید؟ می توانید برای خودتان هم برنامه ریزی کنید.
زمان استفاده از وسایل الکترونیکی را مشخص کنید
شما باید برای تماشای تلویزیون، بازی های کامپیوتری، فضای مجازی و غیره هم برنامه ریزی کنید. و حقیقت این است که زمانی که صرف وسایل ارتباط جمعی می شود باعث می شود شما و فرزندان تان زمانهای مفید و با ارزشی از زندگی را از دست بدهید. سعی کنید محدودیتهای معقولانه ای را اعمال کنید و همه ملزم به رعایت باشند. اینگونه هم اعضای خانواده را از زیر بار فشار اطلاعات در آورده اید و هم اوقات بهتری برای با هم بودن دارید.
برنامه هایی برای کاهش استرس داشته باشید
یکی از مهم ترین موارد که باید عنوان شود برنامه هایی برای کم کردن از میزان استرس خودتان و خانواده تان است. بنابراین اگر می خواهید برای برنامه های کاهش استرس برنامه ریزی کنید همان طور که فرزندان و خانواده را در نظر دارید از خودتان هم غافل نشوید. داشتن زمانی برای “خودتان” همان قدر که باید با فرزندان، همسر و دوستان تان زمان بگذرانید مهم است. حتما زمانی برای خودتان داشته باشید تا شاد و سرحال شوید.برنامه ای ویژه برای خودتان داشته باشید و برای همه ی اهداف شخصی تان برنامه ریزی کنید از خواندن کتاب گرفته تا انجام یک پروژه ی کاری.
باید از خودتان مراقبت کنید. درست است که والدین و همسر هستید اما شما خودتان را هم دارید. بنابراین حداقل ۳۰ دقیقه در روز خلوت کنید و کاری که می خواهید را برای دل خودتان انجام دهید. یک لیست از کارهایی که دوست دارید انجام بدهید تهیه کنید و به ترتیب اولویت آنها را انجام دهید. باور کنید از کارهایی که می توانید هر روز در این نیم ساعت انجام دهید شگفت زده می شوید.