رهن زندگی در”بهت”
پایگاه خبری تریتا نیوز، داشتن فرزند موضوعی است که برای بعضی از خانوادهها از اهمیت بالایی برخوردار است. خانوادهها حاضرند از انواع داروها و روش های درمانی پرهزینه استفاده کنند، به مدت طولانی زیر نظر پزشک باشند و… تا بتوانند کودکی را به دنیا بیاورند.ولی گاهی تمام این تلاشها برای باردارشدن بینتیجه میماند. گاهی لايه های پيدا و پنهان جامعه؛ آبستن اتفاقات عجيبی است؛ زنی، با اجاره دادن تکه ای از بدنش، جنين زوجی نابارور را پرورش می دهد تا در ازاء دريافت پول، چندصباحی زيربار هزينه ها، خم به ابرويش نيايد. پیمودن مسیر ٩ ماهه پیش رو کار سادهای نیست.روشها ،مراحل و شرایط خاص خود را داراست.
فیلم “بهت ” موضوع فيلم درباره زنان است .داستان زنان ناباروری است که زندگی زناشویی خود را در معرض خطر می بینند.دریک جامعه سنتی دارای هویت جنسیتی ناقص، ناتمام، ناکامل و عاری از ارزش تصور میشوند و به همین دلیل دائم در معرض خشونت، طرد شدن و تهدید به طلاق یا مواجهه با همسر دوم قرار میگیرند.” بهت” یک طرف ماجـرا زنی است که به هر دلیل، توانایی پرورش و نگهداری جنین را دربطن و وجودش ندارد و برای داشتن فرزند و چشیدن طعم مادری، محتاج بستری مناسب و قابل اعتماد به مدت نه ماه برای پرورش جنینی است که در فضای آزمایشگاهی کشت شده و حاضر است هزینه های مادی و معنوی این روش از بچه دار شدن را بپردازد.طرف دیگر ماجـرا، زن دیگری است که زیر فشار روزگار آنقدر خمیده که حاضر است برای کم کردن بخشی از این فشار، در ازای دریافت هزینه ای که ممکن است معاش چند سال خود و خانواده اش را تامین کند، رحمش را به مدت نه ماه وقف پرورش جنین زوجی نابارور کند.دو زن، هر دو در کارشان گره افتاده است، هردو رسیدهاند به انتهای خط، هر دو در پی هم میگردند و هر دو برای باز شدن گره زندگیشان به هم نیاز دارند.
سوژه فیلم” بهت “بحث امروز جامعه و مشکل بسیاری از خانواده ها است که به خوبی توانست به یک اثر جذاب تبدیل شود واین فیلم توانست با ساده ترین روش ممکن موضوع رحم اجاره ای را به تصویر بکشاند.”بهت” نه از آن دسته فیلمهایی است که ظاهر خوش و آب و رنگ گول زنکی داشته باشند و نه حتی سعی میکند که ادا و اطواری چاشنی ماجرایش کند و بیننده را به زور سرگرم تماشای فیلم کند. در یک نگاه کلی، «بُهت» فیلمی ساده با درونمایه امید به زندگی است. فیلمی که به خوبی نشان میدهد در موقعیتهای خطیر، این انسانیت آدمهاست که به داد آنها میرسد نه پول، جایگاه اجتماعی و حتی تعصبات مذهبی. بدین ترتیب بهت توانست نگاهی تازه به مسئله لقاح مصنوعی داشته باشد.