چرا کوید ۱۹ اقدام به خودکشی را تا این حد افزایش داده است؟
پایگاه خبری تریتا نیوز ،سمیراسرایلو ، کوید ۱۹ همه گیری است که منجر به تغییرات بسیار زیادی در کارکردهای اجتماعی شده است. و این تغییرات می تواند منجر به خودکشی برای بسیاری از افراد شود. مطالعات نشان می دهد که افراد بسیاری در این همه گیری دچار افسردگی شده اند. تحقیقی نشان داده که ۶۳درصد امریکایی ها دچار افسردگی و اضطراب یا تلفیقی از هر دو هستند. و ۸۰ درصد از امریکایی ها احساس ناراحتی در حد ملایم و یا بالا دارند. چندین فاکتور در این همه گیری دخیل است که می تواند احتمال اقدام به خودکشی را در افراد به مراتب بالاتر ببرد.
انزوای اجتماعی
با وجودی که فاصله گذاری اجتماعی راهکار فوق العاده ای برای پیشگیری از ابتلا به کرونا است، اما می تواند برای سلامت روان افراد به مراتب آسیب زا باشد. و برای افرادی که به فکر خودکشی هستند، تعاملات اجتماعی کم و محدود احتمال اقدام به خودکشی را تا حد زیادی افزایش می دهد. بنابراین افرادی که تنها زندگی می کنند زمانی که در قرنطینه یا فاصله گذاری اجتماعی هستند احتمال فکر کردن به خودکشی و یا حتی مبادرت به این کار در میان آنها به مراتب بیشتر می شود. به علاوه، تمام افرادی که در این دوران قرنطینه احساس تنهایی شدید دارند هم ممکن است مبادرت به خودکشی کنند.
آشفتگی مالی
این شرایط قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی باعث تعطیلی بسیاری از کسب و کارها شده است. و افراد بسیاری در این بین کارشان را از دست داده اند. بنابراین این افراد به سختی ممکن است کار دیگری پیدا کنند و بتوانند منابع مالی شان را تأمین کنند. فشارهای مالی و اقتصادی می تواند افراد زیادی را به سمت خودکشی سوق دهد. به علاوه، این نگرانی وجود دارد که رکود اقتصادی هم تبعات مشابهی به همراه داشته باشد. افراد بسیاری که پول هنگفتی را در بازار بورس از دست داده اند و کسب و کارهای نوپایی که به تعطیلی کشیده شده اند می تواند آمار خودکشی را به مراتب بیشتر کند. از منظر تاریخی هم رکود اقتصادی همیشه مبادرت به خودکشی را بالا برده است.
دسترسی محدود به حمایت اجتماعی
افراد بسیاری برای عملکرد عالی خود متکی به حمایت جمعی از اجتماع هستند. اما تقریباً همۀ فعالیت ها و برنامه های اجتماعی تعطیل شده اند. به علاوه، بیشتر برنامه های دینی و مذهبی تعطیل شده است. برای بسیاری از افراد ملحق شدن به خدمات و فعالیت های مذهبی می تواند به حفظ سلامت روان بسیار کمک کننده باشد. بدون دسترسی به مکان های مذهبی و مشارکت در فعالیت های اجتماعی، ممکن است افراد احساس تنهایی بیشتری کنند و خود این امر اقدام به خودکشی را به میزان زیادی افزایش می دهد.
موانع بر سر راه درمان
بسیاری از مراکز درمان سلامت روان حضوری بیماران را ویزیت نمی کنند. و بیشتر مراجعات به صورت آنلاین و تلفنی انجام می شود، خیلی ها هم ممکن است اصلا خدماتی ارائه نکنند. گروه های حمایتی هم بسیاری از برنامه های شان را در این دوره محدود کرده اند. این فعالیت ها شامل افراد مبتلا به مشروب خواری و سوء مصرف مواد نیز می شود. در این دوره خیلی دشوار است که بتوان پزشکان، متخصصان و روان شناسان را دید و ملاقات کرد.
پوشش رسانه ای
پوشش رسانه ای درمورد همه گیری و اخبار منفی ممکن است بر سلامت روان افراد تأثیری منفی بگذارد. گزارشات در مورد میزان مرگ و میر و میزان شیوع این ویروس می تواند اضطراب بسیار زیادی ایجاد کند. اخبار ناراحت کننده می تواند شرایط سلامت روانی افراد را وخیم تر کند و باعث افسردگی و اضطراب جدی و شدید شود. همچنین باعث سوء مصرف مواد نیز شود.
پرسنل بهداشت و سلامت
مطالعات نشان می دهد پزشکان در معرض مبادرت به خودکشی بیشتر قرار دارند- خصوصا پزشکان زن. استرس شغلی بالای آنها باعث می شود احتمال مبادرت به خودکشی در بین آنها افزایش یابد. نه تنها پزشکان بلکه پرستاران که تحت فشار و استرس بسیار زیادی هستند و خستگی زیادی را در این شرایط کوید ۱۹ تحمل می کنند در خط مقدم اقدام به خودکشی قرار دارند. پرسنل بهداشت و سلامت به دلیل اضطراب و افسردگی و فشار روانی بالا در ایام ویروس کرونا احتمال ابتلا به مشکلات روانی بیشتری دارند.
عزیزان تان را حمایت کنید
اگر نگران دوستان، یا اعضای خانواده هستید حتما به آنها سر بزنید. حال آنها را بپرسید و از آنها غافل نشوید. سعی کنید بفهمید چه مواقعی تحت فشار روانی زیادی هستند و در این مواقع به کمک آنها بشتابید. اگر شک دارید از اطرافیان تان کسی به فکر خودکشی است از هر کمکی در این خصوص غفلت نکنید. و از او بخواهید با شما صحبت کند و به مراکز تخصصی مراجعه کند. به او کمک کنید تا حال بهتری پیدا کند وقت بیشتری با او بگذرانید و شرایط را برایش بهتر کنید. اگر می خواهید از عزیران تان مراقبت و محافظت کنید باید اول از خودتان مراقبت کنید و به خودتان برسید!