آیا خوردن میوه برای مبارزه با سرطان سینه مفید است؟
تریتا نیوز ، سمیرا سرایلو، خوردن روزانه میوه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند یا احتمال ابتلا به آن را کاهش دهد. در حقیقت، پژوهشی در سال ۲۰۱۸ ، زنان بیش از ۳۰ سال را مورد تحقیق و بررسی قرار داد تا متوجه شود که میوه می تواند بر کاهش ابتلا به سرطان سینه تاثیر بگذارد یا خیر. در حالیکه میوه به خاطر عنصر آنتی اکسیدانش برای مبارزه با سرطان مفید است، بلکه عناصر دیگری هم دارد که می تواند نقش مهمی در این موارد بازی کند.
در کنار فواید احتمالی میوه ها برای سرطان سینه، شکی نیست که میوه خصوصا میوه های تازه، برای سلامت کلی و مخصوصا اگر بخشی از یک رژیم سالم باشند می تواند در پیشگیری از بیماری های قلبی، فشار خون بالا و دیابت نوع ۲ و پوکی استخوان، سرطان دهان، معده و روده مفید باشد.
عوامل موثر در پیشگیری از سرطان سینه
میوه ها ممکن است نقش مهمی در پیشگیری از سرطان سینه یا درمان آن داشته باشند:
- تاثیرات فنولیک: عناصر فنولیک طبیعی برای مدتها است که در تاثیرات پیش گیری با مواد شیمیایی( کاهش سرطان) و تاثیرات شیمی درمانی(درمان سرطان) شناخته شده اند. این عناصر ظاهرا تاثیر مستقیم یر بهبود سیکل سلول دارتد و چندین نوع از عناصر فنولیک شناخته شده اند که برای ممانعت از انتشار(رشد) برخی از سرطانها می شوند. (فنولها خاصیت ضد عفونی کنندگی و آنتی باکتریال شگرفی دارد و همزمان بر سیستم ایمنی و عصبی تاثیر می گذارد که باعث سلامت و بهبود سلامتی می شود).
- خاصیت آنتی اکسیدانی: از آنجا که فشار اکسیداسیون می تواند باعث آسیب به عناصر ژنتیک سلولها شود که منجر به سرطان می شود، میوه ها با خاصیت اکسیدانی احتمالا نقش مهمی در کاهش خطر ابتدا به این بیماری بازی می کنند.
- تاثیرات عدم تکثیر: بسیاری از میوه ها ظاهرا تاثیر عدم تکثیر دارند، که باعث می شود رشد و تکثیثر بی رویه ی چندین نوع از سلولهای سرطانی را متوقف کنند.
سایر خواص
علاوه بر ویژگی ها و خواص میوه ها که ممکن است برای بهبود یا پیشگیری از سرطان سینه مفید باشند، میوه ها خواص دیگری دارند که در پیشگیری و بهبود سایر بیماری ها هم مفید هستند:
- فیبر غذایی: میوه های تازه و رسیده منبع غنی از فیبر هستند. در صورتی که به عنوان میان وعده سالاد میوه ( سیب، کرانبری، موز) میل کنید، نه تنها کلسترول خون تان پایین می آید، بلکه احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی هم کاهش می یابد و سیستم گوارشی تان عملکرد بهتری خواهد داشت. فیبر میوه ها باعث کاهش یبوست و تومورهای دستگاه گوارش می شود در حالیکه هم زمان به شما احساس سیری می دهد که مانع پرخوری شما می شود. میوه همچنین احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد.
- اسید فولیک: اسید فولیک یا فولات برای تولید سلولهای قرمز خون که اکسیژن را به سراسر بدن می رسانند حیاتی است. این سلولها همچنین مواد زاید را از بافتهای بدن خارج می کنند. زنان پیش از قاعدگی و در سه ماه اول بارداری نیازمند مقدار مناسبی از فولات هستند. خوردن میوه ها و سبزیجات حاوی اسید فولیک بالا یا حتی خوردن مکمل های اسیدفولیک در کاهش ابتلای نوزاد به آنسفالی و اسپینابیفیدا و آسیب به نخاع و اعصاب مادرزادی بسیار موثر است. مرکبات حاوی اسید فولیک بسیار هستند.
- پتاسیم: عملکرد الکترولیت پتاسیم با حفظ سطح خوب مایعات و کمک به متابولیسم شما به سلامت ماهیچه های تان کمک می کند. میوه هایی که حاوی مقدار بالایی پتاسیم هستند عبارتند از موز، ملون، هلو، زردآلو، طالبی و برگه آلو و هلو. آب برگه ی آلو و مرکبات هم سرشار از این ماده ی مغذی است. این میوه ها می تواند کمک کند تا فشار خون شما در حالت عادی و طبیعی قرار بگیرد.
- ویتامین C : مرکبات و بویژه پرتقال سرشار از ویتامین C هستند که برای تمام بافتهای بدن لازم و ضروری است. ویتامین C به رشد و ترمیم بافتها کمک می کند، برای بهبود زخمها و بریدگی ها و سلامت لثه و دندان هم بسیار مفید و ضروری است.
خوردن میوه
خوردن میوه های تازه فواید بسیار زیادی دارد. بهتر این است که طیف وسیعی از میوه ها را مصرف کنید. حتی می توانید از میوه های کنسرو شده بدون شکر هم استفاده کنید. میوه های خشک شده که در سوپرمارکت ها وجود دارد هم بسیار خوب و مغذی است. از میوه های فریز شده هم می توانید برای اسموتی یا پای استفاده کنید. با وجودی که آب میوه ها یا فیبر کمی دارند یا فاقد فیبر هستند اما همچنان فواید خوبی دارند از آنها هم غافل نشوید.