تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • افزایش ظرفیت تولید و اجرای پروژه‌های توسعه‌ای در صنعت مس ایران

  • بانک تجارت و صندوق کارآفرینی امید از “امیدنو” رونمایی کردند

  • حکمرانی داده پیش‌نیاز تحقق هوشمندسازی در نظام بانکی است

  • سمیعی نژاد در پنل «نقش انقلاب صنعتی ۴ و ۵ و هوش مصنوعی در تولید فولاد سبز» اعلام کرد؛ حمایت ایمیدرو از دانش بنیان ها برای اجرای سیاست های فولاد سبز

  • حرکت هدفمند بانک سینا در چارچوب مدل بازاریابی جدید بانک

  • نفت سپاهان و حضور فعالانه در چهارمین نمایشگاه فناوری‌های نوین صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اصفهان

  • مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان موفقیت صادراتی اخیر نفت سپاهان را تبریک گفت

  • حضور مدیرعامل صبانور در بزرگ‌ترین گردهمایی صنعت فولاد کشور

  • در نشست سراسری نمایندگان صندوق اعتباری هنر: مشارکت فعال بیمه آسیا چشم گیر

  • اعلام خبر خوش رئیس هیات عامل ایمیدرو برای فولادی ها در سمپوزیوم فولاد ۱۴۰۴: سمیعی نژاد: صدور مجوز فروش ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد در تالار دوم /معرفی ۴ راهبرد ایمیدرو در دوره جدید/«نگاه آینده محور» عاملی حیاتی در صنعت فولاد

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›حرارت دادن عسل؛ مضر یا مفید؟

حرارت دادن عسل؛ مضر یا مفید؟

توسط اپراتور خبر
۱۳۹۶-۱۱-۰۹
در مکاتب مختلفی طبی شباهتها و تفاوتهایی وجود دارد، برخی از این تفاوتها ریشه در تفاوتهای اقلیمی و نژادی داشته و لذا قابل تعمیم به سایر اقلیم ها و نژادها نیستند؛ از جمله این تفاوتها، بحث عسل حرارت دیده است!

توصیه به عدم مصرف عسل حرارت دیده (heated honey) و سمی بودن آن از توصیه های اکید مکتب طب هندی (آیورودا) می باشد. طبق دیدگاه آیورودا، عسل نباید به هیچ روشی اعم از حرارت مستقیم یا مخلوط با نوشیدنی های داغ، بیشتر از ۴۰درجه سلسیوس حرارات ببیند و توجیه متخصصان این طب در این باره اینگونه است که، حرارت دادن عسل موجب دشواری هضم آن و تبدیل آن به مواد لزج و چسبناکی می شود که با چسبیدن به غشای موکوسی، مجاری بدن را مسدود می کنند.

 

عسل های تجاری طی فرآوری، حرارت می بینند تا هم ویسکوزیته آنها کاهش پیدا کند و هم از کریستالیزه شدن آنها جلوگیری به عمل آید. این حرارت موجب ایجاد ماده ای بنام هیدروکسی متیل فورالدهید (HMF) در عسل می شود. البته حرارت طبیعی هم می تواند باعث ایجاد مقادیری از این ماده در عسل بشود. این ماده از شکسته شدن فروکتوز موجود در عسل به وجود می آید و میزان آن در عسل به عنوان شاخصی برای استانداردسازی بهداشتی عسل و محصولات آن مورد استفاده قرار می گیرد. بر اساس استاندارد های بین المللی غذایی، میزان HMF موجود در عسل پس از فرآوری، نباید بیشتر از ۴۰ mg/kg باشد.

 

نتیجۀ مطالعه ای که توسط متخصصان آیورودا در سال ۲۰۱۰ انجام شد، نشان داد که حرارت دادن عسل موجب افزایش معنادار HMF در آن می شود ولی تفاوتی در شاخص های وزنی و سلامت موش هایی که از عسل حرارت دیده تغذیه شده بودند در مقایسه با گروهی که از عسل بدون حرارت استفاده کرده بودند دیده نشد. فیل چندلر، یکی از پرورش دهندگان زنبور عسل نیز اثرات HMF را بر زنبور عسل مورد آزمایش قرار داد و مشاهده کرد که زنبورهایی که از عسل حرارت دیده تغذیه می کنند، می میرند. در عین حال اگرچه مطالعاتی بر سمی بودن HMF در انسان صحه می گذارند، مقالات دیگری نیز بر بی خطر بودن آن تاکید دارند و معتقدند که میزان بیشتر از آن بطور معمول در برخی محصولات شکری (از جمله آبمیوه ها و شیر حرارت دیده هم) وجود دارد. بنابراین به نظر می رسد که برای اثبات ادعای سمیت عسل حرارت دیده در انسان، تا کنون شواهد کافی در دسترس نیست و نیاز به مطالعات بیشتری می باشد.

 

اما در مکتب طب ایرانی توصیه مستقیمی مبنی بر منع حرارت دادن عسل وجود ندارد. از سوی دیگر از عسل یا ماءالعسل مطبوخ(جوشانده) در کتب متعددی در بحث درمان بیماری ها، نام برده شده است. حکیم عقیلی، از دانشمندان متاخر طب ایرانی در کتاب مخزن الدویه، عسل مطبوخ کف گرفته را دارای حرارت و حدت کمتری از عسل خام می داند و در حرارت دادن عسل، ترکیب آن با آب و ملایم بودن حرارت را شرط می کند و از حرارت زیاد که موجب تغییر طعم عسل شود منع می کند.

 

همچنین علی بن عباس اهوازی از حکمای بزرگ قرن چهارم هجری قمری اگرچه برای گرم مزاجان یا کسانی که غلبه صفرا دارند یا جوانان توصیه به پرهیز از مصرف عسل کرده است ولی منعی برای جوشاندن آن ذکر نکرده و از طرفی جوشانده عسل با آب که کف و ناخالصی های آن گرفته شده باشد را دارای اثر تندی و زدایندگی کمتر و غذادهی بیشتر نسبت به عسل معمولی می داند

 

ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که عسل های تازه طبیعی، مقدارهای متفاوتی از HMF را دارا هستند و بنابراین عواملی نظیر منطقه جغرافیایی و آب وهوا، نوع زنبور عسل و تفذیه آن و ….، قطعا در میزان ترکیبات شیمیایی عسل موثر است.

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=44611

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • سلامت

    دلیل درد مفاصل در سرما چیست؟

    ۱۳۹۷-۱۱-۰۲
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    اخلاق اولویت پزشکی فرد محور

    ۱۳۹۶-۰۹-۲۵
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    چاق ها را مسخره نکنید

    ۱۳۹۷-۰۳-۲۹
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    مشکلات شایع مثانه در زنان را بشناسید

    ۱۳۹۶-۰۹-۱۲
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    این علائم بیماری در کودکان خطرناک است، جدی بگیرید

    ۱۳۹۵-۱۲-۲۲
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    خون‌ریزی تحت ملتحمه ( پارگی عروق چشم)

    ۱۳۹۶-۰۵-۱۵
    توسط اپراتور خبر

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • افزایش ظرفیت تولید و اجرای پروژه‌های توسعه‌ای در صنعت مس ایران

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۸-۰۶
  • بانک تجارت و صندوق کارآفرینی امید از “امیدنو” رونمایی کردند

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۸-۰۶
  • حکمرانی داده پیش‌نیاز تحقق هوشمندسازی در نظام بانکی است

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۸-۰۶
  • سمیعی نژاد در پنل «نقش انقلاب صنعتی ۴ و ۵ و هوش مصنوعی در تولید ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۸-۰۶
  • حرکت هدفمند بانک سینا در چارچوب مدل بازاریابی جدید بانک

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۸-۰۶
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است