آیا آموزش از راه دور برای فرزند شما مفید است؟
پایگاه خبری تریتا نیوز ،مهناز خدادوست ، اکثر والدین هیچ وقت فکر نمی کردند دوباره مجبور باشند برگردند به مدرسه و جایی باشند که امروز هستند: آموزش دست چپ و راست، حروف الفبا، ریاضی و رنگ ها و غیره…
علی رغم تلاش معلم های دلسوز که همه جوره تلاش می کنند ارتباطی درست و مفید با دانش آموزان برقرار کنند تا موارد درسی و آموزشی را به دانش آموزان منتقل کنند، والدین هنوز نقش بسیار مهمی در آموزش آنلاین در این سال تحصیلی دارند. آنها کنار کامپیوتر می ایستند، تکالیف را پرینت می گیرند، دانۀ لوبیا می کارند، دنبال لوازمی مانند رول دستمال توالت، لیوان یک بار مصرف و غیره می گردند و در کنار این کارها تمام حواس شان هم به خانه و مسائلش و هم فرزندان قد و نیم قد هست. آنها این وسایل را در جایی نگهداری می کنند تا بتوانند به موقع برای کاردستی بچه ها از آن استفاده کنند. آنها پا به پای بچه ها یاد می گیرند و آموزش می بینند.
این همه استرس در کنار مشغله کار و خانه باعث شده که فشاری مضاعف به والدین وارد شود. زمانی که والدین حسابی خسته و بی انرژی می شوند، برای شان سخت است بتوانند درک کنند رشد دانه لوبیا در یک لیوان بخشی از تصویر آموزشی بزرگتر کودک است. این عدم درک و عدم کنترل، باعث می شود والدین مضطرب شوند، و ممکن است از خودشان بپرسند: آیا واقعا فرزند من امسال چیزی هم یاد می گیرد؟
پاسخ کوتاه این است که:« روی نتایج تمرکز کنید.» نتایج آموزشی( که گاهی اهداف یا استانداردها نامیده می شود) مجموعه مهارت هایی است که دانش آموز باید در پایان سال تحصیلی به آن مسلط باشد. برای مثال، عملا نتیجه آموزشی در کلاس اول این است که دانش آموز حروف را بشناسد، اعداد را بشناسد و جمع و تفریق یاد بگیرد. نتایج آموزشی لیستی قابل سنجش و واضح از مهارت ها است. همچنان که بحران آموزشی که در نتیجۀ کوید ۱۹ ایجاد شده فعلا ادامه دارد، همه سطوح آموزشی باید بیشتر بر میزان مهارت هایی که دانش آموزان باید یاد بگیرند تمرکز کنند تا میزان زمانی که صرف آموزش می شود. این مخصوصا در مقطع ابتدایی بسیار مهمتر است چرا که در این مقطع آموزش ارتباط نزدیکی با نقاط عطف رشد کودک دارد و برای والدین که سعی دارند در این همه گیری کمک حال کودک و معلم باشند تا آموزش آنلاین بهتر پیش برود بسیار دشوار و استرس زا است.
ببینید مدرسه فرزندتان چطور موفقیت و پیشرفت را می سنجد
اول، در جریان برنامه آموزشی مدرسه باشید، و از معلم بخواهید تا اهداف آموزشی امسال را برای پایۀ فرزندتان به شما بدهد. مهم است توجه داشته باشید که نتایج تنها در نمرات، پروژه ها و امتیازات خلاصه نمی شود. استانداردها و امتحان های استاندارد یکی نیستند. شما باید بفهمید فرزندتان تا پایان سال باید چه مهارت هایی یادبگیرد نه اینکه چه امتحاناتی دارد.
دانستن نتایج آموزشی مورد انتظار برای پایۀ تحصیلی فرزندتان می تواند به چندین طریق مفید واقع شود.اول، به شما فرصت می دهد تا آرامش خیالی درمورد برنامه مدرسه فرزندتان برای دانش آموزان آن پایه داشته باشید. و به شما می گوید که به دنبال پیشرفت و موفقیت فرزندتان در کدام حوزه ها باشید. با درک انتظارات آموزشی، والدین حس اطمینان و کنترل بر آنچه که به نظر غیرقابل کنترل می رسد پیدا می کنند. و آرامش خیالی نسبی به دست می آورند. حال با شناخت از فرزندتان می دانید نقاط ضعف و قوت او را در نظر بگیرید و تقویت کنید.
درگیر آموزش شوید
زمانی که بدانید فرزندتان باید چی یادبگیرد ،خودتان بهتر درگیر فرایند آموزش می شوید. اگر بدانید مثلا فرزندتان باید منابع انرژی را یاد بگیرد می توانید در سفر به او توربین های بادی یا صفحات خورشیدی را نشان دهید تا عملا به او آموزش داده بیاشید. می توانید از فرزندتان بپرسید: می دانی این چیه؟ کارش چیه؟ اگر نمی دانست از او بخواهید حدس بزند، و بعد درموردش با هم حرف بزنید. از او بخواهید در مورد این موضوع کمی سرچ و تحقیق کند و برایتان توضیح دهد که مثلا صفحات خورشیدی چطور کار می کنند. چه فوایدی دارند و غیره.
اینگونه آموزش هم برای شما و هم فرزندتان بهتر و دلچسب تر می شود. صرفا او را در مسیر درست راهنمایی کنید.
به ارزیابی دوباره فکر کنید
سالیان سال، آموزگاران و دست اندکاران آموزش از ارزیابی رسمی(امتحان و نمره) به عنوان کلید سنجش و ارزیابی موفقیت دانش آموزان استفاده کرده اند. اما در چالش امروزه، مهم است که تمرکز کمتری روی ارزیابی رسمی مهارت های دانش آموز بگذارید و بیشتر به توانایی به کارگیری مهارت ها بپردازید. این نکته خصوصا از آنجا که این دانش آموزان بازخوردهای روزانۀ بی شمار معلم شان را از دست داده اند بسیار مهمتر است. جایی که آموزگار دقیقا مقابل کودک می نشست و مهارت های او را تحت نظر می گرفت و کنترل می کرد و بازخوردهای مناسب می داد. امروز دیگر کودکان این فرصت مهم را از دست داده اند و این همکاری بیشتر شما را می طلبد.انتظارات خودتان را از فرزندتان سنجیده و متناسب نگه دارید .
روی اهداف تمرکز کنید نه شیوه
مهم است که حواس تان را صرف این موضوع کنید که آیا فرزندتان به این نتایج آموزشی دست یافته یا نه، و توجهی به نحوۀ رسیدن او به این نتیجه نکنید. همه ما شیوه های حل مسئله، ارائه اطلاعات، و افکار ارتباطی را ترجیح می دهیم. برای حل یک مسئله ریاضی بعضی از ما به دنبال قلم و کاغذیم ولی بعضی ذهنی حل می کنند، بعضی با انگشت می شمارند تا جواب را به دست بیاورند، شیوه ها متفاوت است. اگر نتیجه درست حاصل شود، واقعا راه رسیدن به آن مهم نیست. پس چیزی را به دانش آموز دیکته نکنید.
رابطه خوبی با معلم داشته باشید
والدین نسبت به قبل نقش بسیار مهمی در فرایند آموزش کودکان دارند، و به این دلیل آنها باید اطلاعاتی را به کودک منتقل کنند که مجاز هستند. به همین دلیل است که ارتباط شما با معلم فرزندتان مهم می شود. معلم کودک می تواند به شما بگوید که چه چیزهایی را به کودک بگویید و چه نگویید. و یا هر چیزی را چطور و تا چه حد مطرح کنید. اینگونه شما و معلم با هم و در کنار هم(البته از راه دور) می توانید به کودک کمک کنید تا با آرامش و به نحو احسن به مهارت های آموزشی لازم دست پیدا کند.
نهایتا در شرایط بحرانی کوید ۱۹ همکاری والدین، و آموزگاران لازم است تا کودکان بتوانند رشدی بهتر و آموزشی مفیدتر کسب کنند. نهایتا شما به عنوان والدین مسئولیت حفظ امنیت و آرامش خانه را به عهده دارید، بنابراین قبل از هر چیز به خودتان و حفظ آرامش تان هم فکر کنید. و بهترین شیوه آموزشی را برای فرزندتان و خودتان در نظر بگیرید.