۶ فایده برتر سلامتی و تغذیه ای میوه پاییزی
تریتا نیوز – خرمالو نوعی میوه پاییزی که معمولاً در فصلی از سپتامبر تا دسامبر است. وقتی می رسند، گوشتی زرد مایل به نارنجی، بافتی نرم ژله مانند و شکلی شبیه گوجه فرنگی دارند. رنگ بیرونی آنها می تواند از زرد کم رنگ تا نارنجی تیره و قرمز متغیر باشد.
این میوه های پاییزی بومی چین هستند، اما در ژاپن، کره جنوبی، برزیل، اسپانیا و ایالات متحده (بیشتر در کالیفرنیا) نیز رشد می کنند. وقتی یک خرمالوی رسیده را گاز میزنید، ابتدا متوجه طعم شیرین و عسلمانند آن میشوید که شبیه طعم زردآلو است. چیزی که ممکن است انتظار نداشته باشید این است که در برخی موارد تا دو برابرسیب فیبر دارد.
آنها طعم شیرینی دارند و در بسیاری از دسرها استفاده می شوند. خرمالو را می توان به همراه پوست آن به صورت خام مصرف کرد. برخی از مزایای سلامتی خرمالو شامل بهبود سلامت قلب، پوست و بینایی است. همچنین، آنها به پیشگیری از بیماری هایی مانند دیابت و اختلالات قلبی کمک می کنند. منشا آن چین است و اکنون در سراسر جهان فروخته می شود.
حقایق تغذیه ای خرمالو
۱۰۰ گرم خرمالو حاوی:
انرژی: ۷۰ کیلو کالری
کربوهیدرات: ۱۸.۵۹ گرم
پروتئین: ۰.۵۸ گرم
چربی ها: ۰.۱۹ گرم
فیبر: ۳.۶ گرم
ویتامین ها و مواد معدنی
فواید خرمالو برای سلامتی
۱. سلامت قلب را بهبود می بخشد
خرمالو حاوی انواع مولکول های فعال زیستی است. آنتوسیانین، بتاکاروتن، فلاونوئیدها، اسید تانیک و ویتامین C آنتی اکسیدان هستند. اینها به مقدار زیاد در خرمالو وجود دارند.
این آنتی اکسیدان ها به سلامت قلب و گردش خون بهتر کمک می کنند. علاوه بر این، آنها آسیب های ناشی از گونه های رادیکال آزاد را کاهش می دهند. در نتیجه از آسیب اکسیداتیو جلوگیری می کنند. بنابراین، این می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن قلبی مانند فشار خون بالا و سکته را کاهش دهد.
یکی از دلایل اصلی بیماری قلبی، سطح کلسترول بالا است. کلسترول ناسالم را کلسترول LDL می نامند. هنگامی که سطوح بالای LDL وجود داشته باشد، می تواند در قلب، عروق و کبد تجمع یابد. در نتیجه، این می تواند در طول زمان باعث بسیاری از بیماری ها شود. در نهایت، ممکن است منجر به فشار خون بالا، تصلب شرایین، سکته مغزی و حملات قلبی شود.
یک مطالعه نشان می دهد که چگونه آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر بسیاری از بیماری های قلبی محافظت می کنند. علاوه بر این، آنتی اکسیدان ها میزان کلسترول بد را در بدن کاهش می دهند. آنها به بدن کمک می کنند تا کلسترول LDL را ریشه کن کند. آنتی اکسیدان ها این کار را با وادار کردن ماکروفاژها یا سلول های ایمنی به جذب این مولکول های کلسترول LDL و تجزیه آنها انجام می دهند.
مطالعه دیگری نشان می دهد که مصرف منظم خرمالو باعث کاهش فشار خون در بیماران مبتلا به فشار خون می شود. علاوه بر این، اسید تانیک همچنین باعث تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه می شود. این اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه از تشکیل کلسترول در کبد جلوگیری می کنند. فیبر موجود در خرمالو با کلسترول LDL در روده ترکیب می شود. آنها آن را از حرکت به سمت خون کنترل می کنند و به بدن کمک می کنند تا آن را دفع کند.
علاوه بر این، مقادیر بالای پتاسیم موجود در خرمالو به گردش خون کمک می کند. بنابراین، این می تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا یا فشار خون بالا را کاهش دهد.
۲. به بینایی سالم کمک می کند
۱۰۰ گرم خرمالو حاوی ۳۲ درصد از مصرف توصیه شده روزانه ویتامین A است. ویتامین A به حفظ و بهبود بینایی کمک می کند. به ساخت پروتئینی به نام رودوپسین در چشم کمک می کند. رودوپسین به شما امکان می دهد در تاریکی ببینید. همچنین ویتامین A برای عملکرد مناسب رودوپسین مورد نیاز است. مطالعات نشان داده است که ویتامین A از اختلالات بینایی مانند آب مروارید نیز جلوگیری می کند.
علاوه بر این، رادیکال های آزاد ممکن است باعث آسیب سلولی در چشم و بافت اطراف شوند. بنابراین برای جلوگیری از این امر باید غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مصرف کرد. آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها می توانند رادیکال های آزاد را در بدن کاهش دهند. بنابراین، آنها می توانند از آسیب احتمالی به چشم جلوگیری کنند.
۳. سطح قند خون را تنظیم می کند
خرمالو از غذاهای غنی از فیبر است. فیبرهای غذایی به کاهش سرعت جذب گلوکز و کربوهیدرات توسط روده کمک می کنند. در نتیجه، این می تواند از افزایش گلوکز در خون جلوگیری کند. بنابراین، خرمالو یک میان وعده سالم برای افراد مبتلا به دیابت است.
همچنین، یک مطالعه نشان می دهد که بتاکاروتن موجود در خرمالو خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. مولکول های فعال زیستی دیگر مانند فلاونوئیدها، اسید تانیک و آنتوسیانین نیز به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک می کنند. این مولکول های زیست فعال از استرس اکسیداتیو در بدن جلوگیری می کنند. این عوامل به داشتن بدن سالمتر و کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک میکنند.
۴. سلامت پوست را بهتر می کند
خرمالو به عنوان یک درمان برای مشکلات پوستی استفاده می شود. مانند، جوش، جای زخم، لک، رنگدانه های ناهموار و اگزما. این کیفیت به دلیل خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات زیست فعال موجود در خرمالو است.
برخی از مطالعات نشان داده اند مصرف خرمالو از التهاب در پوست به دلیل آسیب خورشید جلوگیری کنند. آنتی اکسیدان ها به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد و اشعه ماوراء بنفش کمک می کنند. بنابراین، این می تواند پیری پوست را کاهش دهد و از چین و چروک های زودرس جلوگیری کند. آنتی اکسیدان ها همچنین با کاهش لکه های تیره باعث یکنواختی رنگ پوست می شوند. این لکه ها ممکن است در اثر جای زخم ناشی از آکنه و آسیب های جزئی روی پوست ایجاد شوند. بنابراین، می توانید با استفاده از آنتی اکسیدان ها بر روی پوست خود به رنگ پوستی یکدست برسید. استفاده منظم می تواند باعث کاهش آکنه، جای زخم و قرمزی شود.
۵. التهاب را کاهش می دهد
خرمالو منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C است. همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین A و فلاونوئیدها است. این ترکیبات ضد التهاب هستند. به این معنی که آنها به کاهش التهاب در بدن ما کمک می کنند. التهاب یک مکانیسم دفاعی برای بدن برای مبارزه با عفونت است.
مطالعات نشان داده اند که آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C با کاهش پروتئین های بدن ما که باعث التهاب می شوند، عمل می کنند. التهاب طولانی مدت می تواند منجر به آرتریت، دیابت و بیماری قلبی شود. بنابراین مصرف غذاهای ضد التهاب ضروری است.
۶. خواص ضد سرطانی
خرمالو دارای خواص ضد سرطانی قوی است. آنها می توانند رشد و گسترش بسیاری از انواع سرطان ها را کاهش دهند. به عنوان مثال، یک مطالعه اثرات سیتوتوکسیک عصاره خرمالو را بر رده های سلولی سرطان کولورکتال نشان می دهد. بنابراین، این بدان معناست که ترکیبات زیست فعال موجود در خرمالو می تواند این سلول های سرطانی را از بین ببرد و از گسترش آنها جلوگیری کند.
این پدیده به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات زیست فعال موجود در خرمالو است. این ترکیبات چرخه سلولی را در سلول های سرطانی متوقف کرده و منجر به مرگ سلولی می شود. بنابراین، خرمالو توانایی های امیدوارکننده ای را در برابر تشکیل و گسترش سرطان نشان می دهد. علاوه بر این، می تواند خطر ابتلا به بسیاری از انواع سرطان را نیز کاهش دهد.