وقت آن است که غذای بدن خود را ضد سرما کنید!
تریتا نیوز،بهناز عباسی مقدم – کارشناس ارشد تغذیه، این غذاهای غنی از مواد مغذی در هوای سرد زمستانی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامتی شما مفید هستند.وقتی ماههای خنکتر میگذرد، ما بیش از چند ساعت از نور روز را از دست میدهیم،همه میوهها و سبزیجات تازه تابستان نیزکمتردیده میشوند.اما ما چند خبر خوب داریم: فصل سرد نیز پرازغذاهای فوق العاده زمستانی است.همه غذاهای زمستانی دارای مواد مغذی جدی هستند و فقط منتظرند تا در دستور غذایی مورد علاقه شما در هوای سرد استفاده شوند.
چگونه (و چرا) شما باید بیشترغذاهای فوق العاده زمستانی بخورید.قبل از اینکه فرض کنید غذاهای فوق العاده باید مبهم، گران یا به سختی در خارج از فروشگاه های تخصصی پیدا شوند، مطمئن باشید که اینطور نیست.
ابرغذای زمستانی زیرهمگی در فصل زمستان هستند، فقط آماده هستند و در قفسه های مواد غذایی منتظر هستند تا فواید تغذیه ای خود را به اشتراک بگذارند.
کدو حلوایی
انواع کدو حلوایی زمستانه از اوایل پاییز به وفور یافت می شود (و تا پایان زمستان ادامه می یابد). کدو حلوایی زمستانه دارای مقدار زیادی فیبر، منیزیم، بتاکاروتن و ویتامین های C و B6 است. به علاوه، خوردن آن ممکن است به کاهش فشار خون و کلسترول شما کمک کند.
زنجفیل
به دنبال راهی طبیعی برای مبارزه یا بهبودی ازشر یکی از ویروسهای بدی هستید که در طول زمستان وجود دارد؟ زنجفیل برای بهبود هضم، تسکین معده ناراحت، و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیارمفید است.اغلب در تمام طول سال در دسترس است، اما تازه ترین ریشه ها احتمالاً آنهایی هستند که در ماه های زمستان برداشت می شوند.
زنجفیل از نظر طعم بسیار قوی است، بنابراین مقدار کمی از آن برای بدن بسیار مفید است وبه عنوان چای زنجفیل تازه عالی می شود.
کلم پیچ
آیا پتاسیم کمی دارید؟ کلم پیچ اینجاست تا به عنوان یکی از همه کاره ترین سوپرغذاهای زمستانی روز را حفظ کند.
پتاسیم می تواند با حذف سدیم اضافی از بدن به کاهش فشار خون کمک کند. در واقع، افزایش دریافت پتاسیم ممکن است به اندازه کاهش مصرف سدیم برای کاهش فشار خون موثر باشد.
زنان باردار نیز باید توجه داشته باشند: کلم پیچ منبع عالی فولات است، ماده مغذی که به تشکیل لوله عصبی جنین کمک می کند. گیاهی است که عمدتاً در پاییزوزمستان به اوج خود می رسد.برای افزودن کلم پیچ بیشتر به رژیم غذایی خود، آن را با اسفناج در سوپ های خود جایگزین کنید.
میوه های خانواده مرکبات
مرکبات سرشار از ویتامین C هستند و درماههای پاییزو زمستان که فصل سرما و آنفولانزا فرا میرسد، آنها را ایدهآل میکند. مرکباتی مانند: پرتقال، گریپ فروت و لیمو نیز سرشار از مواد معدنی و فیتوکمیکال هستند، یعنی مواد شیمیایی گیاهی که موسسه تحقیقات سرطان آمریکا می گوید به کاهش خطرابتلا به سرطان کمک کند.
سیب
آیا می دانید ؟ سیب منبع عالی ویتامین C است، دریافت ویتامین C کافی برای حمایت از سیستم ایمنی کلیدی است (در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است) و همچنین سیب حاوی پکتین است، فیبر محلول که نشان داده شده است به کاهش سطح کلسترول کمک می کند.
کلم بروکسل
کلم بروکسل یکی از بهترین غذاهای اصلی زمستانه از نظر طعم و چگالی مواد مغذی است. این سبزیجات چلیپایی کوچک سرشار از ویتامین K و C هستند و همچنین حاوی فولات، منگنز، پتاسیم و ویتامین B6 هستند.
سیب زمینی های شیرین
سیب زمینی شیرین یکی از غذاهای مورد علاقه در هوای خنک است و همچنین منبع عالی بتاکاروتن است، آنتی اکسیدانی که با آسیب رادیکال های آزاد و التهاب مبارزه می کند.
هر زمان که حوصله پختن آنها را نداشتید، سیب زمینی شیرین خرد شده را به سوپ ها و فلفل ها اضافه کنید (اگرچه سیب زمینی شیرین پخته یک راه ساده و خوشمزه برای تکمیل یک وعده غذایی است).
تره فرنگی
تره فرنگی به عنوان منبع غنی منیزیم است.
تره فرنگی به طرز شگفت انگیزی با سوپ ها و سالادهای زمستانی، مانند این سوپ تره گل کلم کم کربوهیدرات، ترکیب می شود. آنها نسبت به اقوام پیاز خود طعم ملایم تری دارند و می توانند به راحتی در بسیاری از دستور العمل های مورد نیاز شما جای بگیرند.
زردک
فیبر و فولات ارزشمندی برای بهبود هضم است که می تواند به ساخت سلول های مغز کمک کند. طعم آنها شبیه هویج خوش طعم تر است و در بسیاری از دستور العمل ها می توان آنها را با هویج جایگزین کرد.
اکثر سبزیجات ریشه دار، از جمله جعفری، از پاییز تا اوایل بهارهستند. آنها را به سوپ ها و خورشت ها اضافه کنید، در یک تابه در کنار سایر سبزیجات زمستانی برشته کنید، یا آب پز و پوره (مانند سیب زمینی) را امتحان کنید.
انار
انار سرشار از پلی فنول است، که برای بهبود سلامت قلب، مبارزه با عفونت و بهبود حافظه شناخته شده است.سعی کنید آنها را روی سالاد بپاشید یا در ماست، اسموتی ها و پودینگ دانه چیا بریزید.
بروکلی
بروکلی نیز مانند سیب، منبع شگفتانگیزی از ویتامین C است – یک فنجان بیش از ۱۰۰ درصد نیاز روزانه شما را شامل میشود.
همچنین کاربرد بالقوه کلم بروکلی در مبارزه با سرطان اشاره می شود: «مطالعات نشان دادهاند که سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی حاوی ترکیباتی هستند که ممکن است در پیشگیری ازسرطان مفید است.
خرمالو
شاید قبلاً هرگز خرمالو نخریده باشید (مطمئناً تنها نیستید)، اما باید به این نیروگاه کوچک کمک کنید. علیرغم اندازه کوچکشان، این ابرغذاهای زمستانی بهطور باورنکردنی سرشار از مواد مغذی هستند.
یک خرمالو نیمی از نیاز روزانه شما به ویتامین A را برطرف می کند. ویتامین A برای عملکرد سیستم ایمنی و سلامت چشم مهم است.
لبو
این سبزیجات با ریشه قرمز تیره سرشار از فولات، پتاسیم و بتاکاروتن هستند، مواد مغذی که آنها را به یک افزودنی منحصر به فرد اما مغذی برای سفره شما از تابستان تا اواخر پاییز تبدیل می کند.
آنها سادهترین سبزیجات برای پختن نیستند – نمیتوانید دقیقاً آنها را در یک تابه تفت دهید – اما یک غذای اصلی سالاد زمستانی هستند. همچنین میتوانید آنها را به یک سوپ کلاسیک به سبک روسی تبدیل کنید یا حتی آنها را کنار یک غذای خوشمزه به عنوان ترشی استفاده کنید.
آواکادوو
فهرست طولانی از فواید آووکادو شامل محتوای چربی سالم از امگا ۳، ویتامینهای B مانند ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، پانتوتنیک اسید و B6 و همچنین منیزیم، پتاسیم و ویتامینهای C، E و K است.
کلم
یک پیشنهاد زمستانی مقرون به صرفه و پر مواد مغذی را از دست ندهید. ازاواخر پاییز تا اوایل بهار، کلم به دلیل داشتن مقادیر بالای ویتامین C، ویتامین K، پتاسیم و کلسیم و همچنین ۹۲ درصد آب آن، یک غذای شگفتانگیز است.
گنجاندن کلم در وعده های غذایی نیز آسان است. آن را با گوشت چرخکرده و سس گوجهفرنگی پر کنید، آن را برای تخممرغهای خانگی رنده کنید، یا آن را با سیبزمینی برای یک سوپ گرم ومقوی همراه کنید.