باورهای غلط و غیر واقعی از زیبایی می تواند به نوجوان آسیب جدی وارد کند
تریتا نیوز ، مهناز خدادوست ، اغلب نوجوانها تقریبا ۹ ساعت در روز را صرف شبکه های مجازی می کنند. متاسفانه، همین نوجوانها اغلب روزانه کمتر از ۱۰ دقیقه را صرف مکالمه و گفتگو با والدین شان می کنند. احتمالا در طی این ۹ ساعت که فرزندتان زمانش را صرف شبکه های مجازی می کند، مورد بمباران اطلاعاتی و پیام های مختلف در مورد اندام “ایده آل” قرار می گیرد. اگر شما حواس تان جمع نباشد، این تصاویر و باورهای غلط و غیر واقعی از زیبایی می تواند به نوجوان آسیب جدی وارد کند.
پیامهایی که نوجوانها در مورد وزن و زیبایی دریافت می کنند
فیلمها، تبلیغات، مجلات و وب سایتها همه تصاویر افراد زیبا و خوش اندام را ملاک زیبایی و تناسب اندام قرار می دهند. مدلهای بسیار لاغر و عکسهایی که از طریق فتوشاپ شده بی نظیر و بی نقص شده همه جا هست. محصولات تولید شده برای کاهش رژیم و زیبایی وسوسه کننده جوری القا می کنند که لاغرتر و جذاب تر بودن می تواند باعث موفقیت و خوشبختی شخص شود. این تاثیرات را می توان در کودکان به خوبی مشاهده کرد. حتی کودکان در سن ۳ سالگی ترجیح می دهند در بازی ها اسباب بازی و عروسک یا آدمکهای لاغر را انتخاب کنند تا چاق ها را. در سن ده سالگی بیش از ۸۰ درصد دختران امریکایی رژیم دارند.
شبکه های اجتماعی و تقاضا برای بی نقص بودن
نه تنها رادیو و تلویزیون کودکان را برای زیبایی و لاغری تحت فشار قرار می دهند، بلکه شبکه های اجتماعی تاثیر شدیدتر و بیشتری بر تصویر ذهنی نوجوان ازاندامش را دارند. بسیاری از نوجوانها به شدت تحت تاثیر گروه دوستان و شبکه های اجتماعی و مجازی هستند. زمانی که نوجوان یک سلفی از خودش را در شبکه های اجتماعی یا اینستاگرام به اشتراک می گذارد یا شاهد تصاویر اغراق آمیزی است که دیگران در شبکه های اجتماعی دست به دست می کنند، بازخوردی که او دریافت می کند می تواند بسیار قدرتمند و حتی آسیب زا باشد. بسیاری از نوجوانها ساعتها زمان صرف می کنند تا بالاخره بتوانند یک سلفی از زاویه ای درست و خوب بگیرند. خیلی ها هم تصویرشان از خودشان را با تعداد لایکهایی که دریافت کرده اند می سنجند. متاسفانه، بسیاری از نوجوانها ممکن است پیامها و نظرات تند و زننده ای از شبکه های اجتماعی دریافت کنند، که این پیامهای آزار دهنده می تواند تمام تصورات و باورهای نوجوان را به هم بریزد و آسیب جدی به او و عزت نفسش بزند.
پیامدهای تصویر بدنی ضعیف
لاغر شدن بیش ازاندازه و نامتعارف می تواند پیامدهای جدی به همراه داشته باشد. از جمله عوارض آنها می توان به عادتهای خوردن ناسالم، کاهش عزت نفس تا بیماری های روانی اشاره کرد. تصویر بدنی ضعیف می تواند عوارض خیلی جدی برای فرد داشته باشد. برخی نوجوانها دچار اختلالات خوردن می شوند و بسیاری دچار افسردگی می شوند. یک تحقیق در سال ۲۰۰۹ نشان داده که دخترانی که از ظاهر خودشان ناراضی هستند احتمال ارتکاب به خودکشی در آنها بسیار بالا است.
چطور با تاثیرات منفی شبکه های اجتماعی برخورد کنید
غیر ممکن است که بتوان مانع این بمباران تصاویر خاص و تحریف شده شبکه های اجتماعی شد. با این تبلیغات گسترده، اینترنت و تلفن های هوشمند نوجوان هر لحظه و هر جا در معرض چنین تصاویر و پیامهایی قرار دارد.اما شما می توانید اطلاعات فرزندتان را در خصوص شبکه های اجتماعی ، فواید و مضرات آن بالا ببرید.
- از مثالهای واقعی استفاده کنید. با هم تلویزیون تماشا کنید و با هم در مورد پیامهایی که این تبلیغات و برنامه ها سعی در القایشان دارند گفتگو کنید. با هم به مجلات و تصاویری که غیر واقعی هستند نگاه کنید و در مورد آنها با هم صحبت کنید.
- درمورد بازاریابی صحبت کنید. در خصوص تکنیکهای بازاریابی که برای فروش محصولات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد با هم گفتگو کنید. به فرزندتان کمک کنید تا بتواند پیامهای تبلیغاتی درست را بهتر درک کند.
- در مورد عوارض تصاویر بدنی ناسالم با هم صحبت کنید. در خصوص واقعیتهای خشن و آسیب زای مدلهای زیادی لاغر یا افرادی که بدن ماهیچه ای دارند و زیبایی اندام کار می کنند با هم گفتگو کنید. به فرزندتان عوارض ناشی از این اندامهای نامتعارف و سختی ها و بیماری هایی که این افراد ممکن است بدانها دچار شوند توضیح دهید.
این مباحث را در خانه پیاده کنید، به فرزندتان کمک کنید تا تصویر بدنی خوب و سالمی از خودش داشته باشد. با حمایت و توجه همه جانبه و آگاهی شما، می توانید از تاثیرات منفی شبکه های اجتماعی و مجازی تا حدی کم کنید.