واکسن آنفولانزا به تنهایی برای مقابله با ویروس آنفولانزا کافی نیست!!
به گزارش تریتا نیوز، سمیه عابدینی ،هر ساله فصل سرماخوردگی و آنفولانزا بسیاری از افراد تلاش می کنند تا پیش گیری هایی را انجام دهند که به این بیماری دچار نشوند. یکی از بهترین راههایی که می توانید برای پیشگیری از سرماخوردگی و دوری از ویروس آنفولانزا انجام دهید این است که واکسن آنفولانزا را به موقع بزنید. واکسن باعث می شود تا بدن شما آنتی بادی بسازد تا در مقابل ویروس آنفلولانزا بجنگد. چنانچه شما در معرض ویروس آنفولانزا قرار بگیرید، بدن تان آن را تشخیص می دهد و با آن مبارزه می کند بدون آنکه شما را بیمار کند آن را از بین می برد. معمولا، گاهی ممکن است با وجودی که واکسن را زده اید اما علائم سرماخوردگی را نشان دهید چون بدن تان قادر نیست تا آنتی بادی کافی برای مبارزه با این عفونت به طور کامل را بسازد، خصوصا اگر شما دیر واکسن زده باشید. به هر حال، این سر نخی است که به شما نشان می دهد که واکسن آنفولانزا به تنهایی برای مقابله با ویروس آنفولانزا کافی نیست.
بنابراین به منظور کاهش شانس ابتلا به آنفولانزا کافی است از تماس مستقیم با افراد بیمار پرهیز کنید.
عوامل متداول
آنفولانزا به خاطر ویروس آنفولانزا ایجاد می شود، که باعث عفونت بینی، ششها و گلو می شود. این ویروس زمانی که فرد مبتلادر حضور افراد دیگر عطسه، سرفه کند یا صحبت کند پخش می شود. زمانی که ذرات حاوی ویروس در هوا پخش می شوند و با فرد سالم از طریق دهان، بینی و چشمها تماس پیدا می کنند، فرد مقابل را هم به این ویروس مبتلا می کنند. معمولا فرد زمانی که به اشتیا و یا سطوحی که فرد بیمار قبلا آنها را لمس کرده دست می زند و بعدا دستش را به صورتش می زند به این ویروس آلوده می شود.
حتی گاهی قبل از اینکه خودتان بیمار شوید و یا حتی علائم بیماری را بروز دهید آن را به دیگران منتقل می کنید، از یک روز قبل از اینکه مریض شوید و پنج تا هفت روز بعد از بهبود کامل هم شما ناقل این ویروس هستید. کودکان کوچک و افرادی با سیستم ایمنی در معرض خطر ممکن است نسبت به دیگران بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های عفونی باشند. به علاوه، ویروسهای آنفولانزا تا سه ساعت روی سطوح زنده می مانند. ما معمولا در طول روز به چیزهای زیادی در پیرامون مان دست میزنیم که ممکن است ویروسها هم در آنجا حضور داشته باشند. بنابراین اگر فرد بیمار و مبتلا به آنفولانزا عطسه یا سرفه کند و ذرات حاوی ویروس روی دستگیره در، کیبورد، یا سایر چیزهایی که ما به آنها دست می زنیم بنشینند امکان ابتلای ما به ویروس بسیار بالااست و به راحتی بیمار می شویم.
اگر دستان تان را نشویید، احتمال اینکه بسیاری از این جرم و ویروسها را وارد بدن تان کنید و بیمار شوید بسیار بالا است. و همچنین باید بدانید که چطور خوب و درست دستان تان را بشویید و چه زمانی از ضد عفونی کننده دست استفاده کنید. از آنجا که ضدعفونی کننده دست قاتل جرم و ویروس است از هر فرصتی برای پاک کردن دستان تان به محض احتیاط استفاده کنید.
ژنتیک و سایر عوامل خطرناک
ژنتیک به هیچ وجه نقشی در ابتلا به بیماری آنفولانزا ندارد به هر حال گروه های خاصی از افراد هستند که خطر ابتلا به آنفولانزا در آنها بیشتر است از جمله:
- سالمندان ۶۵ سال و بیشتر
- کودکان زیر ۲ سال
- زنان باردار و زنانی که نهایتا ۲ هفته است که زایمان کرده اند
- بومیان امریکا و آلاسکا
- افرادی که در خانه های سالمندان ساکن هستند
باید مد نظر داشته باشید با وجودی که همه ی بچه های زیر ۵ سال احتمال ابتلا به آنفولانزا در آنها بسیار زیاد است اما بالاترین و بیشترین میزان خطر برای کودکان زیر ۲ سال است و بالاترین میزان بستری و مرگ و میر در بین نوزادان کوچکتر از ۶ ماه است.
فاکتورهای سلامتی و سن که احتمال ابتلا به آنفولانزا را بالا می برد
- آسم
- اختلال خونی
- بیماری های نورولوژیک
- بیماری های ریوی مزمن
- بیماری های کلیوی
- بیماری های قلبی
- بیماری غدد درون ریز
- بیماری های متابولیک
- بیماری های کبدی
- افراد بسیار چاق
- افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند( مانند افراد مبتلا به HIV/ADIS و برخی سرطان ها)
عوامل سبک زندگی دخیل
در حالیکه عوامل سبک زندگی سالم مانند رژیم سالم و سلامت، خواب کافی و ورزش منظم باعث سلامت عمومی شما می شود می تواند شما را در مقابل آنفولانزا هم بیمه کند. با این وجود اگر همکارتان بیمار است از او بخواهید به خانه برود و استراحت کند، اگر دوستان تان بیمار هستند سعی کنید با آنها تماس نزدیک نداشته باشید. اما اگر یکی از اعضای خانواده تان مبتلا به آنفولانزا است سعی کنید دستان تان را مدام بشویید، از او بخواهید جلو عطسه و سرفه اش را بگیرد و به هیچ وجه از لیوان و وسایل شخصی او استفاده نکنید. تماس نزدیک مانند دست دادن، روبوسی و بغل کردن بهترین و ساده ترین راه برای انتقال بیماری است.