تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • ساخت «باکت‌الویتور» پتروشیمی اروند؛ گامی مهم در مهندسی معکوس تجهیزات استراتژیک واحد شستشوی نمک

  • حضور رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی صورت گرفت:تفاهم‌نامه همکاری بانک سینا و بنیاد علوی برای پرداخت بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی 

  • سامان برترین بانک خصوصی در پرداخت‌ تسهیلات در سال ۱۴۰۴

  • نشست علمی «آسیب‌شناسی مطالعات سلامت معنوی اسلامی در ایران» برگزار می‌شود

  • رکوردشکنی بانک صادرات ایران در مولدسازی دارایی‌ها؛ جهش ۱۰۰ درصدی فروش املاک مازاد در سال ۱۴۰۴

  • تامین مالی بیش از ۱۰۲ هزار میلیارد ریال نهضت ملی آذربایجان شرقی/ لزوم افزایش سرمایه بانک مسکن در جهت پیشبرد طرح نهضت ملی

  • دومین سفر استانی دکتر جمالی به اصفهان: گامی جدید در تقویت ارتباطات داخلی و ارتقای بهره‌وری موسسه اعتباری ملل

  • تکذیب شایعه بازداشت مدیرعامل مؤسسه اعتباری ملل

  • کیش اکسپو؛ امضای قرارداد سبدگردانی با شرکت سرمایه‌گذاری عمران و توسعه پایدار ایرانیان

  • کیش اکسپو؛ امضای قرارداد سبدگردانی با شرکت بیمه نوین

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›آبلیمو سنتی یا کارخانه ای ، کدامیک سالمتر است؟

آبلیمو سنتی یا کارخانه ای ، کدامیک سالمتر است؟

توسط اپراتور خبر
۱۳۹۷-۰۳-۲۷
آبلیمو یکی از زعم دهنده ها یا چاشنی هایی است که ما ایرانی ها زیاد استفاده می کنیم، اما باید توجه داشته باشید که مصرف آبلیموهای سنتی خطراتی دارد که در اینجا به آنها اشاره می کنیم.

چند روز دیگر وارد فصل تابستان می‌شویم و بازار میوه‌های رنگارنگ و صد البته محصولات تهیه شده از آنها داغ است.در این میان برخی مغازه‌ها، واحدهای فروش میوه و تره‌بار و البته برخی سودجویان، از تبلیغاتی استفاده می‌کنند که با واقعیت تفاوت زیادی دارد.

در این تبلیغات سعی شده با استفاده از عباراتی همچون عرضه محصولات ارگانیک و خانگی، اطمینان خریداران به محصولات ظاهراً سالم آنها جلب شود. موضوعی که در عرضه آبلیموهای سنتی و صنعتی خود را به خوبی نشان می‌دهد.

هر چند در این میان برخی واحدهای تولیدی به خاطر سودجویی، دست به تقلب می‌زنند و نمی‌توان آنها را نادیده گرفت. اما با این حال استفاده از محصولاتی که در کارخانه‌ها تولید می‌شوند خطر به‌مراتب کمتری نسبت به استفاده از محصولات خانگی دارند چرا که این محصولات حداقل اطلاعات لازم برای ردیابی محصولات دارای مشکل را به مصرف‌کنندگان و مسئولان ذی‌ربط می‌دهند. این گزارش به دنبال بررسی‌های علمی یکی از باورهای اشتباه مردم در خصوص آبلیموهای سنتی تهیه شده است. شاید پس از مطالعه آن، بیشتر از قبل در خرید آبلیموهای به اصطلاح سنتی تامل کنیم.

تبلیغات کاذب برای عرضه آبلیموهای سنتی در وهله اول چهره صنعت غذا را در نظر مصرف‌کنندگان مخدوش می‌سازد. بسیاری از مردم هم که تحت تاثیر این تبلیغات قرار می‌گیرند ترجیح می‌دهند به جای استفاده از محصولات استانداردی که در کارخانه‌ها تولید و فرآوری می‌شوند، این محصولات بی‌نام و نشان را استفاده کنند. اما وقتی این موضوع به صورت تخصصی بررسی می‌شود نتیجه این است که بخش قابل توجهی از بی‌اعتمادی مردم به کارخانه‌ها بی‌دلیل است و پایه علمی ندارد. نتیجه این سلب اعتماد که به کام سودجویان و دلالان شیرین است، فقط به تهدید سلامتی مصرف‌کننده ختم نمی‌شود و بسیاری از خانواده‌ها را وا می‌دارد که در فصل تابستان یا خودشان اقدام به آبلیموگیری کنند یا از سنتی فروشان خرید کنند. در بین نگرانی‌های مردم، قیمت لیمو به طور سرسام‌آوری افزایش یافته و هزینه گزافی به خانواده‌ها تحمیل خواهد شد.

چرا استفاده از محصولات سنتی فروشان توصیه نمی شود؟ در ادامه در چند مورد به این سوال پاسخ داده می شود.

استفاده از نگهدارنده‌های غیر مجاز

اگر تولید محصول با ویژگی‌های کیفی مد نظر واحدهای نظارتی اینقدر راحت بود، چگونه می‌توان با ابتدائی‌ترین امکانات محصولی تولید کرد که تا یک‌سال از فساد با کپک، مخمر یا باکتری‌های اسید دوست مصون بماند؟ پاستوریزاسیون صنعتی (در دمای C°۸۵ به مدت ۳۰ ثانیه) تحت شرایط کاملاً کنترل شده علاوه بر این‌که محصول را ایمن و عاری از هرگونه میکروارگانیسم می‌کند، به همراه نگهدارنده‌های مجاز، مدت زمان نگهداری محصول را افزایش می‌دهد. حال آن‌که تولیدکنندگان زیر زمینی فاقد چنین تجهیزاتی بوده و معمولاً از نگهدارنده‌های غیر مجاز استفاده می‌کنند.

ویژگی‌های ظاهری عامه‌پسند، اما غیر‌واقعی

مراحل فیلتراسیون و هموژنیزاسیون در تولید صنعتی آبلیمو از اهمیت زیادی برخوردارند. دلیل اصلی ظاهر شفاف و فاقد کدورت و پالپ آبلیموهای صنعتی، استفاده از این فناوری های پیشرفته در کارخانجات است. در حالیکه تصور عموم بر این است که آبلیموی فاقد پالپ، خاصیت چندانی ندارد. از طرف دیگر بسیاری از آبلیموهای تهیه شده سنتی دارای پالپ‌های شناور هستند که گاهی تا یکسال ته‌نشین نمی‌شود. آیا این موضوع شک بر‌انگیز نیست؟ ظاهر پالپی آبلیموهای سنتی در خوشبینانه‌ترین حالت با پایدار سازی تفاله خشک و آسیاب شده لیمو ایجاد می‌شود.

عدم تطابق با استاندارد ملی

طبق استاندارد ملی آبلیمو، این محصول یا با فشردن طبیعی میوه یا از رقیق کردن کنسانتره لیمو با آب تهیه می‌شود. آیا می‌دانید علاوه بر کنسانتره طبیعی، متاسفانه کنسانتره‌های سنتزی و بسیار ارزان لیمو نیز در حال حاضر در بازار کشور به سهولت در دسترس است؟ از آنجا که نوک پیکان سازمان‌های نظارتی همیشه به سمت کارخانه‌داران و واحدهای دارای پروانه تولید است، تولیدکنندگان زیرزمینی براحتی و بدون دغدغه بازرسی و ردیابی محصول، آبلیموهای خوش رنگ و لعاب و اصطلاحاً ارگانیک خود را فرموله و بدون هیچ‌گونه امکان ردیابی، به راحتی در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهند. رنگ‌های مورد استفاده در تولید این محصولات اغلب جزو رنگ‌های سنتزی بوده که خطرات زیادی برای مصرف‌کنندگان بویژه کودکان و زنان باردار دارد.

بدون تغییر رنگ حتی در شرایط بد نگهداری

فرآیند تولید صنعتی آبلیمو به دلیل کنترل دقیق شرایط عملیاتی واکنش‌هایی که منجر به تغییر رنگ آبلیمو به سمت قهوه‌ای می‌شود را به تاخیر می‌اندازد. انجام این واکنش‌ها با افزایش دمای نگهداری، حضور اکسیژن در بسته و نگهداری در معرض نور تسریع می‌شود و حتی آبلیموهای صنعتی نیز از این نظر مستثنا نیستند. حال چگونه ممکن است آبلیموهای سنتی که ماه‌ها در پشت شیشه مغازه‌ها در معرض نور آفتاب و دمای بالا قرار گرفته است، رنگ سبز زیبا و البته دروغین خود را حتی تا بیشتر از یکسال حفظ کنند؟

وقت آن رسیده تا با تامل در مسائل و حواشی که در مورد آبلیموهای سنتی وجود دارد، به خود بیاییم و اجازه دهیم صنایع قدیمی یا حتی نوپا که راه و روش درستی را برای تولید محصولات خود در پیش گرفته‌اند، در سایه اعتماد مصرف‌کنندگان رشد و با به‌کارگیری حداکثر ظرفیت تولید خود، به شکوفایی اقتصادی ـ صنعتی کشور کمک کنند. در این موضوع جای خالی بازرسی‌های نهادها و سازمان‌های نظارتی بیش از پیش احساس می‌شود.

 

منبع: جام جم آنلاین

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=58453

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • سلامت

    بیماران مغز و اعصاب این نکات را در سفرهای هوایی در نظر بگیرند

    ۱۳۹۸-۰۲-۲۳
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    مراقب رژیم هایی که علمی نیستند باشید !!

    ۱۳۹۸-۰۸-۰۶
    توسط مهناز خدادوست
  • سلامت

    کرم داخل سوسیس؟! فرآورده‌های گوشتی را از مراکز مجاز و بهداشتی تهیه کنید

    ۱۳۹۶-۰۳-۲۳
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    چگونه دردهای طولانی مدت را از بین ببریم؟

    ۱۳۹۷-۱۲-۱۶
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    با این دمنوش به جنگ کم‌خونی بروید

    ۱۳۹۶-۱۰-۲۵
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    خوراکی‌هایی که نباید در یخچال نگهداری شوند | اینفوگرافیک

    ۱۳۹۷-۰۱-۲۰
    توسط اپراتور خبر

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • ساخت «باکت‌الویتور» پتروشیمی اروند؛ گامی مهم در مهندسی معکوس تجهیزات استراتژیک واحد شستشوی نمک

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۹-۲۲
  • حضور رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی صورت گرفت:تفاهم‌نامه همکاری بانک سینا و بنیاد علوی برای ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۹-۲۲
  • سامان برترین بانک خصوصی در پرداخت‌ تسهیلات در سال ۱۴۰۴

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۹-۲۲
  • نشست علمی «آسیب‌شناسی مطالعات سلامت معنوی اسلامی در ایران» برگزار می‌شود

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۹-۲۲
  • رکوردشکنی بانک صادرات ایران در مولدسازی دارایی‌ها؛ جهش ۱۰۰ درصدی فروش املاک مازاد در سال ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۹-۲۲
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است