تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • مخازن تیپ سنگین ساخت داخل در راه شرکت صنایع پلیمر گچساران/ اجرای پروژه پلی‌اتیلن اولویت نخست هلدینگ خلیج‌فارس، شتاب گرفت

  • آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول

  • آزمون های ارتقا شغلی کارکنان بانک ایران زمین برگزار شد

  • امضای تفاهم‌نامه مطالعه طرح توسعه ۲ میدان گازی برای رفع مشکل گاز فولادی ها

  • افتتاح ۵۰۴ واحد نهضت ملی شهریار با همراهی بانک مسکن/تجربیات ارزشمند بانک مسکن در تکمیل این پروژه

  • ۱۰ دستاورد راهبردی بانک صادرات ایران در سال نخست دولت چهاردهم/ رشد ۲۶۳ درصدی سرمایه و ۹۱ درصدی سود خالص بانک صادرات ایران/ وصول ۱۳ همت از بزرگ‌ترین بدهکار بانکی پس از ۱۵ سال

  • ۶۰ درصد جمعیت روستایی کشور تحت پوشش خدمات پست بانک ایران قرار دارد

  • با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی؛ از شرکت فولاد پخش اهواز با تسهیلات بانک توسعه تعاون در هفته دولت بهره‌برداری شد

  • عزم جدی مدیریت بوشهر برای تقویت منابع و پرداخت تسهیلات / پرداخت بیش از ۴۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات در دولت چهاردهم

  • بازدید مدیر شعب بانک مسکن منطقه مرکز تهران از پروژه نهضت ملی جهاد دانشگاهی

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›عوارض طبخ غذا در زودپز

عوارض طبخ غذا در زودپز

توسط اپراتور خبر
۱۳۹۷-۰۳-۲۴
برخی از بانوان برای پخت سریعتر غذا از زودپز استفاده میکنند. این سوال اکثر خانم های خانه دار است که آیا با طبخ مواد غذایی درون زودپز از املاح و مواد معدنی و ارزش غذایی آن ها کم می شود یا خیر؟ طبخ مواد غذایی در حرارت و بخار زیاد چه عوارضی برای مصرف کنندگان دربرخواهد داشت؟ در ادامه به این سوالات پاسخ داده ایم با ما همراه باشید.

خوشبختانه درست برعکس است. چون رمز کار زود‎پز فشار بالاست، نه حرارت بالا و درست به همین دلیل بیشتر مواد مغذی غذا در آن حفظ می‎شود.

بسیار منطقی است که درباره تاثیراتی که دیگ زود‎پز روی مواد غذایی می‎گذارد بدانیم، چون این وسیله در بسیاری از آشپزخانه‎ها اصلی‎ترین وسیله پخت‎و‎پز است. طرز‎ کار دیگ زود‎پز این وسیله، با ترکیبی از فشار و بخار کار می‎کند. درحالیکه به نظر می‎رسد حرارت بالا برای آشپزی لازم باشد، در‎ واقع فشار و بخار بیشتر‎ین قدرت را به آشپزی می‎دهند. این دیگ واشری دارد که با حبس کردن بخار، فشار محیط را بسیار بالا می‎برد و این نکته سودمندی است.

با بالا رفتن نقطه جوش آب و یا مایع درون دیگ، رطوبت محیط به شکل بخار به درون مواد غذایی وارد می‎شود و تمام باعث می‎شود مواد زودتر پخته شوند.طرز‎ کار دیگ زود‎پز کاملا برعکس اتفاقی است که در ارتفاعات رخ می‎دهد. این دیگ دمای جوش آب را بالا می‎برد و زمان پخت را کم می‎کند. ضمن‎ اینکه، چون بخار در دیگ حبس می‎شود، آب و دمای مواد از بین نمی‎رود. یک مزیت این وسیله این است که زودتر از اجاق، فر و یا آرام‎پز غذا را آماده می‎کند.
زود پختن غذا در زودپز به خاطر فشار بالاست یا دمای بالا؟

همین سوال است که کمی اشکال ایجاد می‎کند. بسیاری از افراد فکر می‎کنند که چون دیگ زود‎پز زود‎تر مواد را می‎پزد، پس حتما با حرارت بالا این کار را انجام می‎دهد. در صورتی که اصلا این طور نیست. همان طور که قبلا هم اشاره شد، زود پختن غذا در این دیگ به خاطر فشار بالاست، نه دمای بالا. در یک تحقیق معلوم شد که بالاترین دمای آب درون دیگ زود‎پز ۲۵۰ درجه است که این خیلی کمتر از دمای یک اجاق رو‎میزی، فر و یا آرام‎پز است. به بیان دیگر یک دیگ زود‎پز با استفاده از فشار، در حرارتی بسیار کمتر از روش‎های دیگر کار می‎کند و زمان پخت را کم می‎کند.
آیا زود‎پز مواد مغذی غذا را از بین می‎برد؟

خوشبختانه درست برعکس است. چون رمز کار زود‎پز فشار بالاست، نه حرارت بالا و درست به همین دلیل بیشتر خاصیت مواد غذایی در آن حفظ می‎شود. در ‎حالی که در روش‌های دیگر به خاطر بالا بودن زمان پخت، خواص بیشتری از مواد از دست می‎رود. مواد حفظ شده در روش‎های مختلف پخت (مطابق یک تحقیق):

– جوشاندن ۷۵-۴۰ درصد مواد مغذی را حفظ می‎کند.
– روش کبابی و بخار‎پز، ۹۰ درصد مواد را حفظ می‎کند (در بعضی موارد نیمی از مواد نابود می‎شوند).
– زود‎پز، با حفظ ۹۵-۹۰ درصد مواد، بهترین جایگاه را دارد.

منطقی است! چون زود‎پز علاوه بر اینکه به دمای بالا نیازی ندارد، زمان پخت را هم کوتاه می‎کند. ظاهرا دیگ زود‎پز اثر بعضی مواد غذایی را هم از بین می‎برد، مثل اسید فتیک که همین مساله باعث می‎شود مواد غذایی در غذاهایی مثل غلات و دانه‎ها، آب بیشتری جذب کنند و در نتیجه به دستگاه گوارش فشار کمتری بیاورند. هشدار مهم بعضی مطالعات نشان می‎داد که زود‎پز مواد بیشتری را از بین می‎برد، اما با دقت بیشتر معلوم شد که بیشتر این مواد مغذی در آب غذا حل شده‎اند. پس سعی کنید موقع خوردن غذاهایی که با زود‎پز آماده شده، آب آن را بیشتر مصرف کنید و یا از آن برای درست کردن سوپ و سُس استفاده کنید.
زود‎پز قادر به پخت چه غذاهایی است؟

کباب، خورش، سوپ، سبزیجات،‌ تخم‎مرغ آب‎پز، کیک پنیر و حتی برنج که عملا دستور پخت و آموزش لازم برای هر‎کدام به وفور یافت می‎شود.

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=58277

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • سلامت

    ابهام در سلامت نان های سنتی/نان می خوریم یا نمک!

    ۱۳۹۶-۰۸-۰۷
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    کمک وزیر بهداشت به درمان ۸۰۰ کودک ناشنوا

    ۱۳۹۶-۱۰-۱۶
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    خواص سس کنجد

    ۱۳۹۶-۰۲-۲۶
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    کدام ورزش‌های هوازی بیشترین کالری‌سوزی را دارند؟

    ۱۳۹۶-۰۸-۲۴
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    کدام میوه و سبری ها را در پاییز بخوریم؟

    ۱۴۰۱-۰۸-۰۶
    توسط مهناز خدادوست
  • سلامت

    شوره سر با کمبود این ویتامین ارتباط دارد

    ۱۳۹۷-۰۶-۰۳
    توسط اپراتور خبر

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • مخازن تیپ سنگین ساخت داخل در راه شرکت صنایع پلیمر گچساران/ اجرای پروژه پلی‌اتیلن اولویت ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۰۸
  • آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۰۸
  • آزمون های ارتقا شغلی کارکنان بانک ایران زمین برگزار شد

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۰۸
  • امضای تفاهم‌نامه مطالعه طرح توسعه ۲ میدان گازی برای رفع مشکل گاز فولادی ها

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۰۸
  • افتتاح ۵۰۴ واحد نهضت ملی شهریار با همراهی بانک مسکن/تجربیات ارزشمند بانک مسکن در تکمیل ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۰۸
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است