۷ گزینه مفید غذایی برای مردان بالای ۵۰ سال

مردان هرچه مسن تر می شوند، شانس شان برای ابتلا به مشکلات سلامتی از قبیل فشار خون بالا، بیماری های قلبی، قند خون بالا، دیابت و سرطان پروستات بیشتر می شود.
هیچ کدام از این شرایط پزشکی دور از ذهن نیست اما با اصلاح سبک زندگی و اتخاذ رفتارهای سالم تا حد زیادی می توان خطر ابتلا به آنها را کم کرد.
خطر ابتلا به بسیاری از شرایط پزشکی در مردان مسن با بهبود وضعیت غذایی کاهش می یابد، بخصوص با تمرکز بر ۷ گزینه غذایی زیر:
قارچ: قارچ ها تنها ۲۰ کالری در هر فنجان دارند و سرشار از پتاسیم هستند که می تواند تاثیرات سدیم را در بدن تعدیل کرده و به کاهش سطح فشار خون کمک کند.
گیلاس: این میوه خواص ضد التهابی دارد و حتی به ورزشکاران برای کاهش التهاب ناشی از آموزش های شدید، توصیه می شود که روزانه یک لیوان آب گیلاس بنوشند. پژوهش ها نشان می دهد که مصرف گیلاس برای بهبود عملکرد عضلات، مهار التهاب و استرس اکسیداتیو ناشی از ورزش مفید است ضمن این که خواص ضد درد در مبتلایان به آرتروز و نقرس نیز دارد. نقرس نوع دیگری از آرتریت ناشی از سطوح بالای اسید اوریک در خون است. آنتوسیانین موجود در گیلاس دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است.
تخم مرغ: با افزایش سن، توده عضلانی در مردان کاهش می یابد و تخم مرغ در این میان منبع خوبی از پروتئین برای جلوگیری از کاهش توده عضلانی است. تخم مرغ همچنین غنی از لوتئین است که ممکن است خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولای وابسته به سن را کاهش دهد.
توت: انواع توت ها خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند.تحقیقات حاکی از آن است که زغال اخته برای مهار التهاب و خطر ابتلا به برخی سرطان ها مفید است و مانع رشد سلول های سرطانی می شود. البته تنها زغال اخته این خاصیت را ندارد بلکه یک رژیم غذایی شامل تمشک و توت فرنگی نیز ۳۰ تا ۷۰ درصد منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می شود ضمن این که خطر ابتلا به سرطان مری را نیز تا ۸۰ درصد کم می کند.
کفیر: باکتری های خوب روده برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و جذب هرچه بهتر مواد غذایی از طریق دستگاه گوارش ضروری هستند. در این میان کفیر شیر یک پروبیوتیک محسوب می شود و به ترویج باکتری های خوب روده کمک می کند. ضمن این که منجر به کاهش سطح قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نیز می شود.
آووکادو: سرشار از چربی های اشباع نشده برای بهبود سلامت قلب است و به کنترل سطح کلسترول نیز کمک می کند. یک آووکادوی متوسط حدود ۲۳۰ کالری، ۱۰ گرم فیبر و ۲۰ گرم چربی دارد. مصرف منظم آووکادو با کاهش وزن و سطوح پایین تر التهاب در بدن نیز ارتباط دارد.
لوبیا: سرشار از پروتئین است و به کاهش خطر بیماری قلبی و دیابت کمک می کند. خوردن سه چهارم فنجان لوبیا در روز خطر میزان کلسترول بد را تا ۵ درصد کاهش می دهد و این خود یعنی کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی. مصرف منظم این خوراکی توسط دیابتی ها باعث کاهش سطح قند خون و سطح فشار خون نیز می شود.
منبع: آوای سلامت