اهمیت و فایده مصرف انگور برای کودکان
به گزارش تریتا نیوز، انگور از جمله میوههای است که با تنوع و پراکندگی زیادی که در سطح جهان دارد، بعد از سیب از پرطرفدارترین میوهها در نزد کودکان میباشد.
انگور منبع غنی ترکیبات آنتی اکسیدانی برای کودکان است. انواع انگورها در رنگهای مختلف غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی میباشند که میتوانند بدن کودک را در برابر ترکیبات اکسیدانی محافظت نمایند.
از جمله مهترین ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در انگور میتوان به ویتامین C اشاره کرد.
برای مثال ۲۴۰ گرم انگور حاوی ۱۶ میلی گرم ویتامین C میباشد و از آنجایی که بدن کودکان روزانه به ۱۵ تا ۴۵ میلیگرم ویتامین C نیاز دارد، بنابراین انگور میتواند به عنوان یکی از منابع خوب برای تامین این ویتامین برای بدن کودکان باشد.
انگور بهبود دهنده سیستم قلبی عروقی در کودکان است. بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص گردید که مصرف منظم انگور در رژیم غذایی کودکان میتواند تا حدی باعث بالارفتن هموگلوبین و سلولهای قرمز خون شود.
البته این در صورتی است که کودک از یک رژیم غذایی متنوع و مناسب نیز پیروی نماید. علاوه بر این در انگور مقادیر بالایی از عنصر پتاسیم وجود دارد به طوری که حدود یک خوشه کوچک انگور میتواند حدود ۲۸۸ میلیگرم از این عنصر را برای بدن کودک تامین نماید.
عنصر پتاسیم در تنظیم ضربان قلب و بهبود سیستم هضم و جذب بدن نقش قابل ملاحظه ای دارد.
انگور کمک کننده به هضم آسان در کودکان میباشد. انگور رسیده با تنظیم میزان اسیدیته معده در کودکان باعث هضم بهتر میگردد.
ملاحظات مهم در مورد مصرف انگور در کودکان
والدین باید توجه نمایند، با وجود این که انگور از جمله میوههای خوب برای کودکان میباشد، اما ملاحظاتی نیز در مورد مصرف این میوه باید مورد توجه قرار گیرد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- انگور باید حتما بعد از یکسالگی به کودک داده شود، چون که قبل از این سن امکان آلرژی زا بودن آن وجود دارد.
۲- در مورد کودکان زیر دو سال، باید والدین مطمئن باشند که عمل جویدن در کودک به طور کامل تکامل یافته است و امکان این که کودک حبههای انگور را به دلیل ناتوانی در جویدن ببلعد وجود ندارد.
در ضمن بهتر است در کودکان کوچکتر حبههای انگور دانه دانه به کودک داده شود تا از بلعیدن جمعی حبههای انگور توسط کودک و امکان بروز خفگی و گیر کردن حبهها در حلق کودک جلوگیری شود.
۳- رسیده بودن انگور برای مصرف کودکان بسیار مهم میباشد، چون که مصرف انواع نارس و ترش میتوانند باعث مسمومیت یا دل درد شوند. بنابراین بهترین انتخاب برای کودکان، انگورهای شیرین و رسیده میباشد.
۴- از آنجایی که ممکن است بر روی انگور باقیمانده سموم شیمیایی وجود داشته باشد و این سموم باعث مسمومیت در کودک شوند، بنابراین انگور مصرفی برای کودک باید به خوبی توسط والدین شسته و ضدعفونی شوند.
۵- با وجود این که بسیاری از کودکان میتوانند انگور را بدون بروز هیچ گونه عارضهای استفاده نمایند اما در برخی کودکان که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، ممکن است مصرف برخی از گونههای انگور آلرژیزا باشند و عوارضی مانند دل درد و یا قرمزی خفیف پوستی را ایجاد نمایند.
۶- بهتر است انگورهایی که در یخچال نگهداری میشوند، مدت کوتاهی بیرون یخچال قرار گیرند تا درجه حرارت آنها به درجه حرارت محیط نزدیک شود و سپس توسط کودکان استفاده گردند.
ارزش غذایی انگور برای کودکان
میزان در ۱۰۰ گرم ماده مغذی میزان در ۱۰۰ گرم ماده مغذی
۳۰/۸۱ گرم آب ۶۷ کیلو کالری انرژی
۶۳/۰ گرم پروتئین ۰/۳۵ گرم کل چربی
۱۵/۱۷ گرم کل کربوهیدرات ۰/۹ گرم فیبر رژیمی
۲۵/۱۶ گرم کل قند ۱۴ میلی گرم کلسیم
۲۹/۰ میلی گرم آهن ۵ میلی گرم منیزیم
۱۰ میلی گرم فسفر ۱۹۱ میلی گرم پتاسیم
۲ میلی گرم سدیم ۰/۰۴ میلی گرم روی
۴ میلی گرم ویتامین سی ۰۹۲/۰ میلی گرم تیامین
۰۵۷/۰ میلی گرم ریبوفلاوین ۰/۳ میلی گرم نیاسین
۱۱/۰ میلی گرم ویتامین ب۶ ۴ میکروگرم فولات
۱۰۰ واحد بین المللی ویتامین آ ۱۹/۰ میلی گرم ویتامین E
۶/۱۴ میکروگرم ویتامین K
نحوه علاقهمند کردن کودکان به مصرف انگور
یکی از راههای علاقمند کردن کودکان به مصرف بیشتر انگور در رژیم غذایی آن است که از سنین کودکی این نوع میوه را با یا همراه غذاهای خود مصرف نمایند.
به همین منظور میتوان به چند روش زیر کودک را به مصرف انگور راغب نمود:
۱- انگور همراه و در کنار وعده غذایی کودک سرو شود.
۲- برای کودک سالاد میوهای تهیه شود که در داخل آن انواع انگورهای شیرین موجود باشد.
۳- به عنوان یک میوه طعمدهنده، هر نوع انگور در ساندویچهای مصرفی توسط کودک قرار گیرد.
۴- انگور همراه با پنیر یا بیسکویت یا کراکر به عنوان یک میان وعده به کودک داده شود.
توصیه مهم به والدین در مورد انگور
با وجود این که آب انگور طبیعی هم با میزان بالای آنتیاکسیدانها به عنوان یک نوشیدنی سلامتبخش مطرح میباشد، اما از آنجایی که تازگی میوه برای تامین ویتامینها و املاح ضروری بدن لازم میباشند، بنابراین به هیچ وجه به کودک آب انگور ندهید و حتما انگور تازه به او بدهید.