باز هم مطالب مفید در مورد درمان زگیل تناسلی
زگیل تناسلی یک بیماری آمیزشی به شدت مسری است که توسط زیرگونه هایی از ویروس پاپیلومای انسانی ایجاد می شود.
باز هم مطالب مفید در مورد درمان زگیل تناسلی
انتشار آن ازطریق تماس مستقیم پوست به پوست می باشد وبا هرروش آمیزشی قابل انتقال است. دراینجا درمان های ضایعاتی که زگیل مانند بوده وقابل رویت هستند بیان می شود، وگرنه درمانی برای ویروس داخل خون وجود ندارد.
زگیل تناسلی یک بیماری آمیزشی به شدت مسری است که توسط زیر گونه هایی از ویروس پاپیلومای انسانی Virus (HPV) Human Papilloma ایجاد می شود.
انتشار آن از طریق تماس مستقیم پوست به پوست می باشد و با هر روش آمیزشی قابل انتقال است.
تمام بیمارانی که مبتلا به این ویروس هستند، دارای زگیل قابل رویت نمی باشند، فقط یک تا ۵ درصد افراد آلوده به این ویروس دچار زگیل های قابل مشاهده می شوند.
چون آلودگی به این ویروس علامت خاص به غیر از ایجاد زگیل ندارد، اکثر زنان و مردان مبتلا به این ویروس، سبب انتقال آن در جامعه می شوند.
سازمان غذا و دارو واکسن زگیل تناسلی برای دختران را در سال ۲۰۰۶ و واکسن زگیل تناسلی برای پسران را در سال ۲۰۰۹ مورد تایید قرار داد. بدین دلیل واکسیناسیون دختران در سن ۱۳ سالگی و پسران در سن ۱۲-۱۱ سالگی بر علیه این ویروس در آمریکا و اروپا جزو برنامه واکسیناسیون ملی گنجانده شده است.
توصیه می شود واکسیناسیون زیر ۲۶ سال باشد. هر قدر سن واکسیناسیون پایین تر باشد، اثرات آن بهتر است. این ویروس بیش از ۴۰ نوع دارد عامل ۹۰ درصد زگیل های تناسلی ویروس نوع ۶ و ۱۱ است.
این ویروس عامل سرطان دهانه رحم، سرطان مقعد، سرطان داخل حفره دهان و سرطان دستگاه تناسلی می باشد. متاسفانه وقتی فردی میتلا به این ویروس شد، غیر قابل درمان می شود و با علم پزشکی امروز این ویروس در بدن وی باقی می ماند.
در اینجا درمان های زگیل تناسلی بیان می شوند، همان ضایعاتی که زگیل مانند بوده و قابل رویت هستند، وگرنه درمانی برای ویروس داخل خون وجود ندارد. از بین بردن زگیل ها خطر انتقال بیماری را کم می کند، ولی صفر نمی کند.
همچنین استفاده از کاندوم خطر انتقال بیماری را کم می کند ولی باز صفر نمی کند. اگر ناحیه دهان با دستگاه تناسلی تماس پیدا کند، زگیل ها می توانند در اطراف لب ها، داخل حفره دهان و حلق ایجاد شوند.
برای درمان ضایعات زگیل مانند در ناحیه تناسلی، روش های درمانی مختلف وجود دارند، معمولا ظرف چند ماه پس از درمان ضایعات مجددا ظاهر می شوند، بنابراین نیاز به درمان های مکرر پیدا می شود.
هیچ درمانی وجود ندارد که صد در صد از عود زگیل ها جلوگیری کند. برای از بین بردن زگیل ها روش های درمانی مختلفی وجود دارند، ولی هر کدام دارای مزایا و معایب مخصوص به خود هستند که در زیر توضیح داده می شوند: درمان ها کلا به دو دسته بزرگ تقسیم می شوند:
• درمان هاییکه توسط خود بیمار انجام می شوند.
• درمان هاییکه توسط پزشک انجام می شوند. در انتخاب نوع درمان باید ترجیح بیمار، در دسترس بودن و ترجیح پزشک مد نظر قرار گیرند. درمان هاییکه توسط خود بیمار انجام می شوند، عبارت از استفاده از کرم ها و ژل های بخصوصی است. این نوع
درمان دارای چار عیب مهم است:
• همه بیماران قادر به انجام آن نیستند.
• در بسیاری از موارد بخصوص در خانم ها بیماران نمی توانند همه ضایعات را مشاهده کنند و بنابراین نمی توانند این داروها را روی تمام ضایعات بمالند.
• بسیاری از این داروها در دسترس نیستند.
• این داروها باید درست روی ضایعه مالیده شوند، و اگر به پوست سالم مالیده شوند، سبب عوارض می شوند. زگیل تناسلی ترجیحا باید توسط پزشک معالجه شود. راه های درمانی که توسط پزشک قابل انجام هستند عبارتند از:
• لیزر درمانی: این نوع درمان در مواردیکه ضایعات وسیع هستند و عود کرده اند استفاده می شود. آن به بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی نیاز دارد. لیزر سبب تخریب ضایعات می شود ولی آن ۴ عیب بزرگ دارد: o قیمت آن گران است. o سبب باقی گذاشتن محل زخم می شود.
o ذرات ناشی از لیزر که در هوا منتشر می شوند، حاوی ویروس هستند. o مدت زمان التیام زخم طولانی است.
• سوزاندن با الکترود: در این روش با استفاده از جریان برق و با بی حسی موضعی زگیل ها سوزانده می شوند. در مواردیکه تعداد زگیل ها زیاد است، بی حسی های متعدد موضعی مشکل ساز می شوند. علاوه از آن بخار ناشی از سوختن زگیل، حاوی ویروس می باشد.
• منجمد کردن یا کرایو کردن یا فریز کردن: کرایو بهترین روش و اولین خط درمانی زگیل تناسلی است. نتیجه عالی است و عوارض جانبی آن اندک است. ممکن است به چندین جلسه نیاز باشد و مثلا هر هفته یک بار تا چهار هفته. بعد از کرایو درد ایجاد می شود و گاهی در محل زگیل طاول پدید می آید. در خانم های حامله نیز می توان از کرایو استفاده کرد.
• جراحی: گاهی برای برداشتن زگیل ها نیاز به جراحی می شود. در مواردیکه زگیل ها وسیع و خوشه مانند هستند بهتر است با جراحی برداشته شوند. مراقبت هایی که خود بیمار باید انجام دهد:
• باید مواظب بود که ضربه به زگیل ها وارد نشود، چون به آسانی خونریزی می کنند.
• باید از انتقال این بیماری به دیگران اکیدا خودداری نمود.
• نباید به زگیل ها دست زد چون آن ها عفونی هستند.
• از چلاندن و کندن زگیل ها خودداری شود.
• به خاطر داشته باشید درمان هاییکه برای زگیل های سایر نقاط بدن مثل دست و پا به کار می روند، نمی توان برای زگیل های ناحیه تناسلی بکار برد.