کمک هایی برای مدیریت رفتار که باعث کاهش مشکلات رفتاری فرزندتان می شود!!
تریتا نیوز :سمیرا سرایلو،مدیریت رفتار ابزاری ارزشمند برای کمک به والدین در مدیریت کردن رفتار فرزندان است. آیا رفتار فرزندتان در خانه و مدرسه با مشکلاتی همراه است؟ اگر این طور است باید بگویم شما تنها نیستید. معلم یا مشاور می تواند در مشکلات رفتاری خاص فرزندتان به شما کمک شایانی کند. دانش آموزانی با اختلال یادگیری یا بیش فعالی و کاهش توجه نیاز به برنامه های اصلاحی رفتار دارند، اما بسیاری از رفتارها صرفا با کمک و کنترل به جای شما و عکس العمل های مناسب تان بهبود می یابد. با این توصیه ها می توانید مشکلات رفتاری فرزندتان را تا حدودی کاهش دهید. هدف از این تغییر جهت، آموزش به کودکان در کنترل و تصحیح رفتار خودشان است.
- به فرزندتان کمک کنید تا درک کند چرا این رفتارش مشکل ساز است
از آنجا که کودک باید ” بهتر درک کند” صحبت درمورد رفتارش اولین گام در مدیریت رفتار است. برخی از دانش آموزان زمانی که کنترل مشکلات و انتظارات اجتماعی با مشکل مواجه اند نمی توانند درمورد کارهای شان فکر کنند یا پیامدها و نتایج را پیش بینی کنند. رفتار مشکل دار را با لحنی محکم و قاطع نه شدید و خشن برایش توضیح دهید. بیشتر کودکان به لحن ملایم و آرام بهتر از داد و بیداد پاسخ می دهند. رفتار را با اصطلاحاتی بیان کنید که برای کودک قابل درک باشد و کاملا برایش شفاف سازی کنید که چرا این رفتارش مشکل ساز است.
بگویید: بازی بیس بال تو خونه ممکن است به کسی آسیب بزند.
نگویید: دست از خرابکاری بردار.
- برایش توضیح دهید که چرا این رفتار مشکل ساز است و برای آن چه کاری می توانید انجام دهید
برای تاثیرگذار بودن مدیریت رفتار راه مکالمه و گفتگو را نبندید. بطور شفاف به دانش آموز بگویید که این رفتارش باعث چه مشکلاتی می شود. درست است که احتمالا روی اعصاب شما رفته و اذیت تان کرده است اما شخصیت او را زیر سوال نبرید. به خاطر داشته باشید که ممکن است مدتی این استراتژی را تکرار کنید تا زمانی که کودک دست از این رفتارش بردارد.
بگویید: لباسهات کثیفه چون شما اونها را انداخته ای زیر تختت به جای اینکه در سبد رخت چرکها بگذاری. باید شستن لباس را به تو یاد بدهم.
نگویید: حالا که تو اونقدر تنبلی که حتی لباسهات را داخل سبد رخت چرکها نمی اندازی. منم اونها را نمی شویم.
- الگوی تربیتی مناسبی برای فرزندتان باشید
قبل از اینکه به رفتار فرزندتان عکس العمل نشان دهید نخست سه نفس عمیق بکشید یا کمی آب سرد بخورید و ریلکس کنید و بعد در مورد اینکه بهترین عکس العمل به این رفتار چی هست فکر کنید. آرام باشید اما قاطع، برای فرزندتان توضیح دهید که انتظار دارید چطور رفتار کند. از زبان و لحن مناسب استفاده کنید تا بایدها و نبایدهایی که کودک باید انجام دهد را به او توضیح دهید. با لحنی قاطع صحبت کنید اما پرخاش، کنایه و تمسخر نداشته باشید.
بگویید: داخل رستوران باید آرام صحبت کنی.
نگویید: مثل آدم رفتار کن.
- با عمل تان به فرزندتان نشان دهید که انتظار دارید او چگونه رفتار کند
مدیریت رفتار زمانی که با اطمینان باشد بهتر جواب می دهد. تا جایی که ممکن است رفتارهای مثبت فرزندتان را تشویق و تقویت کنید. باوجودی که ممکن است از رفتار فرزندتان مایوس و سرخورده شده اید، با لحنی مثبت و مهربان با او صحبت کنید و بگذارید بداند که به او اعتماد و باور دارید.
- بدانید که تغییر رفتار کاری زمان بر است.
مدیریت رفتار صبوری می خواهد. هر زمان که فرزندتان در رسیدن به اهداف رفتاری اش بهبود و پیشرفت کرد تحسین و تشویق تان را نثار ش کنید، حتی اگر جزئی باشد و هنوز به طور کامل مشکل رفتاری اش را برطرف نکرده باشد.
- برنامه هایی مناسب و ایمن تهیه کنید تا جایگزین مشکلات رفتاری کنید
بفهمید که چه شرایطی برای فرزندتان دردسر ساز است، و جایگزین های ایمن و مطمئن برای او فراهم کنید. کودکان کوچکتر احتمالا بیشتر ترجیح می دهند با بازی کردن قوانین را یاد بگیرند و شما هم می توانید در این کار با آنها همکاری کنید. با آنها تمرین کنید تا زمانی که عصبانی هستند یا نیاز دارند انرژی شان را تخلیه کنند چه کارهایی می تواند انجام دهند که ایمن و سالم باشند. تکنیکهای تنفسی، راه رفتن در کنار والدین، بازی های حدس زدن، کلمه بازی یا بازی ریاضی که برای همه سنین دلچسب و عالی است.
- استراتژی های مدیریت رفتارتان را با دیگران در میان بگذارید
والدین و معلم ها می توانند استراتژی های مدیریت رفتار را با هم در میان بگذارند. می توانید توصیه ها و تجارب تان را درمورد مدیریت رفتار با دیگران مطرح کنیذ. آیا برنامه ای داشته اید که خیلی عالی بوده؟ یا از استراتژی هایی استفاده کردید که اصلا مفید نبوده؟ تجارب تان را با دیگران در میان بگذارید.