مصرف کدام مواد غذایی درکودکی منجر به سرطان در میانسالی می شود؟
به گزارش تریتا نیوز ،دکتر محمد رادفر،متخصص تغذیه و رژیم درمانی ،ارتباط تغذیه با سرطان از سالهای دور مشخص شده بود. با بررسی آمار و ارقام این نتیجه حاصل شده است که با مصرف نوع خاصی ازمواد غذایی احتمال ابتلا به کدام سرطان بالاتر است. به طور کلی استفاده بیش از نیاز به مواد غذایی باعث ذخیره کالری مازاد در بدن شده و باعث افزایش وزن و چاقی می گردد. متخصصان بر این باورند که یکی از دلایل بروز سرطان هایی نظیر پستان و گوارش،چاقی است.رژیم غذایی در حقیقت به معنای رابطه میان غذا و تغذیه بر اساس نیاز انسان است. برای تعیین رژیم غذایی هر فرد،میزان انرژی و مواد مغذی لازم برای شخص محاسبه شده و با توجه به سن، جنسیت، سوابق بیماری و… رژیم مناسب برای او مشخص می شود.
برای تعیین رژیم غذایی خود مخصوصا در مواردی که بیمار هستید، حتما به متخصص تغذیه مراجعه نمایید.
سرطان چیست؟
ساده ترین تعریف برای سرطان، رشد و تکثیر غیرطبیعی سلولهای بدن است.در حالت طبیعی، سلول های بدن عمر محدودی دارند،وپس از انجام وظیفه خود در بدن نابود می شوند.
پس از اتمام وظیفه هسته سلول فرمان مرگ را صادر می کند.منشا اصلی حیات در واقع این مرگ سلولی (Apoptosis ) است.
اما گاهی مواقع ژنهایی که در هسته سلول موجود است دچار مشکل شده و اقدام به صدور فرمان مرگ سلول نمی کنند و
به همین دلیل سلول تکثیر می شود. این اختلال منجر به افزایش بی رویه سلول ها است که باعث به هم خوردن متابولیسم می شود که به آن سرطان می گویند.طبق آنچه در کتاب های ارتباط تغذیه با سرطان آمده است،گلوکز، همان قند خالص بدن، عامل اصلی تغذیه سلول های سرطانی است.
اما سلول های سرطانی به طور ناقص و البته چندین برابر یک سلول سالم، این قند ار مصرف می کنند وهمین منجر به بر هم خوردن متابولیسم سلول ها و بی نظمی در سوخت و ساز بدن می شود.
به همین دلیل است که بیماران مبتلا به سرطان اغلب ظاهر ی لاغر داشته و دچار مشکلات تغذیه ای هستند.
ارتباط تغذیه با سرطان و چگونگی این ارتباط
ارتباط تغذیه با سرطان سال های زیادی است که بر همگان آشکار شده است،یعنی با تحلیل و بررسی نوع مواد غذایی مصرفی افراد، آشکار شده که با مصرف یا عدم مصرف چه نوع مواد غذایی احتمال ابتلا به سرطان افزایش می یابد.
برای مثال میان سرطان های دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ و مصرف میوه و سبزی رابطه وجود دارد.
یا مصرف مواد مصنوعی موجود در مواد غذایی با سرطان های مثانه،کلیه و خون رابطه معناداری دارد.اما تحقیقات جدیدتر به نحوه اثرگذاری مواد غذایی روی سلول های بدن و بروز سرطان پرداخته است. در نتایج حاصل از این تحقیقات گسترده توسط دانشمندان، مشخص شد که مواد غذایی با ایجاد تغییر در سطح سلول ها خود را به هسته سلول رسانده و با تخریب DNA،باعث تغییر در مکانیسم اثر ژن های موجود در هسته سلول می شوند. این تغییرات ژن ها باعث تکثیرغیرطبیعی سلول ها و بروز سرطان می شود.باید توجه داشته باشید که ماندگاری اثر مواد غذایی طولانی و توجه به تغذیه به سن خاصی مربوط نمی شود. از دوران شیرخوارگی تا آخر عمر باید مراقب سلامت و تغذیه خود باشید. اثر مواد غذایی که در دوران کودکی یا جوانی مصرف می کنید، ممکن است در دوران میانسالی یا پیری مشخص شده و باعث ابتلا به بیماری گردد.