تغذیه مناسب در دوران بارداری چگونه باید باشد؟
به گزارش تریتانیوز ،دکتر محمد رادفر ، متخصص تغذیه و رژیم درمانی ، یکی از دوران پراهمیت و حساس در زندگی هر خانمی، دوران بارداری اوست.
علاوه بر این آن چه در این دوران حساس به شدت مهم و جدی است،
تغذیه صحیح در دوران بارداری است.
چرا که تغذیه در این دوران نتیجه ای مستقیم بر سلامت مادر و نوزاد خواهد داشت.آن چه مهم است آگاهی شما درباره بهترین و ب
دترین مواد غذایی برای مصرف در این دوران است، تا با این آگاهی رژیم غذایی مناسبی را در نظر بگیرید تا نیازهای بدن شما را رفع نماید.
تغذیه مناسب در دوران بارداری چگونه باید باشد؟
برای خانم های مختلف میزان مجاز اضافه وزن، متفاوت است. ب
رای خانمهای با وزن متوسط میزان اضافه وزن مجاز ۱۱ تا ۱۶ کیلوگرم است.
برای خانمهای لاغر که اصطلاحا دچار کمبود وزن هستند،
اضافه وزن تا حدود ۱۸ کیلوگرم مجاز بوده و برای زنان باردار چاق،
مقدار مجاز افزایش وزن در دوران بارداری ۶٫۸ کیلوگرم تا ۱۱ کیلوگرم است.
در اینجا خوب است به این نکته اشاره کنیم که
خانمهای چاق به هیچ عنوان نباید در دوران بارداری اقدام به کاهش وزن کنند،
چرا که به شدت برای جنین خطرناک خواهد بود.
افزایش وزن در دوران بارداری برای همه اتفاق نمی افتد،
ممکن است خانمی در سه ماه اول هیچ اضافه وزنی نداشته باشد و
این امری کاملا طبیعی است. پس از آن نیز یک زن سالم با وزن مناسب،
هر هفته حدود ۴۵۰ گرم افزایش وزن خواهد داشت،
البته زنان لاغر مقداری بیش از این عدد وزن می گیرند و
زنان دارای اضافه وزن مقداری کمتر از این عدد در هفته وزن بدست می آورند.
این را به خاطر داشته باشید که برای حفاظت از رشد جنین،
باید روزانه حدود ۳۰۰ کالری به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
پس از ماه چهارم دریافت این میزان کالری ضروری است.
برای تامین این مقدار کالری شما می توانید روزانه دو و یک دوم فنجان
شیر کم چرب و یک ساندویچ دارای ۸۵ گرم مرغ بدون چربی و یا یک تخم مرغ با دو برش نان تُست میل نمایید.
اهمیت مصرف پروتئین
مصرف روزانه ۲۵ گرم پروتئین بیشتر برای هر زن بارداری ضروری است.
اما باید بدانید مصرف زیاده از حد پروتئین برای جنین مضر است و منجر به تاخیر رشد جنین و
یا حتی تولد نوزاد نارس می شود. می توانید ازغذاهایی مانند گوشت قرمز بدون چربی،
مرغ و ماهی برای تامین این مقدار پروتئین استفاده نمایید. علاوه بر پروتئین، همچنین ویتامین گروه B،
آهن و مواد معدنی نیز در این مواد غذایی یافت می شود. تخم مرغ، پنیر، غلات و حبوبات نیز می توانند پروتئین لازم برای بدن زنان باردار را تامین کنند.
میزان مورد نیاز کلسیم
روزانه هر زن بارداری باید ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم مصرف نماید.
مادران با سن کمتر از ۳۰ سال باید برای مصرف کلسیم اهمیت بیشتری قائل شوند.
میزان مورد نیاز آهن
در این دوران میزان نیاز بدن به آهن دوبرابر می شود. علت این امر دو برابر شدن حجم خون مادر است و
علاوه بر این جنین باید در ماه های نخست آهن مورد نیاز را ذخیره نماید.
میزان مورد نیاز فولیک
برای پیشگیری از نقصهای مادرزادی زنان باردار باید به میزان کافی فولیک دریافت کنند. تخمین زده می شود که
۵۰ تا ۷۰ درصد از نقص های مادرزادی با تامین فولیک مورد نیاز در دوران بارداری قابل پیشگیری است.
میزان مورد نیاز مکمل های ویتامین
برخی دانشمندان معتقدند که مکمل های ویتامین باید در دوران بارداری مصرف شود اما
درباره این موضوع نظرها متفاوت است. اما اکثرا معتقدند که با یک رژیم غذایی متعادل، تمام نیازهای بدن به
ویتامینها رفع شده و نیازی به مصرف مکمل های ویتامین نیست، اما باز هم برای اطمینان بیشتر گاهی مکمل مولتی ویتامین تجویز میشود.