این ۴ تغییر غذایی باعث کاهش فشار خون میشود
به گزارش تریتا نیوز، محققان میگویند هیچ بیماری نباید سعی کند که همه چیز را یکشبه تغییر بدهد. درواقع، افراد مبتلا به بیماری فشار خون بالا در ابتدا باید به تغییرات ساده مانند اضافه کردن میوهها و سبزیها به برنامه روزمره توجه کنند و بعد از کسب موفقیت در این روند، سراغ دیگر تغییرات بروند.
۱. کاهش سدیم مصرفی برای مدیریت بهتر فشار خون
کاهش سدیم مصرفی از اهمیت بالایی برخوردار است چون سدیم، احتباس مایعات اضافی را در بدن بیشتر میکند و درنتیجه باعث افزایش فشار خون میشود. همین روند، بار اضافیای را به قلب وارد میکند و رگهای خونی بدن را تحت فشار بیشتری میگذارد.
امروزه سازمانهای معتبر توصیه میکنند که میزان سدیم مصرفی در طول هر روز باید کمتر از ۲۳۰۰ میلیگرم باشد. با این حال، حد مطلوب و واقعی برای بسیاری از بزرگسالان کمتر از ۱۵۰۰ میلیگرم سدیم در روز است. متاسفانه و علیرغم توصیههای جدی متخصصان، متوسط سدیم دریافتی بعضی از کشورهای جهان مانند آمریکا به بیش از ۳۴۰۰ میلیگرم در روز رسیده است. محققان میگویند که یکی از دلایل چنین اتفاقی، راحت بودن دریافت سدیم است. فقط به این مساله توجه کنید که هر قاشق غذاخوری از نمک خوراکی، ۲۳۰۰ میلیگرم سدیم دارد.
بهگفته محققان، ۶ خوراکی و غذای محبوب و جذاب در بسیاری از رژیمهای غذایی وجود دارند که میتوانند سدیم زیادی به بدن برسانند. این ۶ مورد عبارتاند از نانها و مشتقات آنها، فرآوردههای گوشتی، ساندویچ، پیتزا، سوپها و مرغ سوخاری.
۲. افزایش پتاسیم دریافتی با استفاده از غذاهای سالم
همه متخصصان و محققان تاکید دارند که خوردن مواد غذایی سرشار از پتاسیم برای کنترل فشار خون ضرورت دارد، چون پتاسیم دقیقا اثرات منفی حاصل از دریافت سدیم را کاهش میدهد. منابع خوب برای دریافت پتاسیم به ترتیب زیر هستند:
– میوههایی مانند موز، زردآلوی خشک و انار
– سبزیهایی مانند کلم بروکسل، چغندر و کدو حلوایی
– محصولات لبنی مانند شیر بدون چربی یا کمچرب
– شیر نارگیل
۳. پیروی از رژیم غذایی متعادل، کمنمک و سرشار از میوهها و سبزیها
رژیم غذایی DASH، یکی از مهمترین برنامههای غذایی برای کنترل فشار خون محسوب میشود که براساس مطالعات گسترده و عمیق National Heart، Lung، and Blood Institute طراحی شده است. در بررسیهای مهمی ثابت شده است که رژیم DASH، این توانایی مهم را دارد که فشار خون بالا را کاهش بدهد و سطح کلسترول را هم کنترل کند. توجه داشته باشید که کنترل این دو عامل در کنار هم، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
البته محققان میگویند هیچ بیماری نباید سعی کند که همه چیز را یکشبه تغییر بدهد. درواقع، افراد مبتلا به بیماری فشار خون بالا در ابتدا باید به تغییرات ساده مانند اضافه کردن میوهها و سبزیها به برنامه روزمره توجه کنند و بعد از کسب موفقیت در این روند، سراغ دیگر تغییرات بروند. ضمن اینکه کمک گرفتن از متخصصان تغذیه برای پیروی از چنین رژیمهایی برای بیماران ضرورت دارد، چون متخصصان تغذیه هستند که میتوانند شرایط شما را مورد سنجش قرار بدهند و برنامه مناسبی را متناسب با شرایط هر بیمار به او ارائه کنند.
۴. حفظ وزن در محدوده سالم با فعالیت بدنی بیشتر و تغذیه بهتر
یکی از مهمترین اصولی که میتواند به کنترل و بهبودی فشار خون شما کمک کند، مدیریت وزن است. توجه داشته باشید که همراه با افزایش وزن، فشار خون هم بالاتر میرود، درحالی که بهوجود آوردن هر تغییر کوچکی در وزن مانند کاهش ۴ کیلوگرم از وزن بدن میتواند فشار خون را کاهش بدهد. البته اگر هدفتان واقعا کاهش وزن باشد، باید فعالیت بدنی و تغذیه خودتان را در کنار هم تقویت کنید.
بعضی از محققان میگویند که برای داشتن الگوهای تغذیهای سالم، باید در خانه غذا بخورید و از غذا خوردن در محیطهای بیرون از خانه خودداری کنید. بهگفته آنان، این کار کمک میکند تا میزان کالریها، سدیم، چربی و پتاسیم دریافتی را دقیقتر تحت نظر بگیرید و بتوانید الگوهای تغذیهایتان را کنترل کنید.