تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • امضای قرارداد همکاری با موسسه فرهنگی، ورزشی و رفاهی کشتیرانی برای توسعه خدمات پتروکارت

  • بهاروندی تاکید کرد: تحقق نقطه مطلوب در بانکداری بدون ربا از مسیر تحقق کارایی در اقتصاد می‌گذرد

  • نشست هم‌اندیشی و مشارکت در زمینه صنایع تبدیلی به میزبانی بانک توسعه تعاون

  • استاندار زنجان: تسهیلات ارزان قیمت بانک قرض‌الحسنه مهر ایران افزایش رضایتمندی اجتماعی را به دنبال داشته است

  • مهندس اصغر باقریان سرپرست مجتمع مس سونگون شد

  • تاکید مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران بر تسریع در بازسازی قسمت آسیب‌دیده واحد هیپ‌لیچینگ سونگون

  • بازدید مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از پروژه احداث کمپ ورزشی ورزقان

  • توسعه خدمات پتروکارت با امضای تفاهم‌نامه جدید با هلدینگ هگتا

  • «کارگزاری خلیج‌فارس»، در صدر جدول بهبود رتبه کارگزاری‌های کشور

  • حرکت بندرامام به‌سوی پتروشیمی سبز با تدوین نخستین سند جامع ESG / گامی دیگر برای تحقق بندرامام نوین

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›آیا شرایط تولید و نگهداری انواع سس‌ها با هم متفاوت است؟

آیا شرایط تولید و نگهداری انواع سس‌ها با هم متفاوت است؟

توسط مهناز خدادوست
۱۳۹۹-۱۰-۱۵

به گزارش پایگاه خبری تریتا نیوز به نقل از جام جم ، در قفسه و یخچال‌های سوپرمارکت‌ها بخشی که خیلی جلب‌توجه می‌کند انواع سس‌های کارخانه‌ای است. ازجمله موضوعاتی که برای اغلب مصرف‌کنندگان پرسش‌برانگیزشده چگونگی نگهداری سس‌های سفید و قرمز است که این سس‌ها را باید در محیط یخچال نگه‌داشت یا می‌توان آنها را حداقل تا پیش از مصرف در دمای محیط نگهداری کرد؟ متاسفانه متخصصان دراین‌خصوص اتفاق‌نظر ندارند. برخی توصیه اکید به نگهداری سس‌ها در دمای پایین دارند و در مقابل تعدادی می‌گویند می‌توان سس‌ها را تا پیش از بازشدن بسته‌بندی در خارج از یخچال نگه‌داشت. در این میان، عرضه‌کنندگان این سس‌ها هم گویا چندان پیگیر نگهداری انواع سس‌ها در یخچال مغازه‌ها نشده و در صورت اعتراض مشتری به نحوه نادرست نگهداری، می‌گویند سس‌ها تا پیش از باز شدن به نگهداری در یخچال نیاز ندارند. برای این که فروشندگان و مصرف‌کنندگان بدانند شرایط نگهداری سس‌ها چگونه باید باشد با سیدمحمدحسین باقری، کارشناس‌ارشد صنایع‌غذایی که در یکی از کارخانجات صنایع‌غذایی در جریان تولید انواع سس‌ها و آگاه به نحوه فرآیند و نگهداری این محصول است گفت‌وگو کرده‌ایم که خلاصه پرسش و پاسخ‌های ما را در ادامه می‌خوانید.

اساسا نامگذاری سس سفید اشتباه است و سس‌ها بر اساس ترکیبات، نوع و این که در چه غذاهایی مورد استفاده قرار می‌گیرند نامگذاری می‌شوند. اگر منظور از سس سفید، سس مایونز باشد، این سس ترکیبی از زرده تخم‌مرغ، سرکه، روغن و ادویه‌هاست. جالب است بدانید در صنعت برای کاهش چربی و کلسترول سس مایونز از نشاسته برای جایگزین‌کردن بخشی از زرده تخم‌مرغ و روغن آن
استفاده می‌شود.
 به سس‌ها نگهدارنده می‌زنند
برای جلوگیری از فساد میکروبی انواع سس‌‌هایی که حاوی ترکیبات سس مایونز هستند از مواد نگهدارنده شیمیایی نظیر سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم استفاده می‌شود؛ البته میزان استفاده از مواد نگهدارنده حد مجازی دارد و هرچه تولیدکننده از فناوری و ماشین‌آلات پیشرفته و ترکیبات استریل و عاری از بار میکروبی در تولید محصول استفاده کند، میزان مصرف نگهدارنده‌های شیمیایی به حداقل می‌رسد. به‌علاوه از آنجا که سس‌ها به‌عنوان چاشنی استفاده می‌شوند و میزان مصرف آن‌ها بسیار کم است، مواد نگهدارنده آنها برای انسان خطرناک نخواهد بود.
 سس‌های گوجه‌فرنگی چطور؟
سس قرمز یا سس گوجه‌فرنگی (کچاپ) معمولا شامل رب گوجه‌فرنگی پاستوریزه، نشاسته، سرکه، نمک، شکر و ادویه است که پس از ترکیب و مخلوط‌شدن جوشانده و به‌صورت داغ پر شده، بسته‌بندی و پاستوریزه می‌شود و چون در فرآیند آن از حرارت استفاده می‌شود در گروه سس‌های گرم بوده و نیازی به افزودن مواد نگهدارنده ندارند. به یاد داشته باشید طی تولید سس‌های مایونز، سالاد، هزار جزیره و فرانسوی، فرآیند حرارتی و پاستوریزاسیون وجود ندارد. اینها در گروه سس‌های سرد به‌شمار می‌روند و چون این محصول حاوی ترکیبات فسادپذیر است، لزوما باید از یک‌سری مواد نگهدارنده برای جلوگیری از فساد میکروبی آن استفاده شود.
 شرایط نگهداری
سس‌های سرد از جمله انواع سس مایونز، سس ماست و… را معمولا در شیشه یا ظروف پلاستیکی و ساشه بسته‌بندی می‌کنند. به فروشندگان و مصرف‌کننده‌ها در مورد شرایط نگهداری این گروه از سس‌ها توصیه می‌شود که قبل و بعد از بازشدن درِ محصول در دمای پایین و نزدیک به دمای ۴تا۷درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری و به توصیه‌های مندرج روی بسته‌بندی محصول که در خصوص شرایط نگهداری آن است توجه شود. گرچه ممکن است اعتقاد بر این باشد که انواع سس‌های مایونز به دلیل دارا بودن مواد نگهدارنده در دمای بالا دچار فساد میکروبی نمی‌شوند اما از جنبه فساد فیزیکی مانند دوفاز شدن و تغییر رنگ و طعم و همچنین فساد شیمیایی مانند اکسیداسیون چربی و تندشدن می‌تواند دستخوش تغییراتی قرار گرفته و بی‌کیفیت شوند.
در مورد شرایط نگهداری سس کچاپ توصیه بر این است که محصول پس از بازشدن در یخچال نگهداری شود و پیش از مصرف در مجاورت با دمای بالا نباشد.
 سس‌های شیشه‌ای هم به یخچال نیاز دارند؟
در مورد این که آیا روند تولید سس‌هایی که در شیشه بسته‌بندی می‌شوند مشابه با رب یا سس‌های شیشه‌ای گوجه‌فرنگی است یا خیر باید بدانید رب به‌صورت داغ پر و پاستوریزه و بلافاصله درب‌بندی می‌شود که این موجب ایجاد خلأ در فضای بسته‌بندی شده و در نتیجه از رشد میکروارگانیسم‌های هوازی جلوگیری می‌شود که البته محصول پس از باز شدن باید در یخچال نگهداری شود. همین نوع بسته‌بندی در مورد سس کچاپ هم وجود دارد اما چون فرآیند تولید و بسته‌بندی انواع مختلف سس‌های حاوی مایونز به دلیل دارابودن زرده تخم‌مرغ، بدون حرارت و پاستوریزه‌شدن انجام می‌شود، نمی‌توان سس‌های مایونز شیشه‌ای را مشابه با رب یا کچاپ شیشه‌ای گوجه‌فرنگی در نظر گرفت.
برخلاف باور برخی افراد که تصور می‌کنند سس‌های سالاد متفاوت از انواع سس مایونز هستند، بدانید تفاوت چندانی ندارند و معمولا در همه سس‌های سالاد، ترکیبات تشکیل‌دهنده سس مایونز وجود دارد و فقط طعم دهنده‌ها و افزودنی‌های آن متفاوت است.
 مراقب سس‌های دست‌‌ساز باشید
سس‌های سردی که در رستوران یا اغذیه‌فروشی‌ها به‌صورت دست‌ساز و بدون مواد نگهدارنده تولید می‌شوند و به‌طور مداوم و در طول روز روی میز اغذیه‌فروشی‌ها قرار دارد می‌تواند برای سلامت مصرف‌کننده مخاطره‌آمیز باشد. اغلب این سس‌ها به‌جهت تازگی مواد و استفاده از روغن زیاد معمولا خوشمزه‌تر هستند اما چون ترکیبات انواع سس‌های مایونز نظیر زرده تخم‌مرغ، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم‌هاست می‌تواند سبب بروز مسمومیت غذایی شود. در صنعت از پودر زرده تخم‌مرغ که بار میکروبی چندانی ندارد استفاده می‌شود و همه تجهیزات و ماشین‌آلات مورد استفاده استریل هستند اما در رستوران و اغذیه‌فروشی‌ها آلودگی ثانویه از افراد، هوای محیط یا حتی از زرده تخم‌مرغ می‌تواند ایجاد شود که بسیار خطرناک است. این سس‌ها حتی اگر فرضا هیچ‌گونه بار میکروبی نداشته باشند به دلیل شرایط کنترل‌نشده در حین تولید باید در کوتاه‌مدت نگهداری و بلافاصله مصرف شوند.

علائم فساد سس‌ها
معمولا در صورت فساد میکروبی انواع سس مایونز، احتمال بروز تغییرات محسوس در رنگ و بو و طعم سس می‌تواند قابل‌تشخیص نباشد. به همین دلیل هم از مواد نگهدارنده برای کنترل این فساد استفاده می‌شود؛ البته طعم و بوی تند یا دوفاز‌شدن محصول می‌تواند از جمله نشانه‌های فساد باشد. علت بد طعم بودن برخی سس‌هایی که هنوز تاریخ مصرف‌شان تمام نشده می‌تواند به عواملی همچون شرایط نگهداری نامطلوب هنگام پخش یا استفاده از ترکیبات نامرغوب در تولید سس مربوط باشد. متاسفانه برخی تولید‌کننده‌هایی که در رقابت با یکدیگر هستند برای کاهش بهای تمام شده محصول از مواد اولیه بی‌کیفیت استفاده می‌کنند که این امر می‌تواند روی طعم نهایی محصول بسیار تاثیرگذار باشد. برخی هم به دلیل سطح فناوری بسیار پایین ماشین‌آلات و تجهیزاتی که دارند نمی‌توانند کیفیت محصول نهایی را بالا ببرند که همه این عوامل به بروز مشکلاتی در ارزیابی حسی سس منجر می‌شود. بر این اساس بهتر است هنگام خرید انواع سس‌ها، محصولات کارخانه‌های شناخته‌شده و معتبر را انتخاب کنید که علامت استاندارد و نشان سازمان غذا و دارو و پروانه وزارت بهداشت دارند.

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=108104
تگ ها آیا شرایط تولید و نگهداری انواع سس‌ها با هم متفاوت است؟پایگاه خبری تریتا نیوزسبک زندگیسسسس‌های شیشه‌ایسلامتیعلائم فساد سس‌ها

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • اقتصاد

    ایفای نقش بانک ‎آینده برای مسئولیت ‎اجتماعی در قبال اشتغال‎زایی/ اعطای تسهیلات قرض ‎الحسنه فقط با اشتغال ۴۰ ایرانی

    ۱۴۰۰-۰۴-۱۴
    توسط مهناز خدادوست
  • اقتصاد

    اطلاعیه اتاق اصناف ایران؛ تاکید بر لزوم هوشیاری بیشتر اصناف در رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی

    ۱۴۰۰-۰۲-۱۸
    توسط مهناز خدادوست
  • اقتصاد

    روابط عمومی بانک مسکن اعلام کرد: اعلام تاریخ قرعه کشی چهل ویکمین دوره حساب های قرض الحسنه پس انداز ...

    ۱۴۰۰-۰۶-۲۹
    توسط مهناز خدادوست
  • اقتصاد

    رکوردشکنی همراه اول در نصب و راه‌اندازی تعداد سایت‌های جدید

    ۱۳۹۹-۱۰-۳۰
    توسط مهناز خدادوست
  • اقتصاد

    تمدید گواهینامه‌ استاندارد ISO 10015:2019 بیمه کوثر

    ۱۳۹۹-۱۲-۲۰
    توسط مهناز خدادوست
  • اقتصاد

    تبریک همکاران صنعت بیمه به خاطر تاسیس شعبه جدید بیمه دانا در ابهر

    ۱۳۹۹-۱۰-۱۷
    توسط مهناز خدادوست

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • امضای قرارداد همکاری با موسسه فرهنگی، ورزشی و رفاهی کشتیرانی برای توسعه خدمات پتروکارت

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۲۸
  • بهاروندی تاکید کرد: تحقق نقطه مطلوب در بانکداری بدون ربا از مسیر تحقق کارایی در ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۲۷
  • نشست هم‌اندیشی و مشارکت در زمینه صنایع تبدیلی به میزبانی بانک توسعه تعاون

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۲۷
  • استاندار زنجان: تسهیلات ارزان قیمت بانک قرض‌الحسنه مهر ایران افزایش رضایتمندی اجتماعی را به ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۲۷
  • مهندس اصغر باقریان سرپرست مجتمع مس سونگون شد

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۲۷
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است