تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • وظیفه اصلی تأمین اجتماعی، پرداخت حقوق کافی و به‌موقع و ارائه خدمات درمانی باکیفیت است

  • اعلام شعب کشیک بانک کارآفرین در روز ٢٦ تیرماه

  • چرا با وجود پیامدهای منفی، کارها را به تأخیر می‌اندازیم؟

  • همیشه پای یک ویروس درمیان است

  • کسب جایزه روز جهانی روابط عمومی ۲۰۲۵ توسط بانک توسعه صادرات ایران

  • اعلام شعب کشیک بانک ایران زمین در استان های تهران و البرز در روز پنجشنبه بیست و ششم تیر ۱۴۰۴

  • از محل ثبت سفارش مشتریان شعب حاصل شد؛ رشد ۲۲۱ درصدی درآمد کارمزد ریالی شعب ارزی بانک آینده

  • رشد ۲۶ درصدی درآمدهای بانک اقتصادنوین در سال ۱۴۰۳

  • رئیس کل بیمه مرکزی در جریان بازدید از خبرگزاری ایرنا مطرح کرد: همراهی فعالانه صنعت بیمه با مردم در حوادث اخیر

  • سهم بیمه‌های درمان به طور چشم‌گیری افرایش یافته است

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›بهترین روش برای طبخ ماهی

بهترین روش برای طبخ ماهی

توسط اپراتور خبر
۱۳۹۶-۰۱-۲۲

ماهی از دیرباز در میان ما ایرانیان با سبزی پلو همراه می شود می خواهیم با بهترین روش طبخ ماهی در این بخش آشنا شوید.

ماهی با پلوی سفید یا سبزی پلو

بسیاری از اقوام ایرانی عادت دارند، ماهی را با پلوی سفید بخورند. دکتر رضایی در پاسخ این سوال که بهتر است ماهی با سبزی پلو خورده شود یا پلوی سفید،‌ می‌گوید چون ماهی و برنج سفید طبع سردی دارند،‌ بهتر است همراه با انواعی از سبزی‌های پلویی که مزاج گرم‌تر و مواد مغذی بیشتری دارد، بخصوص سیر پلویی که طبع بسیار گرمی دارد مصرف شود تا از میزان سردی این غذا کاسته شود.

بهتر است ماهی با مصلح آن که روغن ارده است و طبع گرمی دارد، سرخ شود و سردمزاجان برای در امان ماندن از علائم سردی ماهی بهتر است پس از مصرف این آبزی از مصلحات آن همچون خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین یا کنجد استفاده کنند یا هنگام مصرف ماهی آن را با ادویه با طبع گرم نظیر زنجبیل و آویشن بخورند.

کدام ماهی گوشت باکیفیت‌تری دارد؟

ماهی‌ای که از نظر جثه و اندازه متوسط باشد و در رودخانه پرورش یافته باشد به دلیل فعالیت بیشتری که داشته، فضولات و مواد زاید کمتری دارد و گوشت آن باکیفیت‌تر و لطیف‌تر است.

دکتر سیدمهدی میرغضنفری، پزشک و متخصص فیزیولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش ضمن اشاره به این موضوع می‌افزاید: حرکت سریع و فلس زیاد از نشانه‌های ماهی خوب است و خاطرنشان می‌کند، ماهی‌های نزدیک به سواحل دریا نیز از کیفیت خوبی برخور دارند و حتی گاهی گفته می‌شود، بهتر و لذیذتر از ماهی رودخانه‌اند. البته در صورتی که آب دریا تمیز و عاری از هر گونه آلودگی شیمیایی و میکروبی باشد.

به گفته وی، ماهی‌های با رنگ سفید نسبت به ماهی‌های با رنگ زرد و سیاه مرغوب‌ترند و انواعی که بوی زهم می‌دهند، گوشت خیلی مرغوبی ندارند و می‌توانند در بدن تولید اخلاط و مواد نامرغوبی کنند و هضم سختی داشته باشند.

این پژوهشگر طب سنتی تصریح می‌کند: بهترین بخش بدن ماهی قسمت‌های نزدیک به دم یا باله ماهی است، زیرا این قسمت‌ها حرکت بیشتری دارند و رطوبت و بلغم کمتری تولید می‌کنند و لطیف‌تر هستند.

دکتر میرغضنفری درخصوص ماهی‌های نمک سود و دودی می‌گوید، چون مزاج این نوع ماهی‌های فرآوری شده رو به گرمی و خشکی می‌رود، از بدترین نوع غذاها هستند زیرا هضم بسیار سختی دارند و با ایجاد اخلاط غیرطبیعی در بدن می‌توانند پوست را تیره و خون را غلیظ کنند و سبب رشد موهای زاید و ایجاد توده‌هایی در بدن شوند و در طولانی مدت بدخیمی ایجاد کنند.

کدام روش پخت ماهی هضم بهتری دارد؟

به دلیل سرد و غلیظ بودن گوشت ماهی، معده باید سالم و قوی باشد تا بتواند ماهی را بخوبی هضم کند. لازم است بدانید، معده ضعیف و سرد برای هضم این آبزی دچار مشکل می‌شود.

دکتر میرغضنفری با اشاره به این که کباب کردن ماهی روی آتش بهترین روش پخت آن است و باعث می‌شود رطوبت و اخلاط زائدگوشت ماهی به صورت مواد سفید از آن خارج شود که قابل رویت است، می‌گوید طبع ماهی کبابی به اعتدال نزدیک‌تر و هضم آن بسیار راحت‌تر است.

این عضو هیات علمی دانشگاه، ضمن اشاره به این که اگر ماهی در روغن سرخ شود، رطوبت آن خارج نمی‌شود و گوشتش سفت و هضم آن بسیار سخت خواهد شد، می‌گوید: ماهی‌هایی که به صورت بخارپز پخته می‌شوند، از سرخ کرده بهترند ولی باز به دلیل این‌که رطوبت آنها به طور موثر و کافی خارج نمی‌شود، هضم سختی دارند.

این متخصص در باره ماهی‌هایی که به صورت شکم‌پر آماده و استفاده می‌شوند، اظهار می‌کند: برای رفع سردی ماهی بهتر است درون شکم ماهی را با سبزی محلی با طبع گرم، مغز گردو، رب انار، آب نارنج و مقداری نمک و ادویه پر کنید.

وی با اشاره به این که مصرف ماهی برای اکثر افراد تشنه‌کننده است، می‌گوید: بهتر است برای رفع این مشکل، ماهی را همراه با مقدار کمی سرکه، آبغوره، آبلیمو یا رب انار مصرف کنید و از نمک آن بکاهید.

علت طعم و بوی بد برخی ماهی‌ها چیست ؟

دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش درخصوص این که چرا گوشت برخی ماهی‌ها بخصوص انواع پرورشی با وجود پخت مناسب، طعم و بوی نامطلوبی دارد،

می‌گوید: اغلب ماهی‌های چرب بوی زهم می‌دهند و اگر این بو ناشی از بوی گیاهان و خزه‌های دریایی باشد، یک بوی غیرطبیعی محسوب نمی‌شود، اما اگر ماهی پرورشی باشد احتمال دارد به دلیل رعایت نشدن بهداشت در استخرهای پرورش ماهی، محیط زندگی این آبزی آلوده و متعفن شده باشد و به دلیل آن که بافت ماهی چرب و تغذیه آن از آب صورت می‌گیرد، بتدریج گوشت آن بدبو شود.

این متخصص در پاسخ این پرسش که آیا می‌توان به کیفیت و سلامت ماهی‌های منجمد اعتماد کرد، می‌گوید: اگر انجماد و نگهداری به صورت اصولی انجام شود، تغییر چندانی در کیفیت و ارزش غذایی ماهی ایجاد نمی‌شود، اما اگر این مراحل درست انجام نشود، کیفیت و ارزش غذایی ماهی دستخوش تغییر می‌شود.

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=7187

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • سلامت

    ۱۰ رژیم محبوب ۲۰۱۶

    ۱۳۹۵-۱۱-۲۶
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    راهکارهایی برای تقویت حافظه

    ۱۳۹۶-۰۸-۲۱
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    پشت‌پرده شیر‌های آنتی‌بیوتیک‌دار

    ۱۳۹۶-۱۰-۱۰
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    چه اناری بخریم؟ چرا و چقدر بخوریم؟

    ۱۳۹۶-۰۹-۲۲
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    تولید قرص ورزش در آستانه تحقق

    ۱۳۹۶-۰۶-۰۷
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    پیشگیری از گودی کمر با ورزش

    ۱۳۹۵-۱۲-۲۲
    توسط اپراتور خبر

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • وظیفه اصلی تأمین اجتماعی، پرداخت حقوق کافی و به‌موقع و ارائه خدمات درمانی باکیفیت است

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۲۵
  • اعلام شعب کشیک بانک کارآفرین در روز ٢٦ تیرماه

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۲۵
  • چرا با وجود پیامدهای منفی، کارها را به تأخیر می‌اندازیم؟

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۲۵
  • همیشه پای یک ویروس درمیان است

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۲۵
  • کسب جایزه روز جهانی روابط عمومی ۲۰۲۵ توسط بانک توسعه صادرات ایران

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۲۵
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است