حمایت سیروس الوند از جشنواره جهانی فجر
کارگردان فیلم سینمایی «یکبار برای همیشه» گفت: جشنواره جهانی فیلم فجر در بعد اجرایی طی دو سال گذشته به سمت جهانی شدن پیش رفته اما با استانداردها هنوز فاصله دارد.
سیروس الوند افزود: با تفکیک دو بخش ملی و بین المللی جشنواره فیلم فجر موافقم.
وی ادامه داد: هرچند اطلاق بین الملل به جشنواره زمانی درست است که فیلمسازان خارجی راغب باشند فیلم خود را در اینجا به نمایش بگذارند و با دعوت از چند فیلمساز محدود و اکران چند فیلم محدود، بین المللی نمی شود.
الوند تاکید کرد: در دو سال گذشته جشنواره فجر بتدریج در شکل بلیت ها، کارت ها، دعوت ها، امکانات رسانه ها و فیلم های کیفی به سمت آداب جهانی شدن پیش می رود.
کارگردان فیلم سینمایی «دست های آلوده» تصریح کرد: پیش روی استانداردتر شدن جشنواره دو مساله عمده وجود دارد اول اینکه آمدن به ایران برای خارجی ها به خاطر محدودیت فرمان مهاجرتی آمریکا دشوار شده و این موضوع باید رفع شود و دوم اینکه برخی صحنه فیلم ها به دلیل قوانین اخلاقی قابلیت نمایش در ایران را ندارند.
الوند گفت: جشنواره سینمایی مطرح دنیا معمولا یک کاخ ثابت برگزاری دارند و تفاوت عمده دیگر این است که آنها در ایام جشنواره این همه نمایش مردمی ندارند که ما داریم.
وی ادامه داد: وقتی در جشنواره فیلم فجر این همه بلیت می فروشند و نمایش می گذارند، بخش قابل توجهی از مردم فیلم را دیده اند و رغبت کمتری برای دیدن فیلم در طول سال دارند.
کارگردان فیلم سینمایی «پرتقال خونی» افزود: دلیل استقبال مردم از اکران های جشنواره این است که سالهاست تصور می کنند که نسخه اصلی فیلم را می توانند در جشنواره ببینند و بعد از آن، فیلم ها در اکران عمومی ممیزی می شوند.
وی خاطرنشان کرد: اگر مردم بر این باور باشند که فیلم اکران شده در طول سال همانی است که در جشنواره بوده، دیگر در ایام جشنواره برای دیدن فیلم ها هجوم نمی آورند و موضوع فیلم هم دیگر برای اکران عموم لو نمی رود.
سی وپنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور ۳۵۰ میهمان خارجی به دبیری رضا میرکریمی از اول تا هشتم اردیبهشت ماه در پردیس چهارسو تهران و سینماهای فلسطین و فرهنگ برگزار می شود.