رژیم غذایی مدیترانه ای و تاثیرآن در بهبودبیماری ها
تریتا نیوز ،دکتر محمد رادفر،متخصص تغذیه و رژیم درمانی ،رژیم مدیترانهای متعلق به جنوب اروپا بوده و بطور خاص بر عادات غذایی یونانیها و جنوب ایتالیا تمرکز دارد. امروزه اسپانیا، جنوب فرانسه و پرتغال نیز از این رژیم استفاده میکنند حتی با وجود اینکه پرتغال دسترسی به دریای مدیترانه ندارد.
تاکید این رژیم بر مقادیر زیادی غذاهای گیاهی، میوههای تازه به عنوان دسر، لوبیا، آجیل، غلات، حبوبات، روغن زیتون به عنوان منشأ اصلی چربی رژیم غذایی، پنیر و ماست به عنوان مواد لبنی اصلی، مقدار متوسط ماهی و مرغ، حداکثر چهار تخم مرغ در هفته و مقادیر کمی گوشت قرمز، میباشد.
حداکثر یک سوم رژیم مدیترانهای شامل چربی است بطوری که چربیهای اشباع بیشتر از ۸ درصد از میزان کالری دریافتی نباشد.
بیشتر بدانید : رژیم غذایی مدیترانه ای و تاثیر در بهبود امراض
کلیات رژیم مدیترانه ای
۱- شما باید سبزیها، میوهها، آجیل، دانهها، حبوبات، سیب زمینی، غلات کامل، نان، گیاهان، ادویهجات، ماهی، غذاهای دریایی و روغن زیتون به مقدار زیادی در رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف کنید.
۲- شما باید مرغ، تخممرغ، پنیر و ماست را به طور متوسط در رژیم غذایی مدیترانه ای بخورید.
۳- شما باید به ندرت از گوشت قرمز استفاده کنید.
۴- شما به هیچ وجه نباید از فراوردههای شیرین شده با شکر، شیرینی، گوشت فرآوری شده، رشته و دانههای فراوری شده، روغن تصفیه شده و دیگر غذاهای صنعتی و فراوری شده با روغن و ادویه فراوان (فست فودی) استفاده کنید.