آیا میتوان در برابر افسردگی واکسینه شد؟
شعار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۷ در مورد پیشگیری از افسردگی «بیا حرف بزنیم» است. افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است که از آن به عنوان سرماخوردگی روانی نیز نامبرده میشود. عوامل و استرسهای محیطی و مسائل بیولوژیک و ژنتیک و هورمونی همگی میتوانند جزو علل ایجاد افسردگی باشد.
از آنجایی که افسردگی باعث میشود دید فرد نسبت به افراد دور و بر بسیار منفی شود و خلق پایین فرد با اضطراب یا پرخاشگری و بیقراری همراه میشود؛ افراد دیگری که به عنوان همسر، والدین یا فرزند با افراد افسرده زندگی میکنند، زندگیشان دستخوش تغییر خواهد شد.
افراد خانواده فرد افسرده نیز نسبت به وی ممکن است احساسات دوگانهای مانند احساس گناه در مورد ایجاد افسردگی یا احساس خشم از ناتوان و ناکارآمد بودن فرد دست میدهد.
راهکارهایی که میتواند در برخی از انواع افسردگی فرد را واکسینه کند:
معاشرت و صحبت با دیگران: اگر به این نیاز روانی با افزایش ارتباطات صحیح، ارتباط و گسترش شبکههای حمایتی، بیان عقاید و گوش دادن به دیگران به درستی پاسخ داده شود، قدم بزرگی در مسیر افزایش حس همدلی و احساس امنیت برداشته میشود و با کاهش تفکرات منفی و خطاهای شناختی که شروع ابشار ایجاد افسردگی است، بر خواهد داشت .
فعالیتهای معنوی و انساندوستانه: همواره داشتن چنین فعالیتهایی در مراکز خیریه و کمک به افراد بیمار و سالمند و معلول، حس توانمندی را در فرد تقویت میکند و باعث قدرتمند شدن هویت معنوی فرد میشود…..