اگر نوجوان در خانه دارید ؛ قوانین استفاده از تلفن همراه را برایشان بازگو کنید
به گزارش تریتا نیوز ، سمیرا سرایلو امروزه بسیاری از نوجوان ها تلفن موبایل شخصی دارند یا برای استفاده به تلفن خانواده دسترسی کامل دارند. همان طور که تلفن همراه مزایا دارد معایب خاص خودش را هم دارد. درست است که والدین با موبایل دسترسی بهتری به فرزندشان دارند.اما هزینه این تلفن های همراه از خریدشان گرفته تا قبض های ماهیانه آنها سنگین است. اما باعث می شود که کودک دوراز چشم والدین قادر به انجام کارهای دیگری با این وسیله باشد. اگر فرزندتان تلفن همراه دارد لازم است که برای او محدودیتهایی قائل شوید.
قوانین تان را برایش بازگو کنید
لازم است زمانی که گوشی تلفن همراه را به فرزندتان می دهید قوانین خانوادگی و انتظارات تان را برایش شفاف و واضح توضیح دهید. به او بگویید که در هر شرایطی باید به تماس و پیام شما پاسخ بدهد، با تلفنش حق ندارد به کسی توهین و اهانت کند و تماس نامناسب بگیرد. تمام قوانین و محدودیتها و حتی عواقب را برایش کاملا توضیح دهید تا در صورت لزوم بدانها استناد کنید.
زمان استفاده از تلفن همراه را محدود کنید
چنانچه نوجوان تان تکالیف مدرسه یا کارهایی که به او محول کرده اید را انجام نمی دهد باید زمان استفاده از تلفن همراه را برایش محدود کنید. ممکن است مجبور شوید از او بخواهید تا قبل از انجام تکالیف، شام یا خواب تلفنش را خاموش کند. یا حتی می توانید برایش محدودیت زمانی استفاده قائل شوید مانند دوساعت در روز. چنانچه احساس می کنید فرزندتان به تلفنش معتاد شده است شاید لازم باشد برای مدتی تلفن را از او دور کنید.
عواقب و پیامدها را شفاف سازی کنید
بهترین شیوه برای اینکه نوجوان تان مسئولیت پذیری در مقابل تلفن همراهش را تمرین کند این است که عواقب تخطی از قوانین و خط قرمزهای تان را برایش شفاف سازی کنید . تمام قوانین را برای او واضح و روشن بیان کنید و نتایج و پیامدهای شکستن این قوانین را برایش بازگو کنید.
مسئولیت گوشی را به خودش بدهید
اگر مسئولیت تلفن همراه را به خود نوجوان تان بدهید احتمالا بهتر از آن مراقبت خواهد کرد. می توانید از او بخواهید تا نصف هزینه های تلفنش را خودش بپردازد، می تواند از پول توجیبی اش بپردازد یا با کمک کردن و کسب درآمد این هزینه ها را بپردازد. می توانید به او بگویید هزینه های تلفن از اینترنت گرفته تا صورت حساب و لوازم و غیره به عهده ی خودش است.
در جریان امور باشید
نوجوان تان باید شما را در جریان کارها و مسائلش قرار دارد، شما حق دارید که رمز گوشی او را بدانید، بدانید با چه کسی چت می کند، در کدام شبکه های مجازی عضو است، با چه کسانی تماس می گیرد و درگیر چه مسائلی می شود. این محدودیتها لازم است تا کنترل امور از دست تان خارج نشود.
با رعایت این نکات و وضع قوانین محکم و باثبات تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا مضرات و تبعات استفاده از تلفن همراه برای کودکتان را به حداقل برسانید.