اگر یک کیف پول در خیابان پیدا کنید آن را به صاحبش پس میدهید؟
تاکنون چند بار برایتان پیش آمده در شرایطی قرار بگیرید که به کمک دیگران نیاز پیدا کنید؟ مثلا ماشینتان خراب شده باشد، در شهر دیگری گم شده باشید و نقشه نداشته باشید؟ موبایلتان خاموش شده باشد و نیاز باشد که یک تماس تلفنی مهم برقرار کنید و نمونههایی از این دست.
این موارد تنها گوشهای از موقعیتهایی هستند که شما نمیتوانید بدون کمک دیگران آنها را پشت سر بگذارید.
درسی که از چنین شرایطی میتوان آموخت این است که همیشه با مردم مهربان باشیم مخصوصا اگر او به کمک نیاز داشته باشد. این را به یاد داشته باشید که اگر شما به دیگران خوبی کنید، حتما در زمانی که به محبت و کمک دیگران نیاز خواهید داشت، بقیه هم به شما کمک خواهند کرد. همه چیز در این جهان در حال چرخش است. اگر خوبی به دنیا هدیه کنید، خوبی هدیه میگیرد و بالعکس.
در همین راستا، چندی پیش برخی از محققان در یک مجله علمی تصمیم گرفتند آزمایشی را صورت دهند که حدود نیم میلیون دلار هزینه روی دستشان گذاشت.
ماجرای این تحقیق به این صورت بود که ۱۱ مرد و ۲ زن به ۳۵۵ شهر اصلی از ۴۰ کشور مختلف جهان سفر کردند. در این سفرها مجموعا ۱۷ هزار کیف پول را در خیابان قرار دادند. هدف این بود تا متوجه شوند شهروندان کشورهای مختلف جهان در مواجهه با کیف پول گمشده چه واکنشی از خود نشان میدهند! آیا آنها کیف پول را به صاحب آن بازمیگردانند؟ آیا پول داخل کیف را برای خود بر میدارند؟ هر کسی واکنش خود را با چه نیتی انجام میدهد؟
در این آزمایش دو نوع کیف پول استفاده شد. در یکی از آنها فقط کلید بود و پولی وجود نداشت و در دیگری مقداری پول و کلید.
در این کیف همچنین یک لیست خرید روزانه به زبان محلی، کارتهای ویزیت صاحب کیف با اسم و نشانی ایمیل او، مقداری پول و یک کلید بود.
به طور میانگین حدود ۱۳٫۴۵ دلار آمریکا پولِ رایج هر شهری در آن گذاشته میشد. در کشورهایی همانند انگلیس، آمریکا و لهستان مبلغ بیشتری معادل ۹۴٫۱۵ دلار در کیف قرار داده شد. همان طور که در بالا هم گفتیم، برخی کیفها حاوی پول نبودند و فقط کلید داشتند.
نمودار زیر نشان میدهد که مردم در شهرهای مختلف کشورهای جهان پس از پیدا کردن کیف پول چه واکنشی از خود نشان دادهاند.
همانطور که در نمودار هم نوشته شده است، دایرههای زرد نشان دهنده درصد بازگشت کیفهای بدون پول هستند. دایرههای قرمز نیز نشان میدهند چند درصد از کیفهای حاوی پول به صاحبان خود عودت داده شدهاند.
کشورهای اسکاندیناوی در صدر جدول قرار دارند. شهروندان شهرهای مختلف این منطقه اروپایی بیشترین میزان برگشت کیفهای گمشده را به خود اختصاص دادند.
اما متاسفانه در کشورهایی همانند چین، مراکش، پرو و قزاقستان شاهد کمترین برگشت کیف پول به صاحبانشان هستیم.
واکنش مردم جهان نسبت به کیف پولی که در خیابان پیدا میکنند به چند فاکتور محدود بستگی دارد. محققان در این آزمایش متوجه شدند کیفهایی که کلید در داخل آنها وجود داشت بیشتر از کیفهای بدون کلید به صاحبانشان بازگشت داده شدهاند. که این مساله نشان میدهد اغلب مردم در همه جهان تصور میکنند که کلید موجود در کیف برای صاحب آن بسیار مهم و ضروری است.