اهمیت مصرف آنتیاکسیدان برای مبتلایان به اماس
لوتئین
لوتئین در انواع کلم (کلمبروکلی، گلکلم و برگکلم)، انواع میوهها، سبزیجات نشاستهای (ذرت، نخودفرنگی)، تخممرغ و سبزیجات پهن برگ وجود دارد.
سلنیوم
سلنیوم یک ماده معدنی موجود در غذاهای گیاهی، تخممرغ، مرغ، گوشتقرمز، حبوبات و ماهی است.
کارووتنوئیدها
کارووتنوئیدها رنگدانههایی هستند که باعث رنگ زرد و نارنجی میوههایی از قبیل هویج، خربزه و سیبزمینی میشود.
لیکوپن
لیکوپن یک ماده شیمیایی موجود در میوه و سبزیجات قرمز از جمله گوجهفرنگی و هندوانه است.
ویتامینA
ویتامین A در هویج، سیبزمینی، سبزیجات پهن برگ تیره و زردآلو بهوفور وجود دارد.
ویتامین C
ویتامین C در مرکبات، سیبزمینی، آناناس، کلم بروکلی، اسفناج و انواع توتها وجود دارد.
ویتامین E
ویتامین E در آجیل، کره بادامزمینی، جوانه گندم، اسفناج، سویا، ماهی، آوکادو و روغن گیاهی وجود دارد.گوجهفرنگی، انواع توتها، فلفل، هویج، اسفناج، زردچوبه، زنجبیل، انواع مغزیجات آجیلی و غلات سبوسدار نیز دارای خواص ضدالتهابی هستند.بیماری اماس، یک بیماری مزمن عصبی است که در آن سیستمایمنی بدن به بافتهای سالم سیستم عصبی مرکزی حمله میکند.اماس براثر پاسخ سیستمایمنی به وجود میآید و باعث التهاب در سیستم عصبی مرکزی میشود. التهاب، باعث نابودشدن میلین میشود.میلین یک بافت چربی است که از رشتههای عصبی محافظت میکند.سن ابتلا به این بیماری معمولا بین ۲۰ تا ۵۰ سال بوده و احتمال بروز آن در زنان دو برابر مردان است.مهمترین علائم بیماری اماس، ضعف، سفتشدن عضلات، سوزنسوزن شدن و بیحسی اندامها، دوبینی، سرگیجه، اختلال در تعادل و خستگی مزمن است.