تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • بررسی تحول آموزش در رشته‌های علوم بالینی بر اساس سیاست‌های کلی سلامت

  • امکان وکالتی‌کردن حساب برای خرید خودروهای وارداتی برقی در بانک ملی ایران

  • موتور محرک اقتصاد در دولت چهاردهم؛ پرداخت ۳.۶ میلیون فقره وام در کمتر از یک سال توسط بانک ملی ایران

  • برگزاری مزایده سراسری املاک و اموال تملیکی و مازاد بانک ملی ایران نوبت شهریور ماه ۱۴۰۴

  • سهم بازار «پرداخت نوین» دو رقمی شد

  • رشد ۴۷ درصدی درآمد بانک اقتصادنوین از محل عملیات واسطه گری پولی

  • نگاهی به آینده نظام بانکداری در ایران و جهان

  • میگرن در برابر سردرد!

  • مردادماه رویایی بانک صادرات ایران رقم خورد؛ رشد ۶۱ درصدی درآمد عملیاتی وبصادر با تراز مثبت ۲۵

  • امکان ثبت نام خودروهای برقی وارداتی در بانک سپه فراهم شد

واریته
صفحه اصلی›واریته›با روش نگهداری انواع مختلف خرما آشنا شوید

با روش نگهداری انواع مختلف خرما آشنا شوید

توسط اپراتور خبر
۱۳۹۸-۰۲-۲۵

با توجه به اینکه خرما حاوی کربوهیدرات (مواد قندی) زیادی است، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم‌ها، به‌خصوص مخمرها محسوب می‌شود بنابراین توصیه ما به نگهداری خرماهای نرم و تازه در یخچال است. سرمای محیط داخلی یخچال باعث کاهش رشد میکروارگانیسم‌ها و همچنین فعالیت آنزیم‌ها می‌شود. به طور کلی خرما را می‌توان حدود ۸ ماه داخل یخچال نگهداری کرد اما نگهداری خرماهای خشک بیرون از یخچال و ظرف‌های در بسته اشکالی ندارد. خرمای خشک تا یک سال قابلیت نگهداری در یخچال دارد.

میوه خرما چهار مرحله رسیدن را طی می‌کند و در این مراحل تغییرهایی در رنگ، بافت، مزه، اندازه و ترکیب‌های شیمیایی آن رخ می‌دهد. خرما در ابتدا میوه‌ای سبز رنگ، سفت و سرشار از آب و تانن است و طعم تلخ و گسی دارد. به مرور زمان رطوبت این میوه کمتر و میزان قندهای آن بیشتر می‌شود تا در نهایت به خرمایی کاملا رسیده تبدیل شود.

رطب، مرحله قبل از رسیدگی کامل خرماست که رطوبت بیشتر و قند کمتری نسبت به خرمای کاملا رسیده دارد. در مرحله تمر (خرمای رسیده) رطوبت به حداقل خود می‌رسد و رنگ خرما هم کاملا قهوه‌ای تا سیاه می‌شود. در این مرحله میزان قندهای احیاکننده خرما (فروکتوز و گلوکز) بالا و ساکاروز آن اندک است و بافتی یکنواخت و گاهی چروکیده دارد.

برای آشنایی با روش نگهداری انواع مختلف خرما از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مطلب همراهمان باشید.

روش نگهداری خرمای نارس (خارک)

خارک یا خرک، در اصل همان خرمای نرسیده و کال است. خارک بعضی از انواع خرما را می‌توان خورد و جنوبی‌ها به آن علاقه دارند. به خاطر وجود ماده تانین مزه گس و شیرینی کمی دارد. خارک را می‌پزند و پخته آن را خشک کرده و تا دو سال قابل‌ استفاده است.

نگهداری خرمای تازه (رطب)

خرماهای نرم، به دلیل شیره و رطوبت زودتر خراب، مزه و رنگ آن‌ها ترش و عوض می‌شود. به همین علت، خرمای نرم و تر را در ظرف درب دار درون یخچال با دمای ۳ تا ۸ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. بهتر است ظرف مدت یک هفته. خورده شوند، تا در خواص آن‌ها تغییری ایجاد نشود. اما تا یک ماه در یخچال مشکلی پیش نمی‌آید. در صورت شکرک زدن آن را گرم کرده و مصرف کنید.

نگهداری خرما خشک

خرماهای خشک و نیمه‌خشک ماندگاری بالایی دارند و در دمای آشپزخانه، به‌دوراز نور خورشید و حرارت قابل نگهداری تا یک سال هستند‌. برای جلوگیری از رطوبت، درون ظرف شیشه‌ای درب‌دار و یا پلاستیک زیپ‌دار که هوای آن خالی‌ شده باشد، قرار دهید.

روش نگهداری خرما در فریزر

انواع خرما اعم از تر و نیمه‌خشک را می‌توان تا یک سال در فریزر نگهداری کرد تا تازه بماند. برای فریز کردن، خرماها را درون کیسه فریز قرار داده، هوای آن را خالی کنید و مقداری فضا برای یخ زدن خرماها آزاد بگذارید. سپس در سردترین نقطه فریزر قرار دهید. هنگام مصرف، ۳ ساعت قبل خرما را خارج کنید تا به آهستگی یخش ذوب شود و یا در ظرف آب گرم بگذارید. در کل به دلیل فراوانی خرما در همه‌وقت و همه‌جا، خوردن خرما به‌صورت تازه بهتر است.

روش نگهداری خرما

آیا لازم است خرما را قبل از مصرف به شست یا پوست کند؟

از نظر بهداشتی، شستن خرما مثل هر میوه دیگری قبل از مصرف ضروری است. انواع میکروارگانیسم‌ها و آلودگی‌ها در نخلستان‌ها وجود دارد. با توجه به پدیده گرد و غباری که در چند سال اخیر در مناطق غرب و جنوب غرب کشور مشکلات فراوانی را به‌وجود آورده، شستن خرما قبل از مصرف بیش از پیش ضروری شده است بنابراین توصیه می‌شود خرما را قبل از مصرف کاملا بشویید ولی نیازی به جدا کردن پوست آن نیست.

چرا برخی خرماها ترش می‌شوند؟

خرما سرشار از کربوهیدرات (مواد قندی) است و در صورتی که شرایط رشد میکروارگانیسم‌ها فراهم شود، خرماهای نرم که دارای رطوبت بیشتری نسبت به انواع خشک‌شان هستند، به سرعت تخمیر می‌شوند و طعم و بوی ترشیدگی می‌گیرند. هوای نسبتا گرم و مرطوب و حضور اکسیژن برای رشد میکروارگانیسم‌ها و عمل تخمیر ضروری است و اگر خرما در دمای پایین مثل یخچال و در ظروف در بسته نگهداری شود، قابلیت نگهداری‌اش بالاتر می‌رود.

آیا شکرک‌زدن خرما نشانه فساد آن است؟

شکرک‌زدن که همان تشکیل کریستال یا بلورهای قندی است، بیشتر در انواع تر مثل خرمای مضافتی و کبکاب و در خرمای کاملا رسیده اتفاق می‌افتد که در اثر نگهداری خرما در شرایط نامناسب است و اگر خرما در یخچال نگهداری شود، احتمال بروز این پدیده کمتر خواهد بود. به هر حال شکرک‌زدن فساد تلقی نمی‌شود. شکرک فقط با ایجاد تغییراتی در بافت و ظاهر خرما، کیفیت آن را از نظر مصرف کننده پایین می‌آورد.

نشانه‌های فساد خرما چیست؟

فساد خرما در اثر حضور انواع باکتری، کپک، مخمر و آفت‌های انباری ایجاد می‌شود. بوی ترشیدگی نشانه شاخصی از تخمیر شدن خرماست. گاهی در انواع خرمایی که به صورت فله عرضه می‌شود آنقدر شرایط نگهداری نامناسب است که لکه‌های کپک‌زده را می‌توان به سادگی مشاهده کرد. کرم‌خوردگی و وجود آفات در خرما هم از نشانه‌های فساد آن هستند که رفع این مشکل باید در مراحل داشت و برداشت خرما انجام شود.

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=81976

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • واریته

    اثری از فیتزجرالد دوباره راهی خانه‌ها می‌شود

    ۱۳۹۶-۰۵-۰۷
    توسط اپراتور خبر
  • واریته

    آنتونی بوردن مجری و برنامه ساز در سن ۶۱ سالگی درگذشت

    ۱۳۹۷-۰۳-۱۹
    توسط اپراتور خبر
  • واریته

    امکان نصب بدافزار در مک به‌دلیل آسیب‌‌پذیری Gatekeeper

    ۱۳۹۸-۰۴-۰۹
    توسط اپراتور خبر
  • واریته

    کورنینگ لایه‌ محافظ Astra Glass را برای نمایشگرهای 8K معرفی کرد

    ۱۳۹۸-۰۲-۲۹
    توسط اپراتور خبر
  • واریته

    سینما را با «زیر سقف دودی» آغاز کردم

    ۱۳۹۶-۰۵-۰۳
    توسط اپراتور خبر
  • واریته

    شیرین زبانی برای بیان حقیقت هنر

    ۱۴۰۴-۰۱-۰۵
    توسط مهناز خدادوست

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • بررسی تحول آموزش در رشته‌های علوم بالینی بر اساس سیاست‌های کلی سلامت

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۱۰
  • امکان وکالتی‌کردن حساب برای خرید خودروهای وارداتی برقی در بانک ملی ایران

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۱۰
  • موتور محرک اقتصاد در دولت چهاردهم؛ پرداخت ۳.۶ میلیون فقره وام در کمتر از یک ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۱۰
  • بانک ملی

    برگزاری مزایده سراسری املاک و اموال تملیکی و مازاد بانک ملی ایران نوبت شهریور ماه ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۱۰
  • سهم بازار «پرداخت نوین» دو رقمی شد

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۱۰
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است