تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • اطلاعیه شماره ۷ بانک سپه/امکان پرداخت چک‌های بانک سپه در شعب و از طریق سامانه چکاوک فراهم شد

  • تقاضای مس در دهه آینده به‌شدت از عرضه پیشی می‌گیرد

  • تمدید مهلت معرفی حساب وكالتی برای ثبت نام در طرح فروش محصولات ایران خودرو

  • ارائه بیش از ۴۰۰ سرویس در بستر بانكداری باز بانك ملت (بانكیما)

  • رشد ۶۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳/ مانده تسهیلات بانك ملت از ۲.۵۵۵ همت گذشت

  • ارسال OTP در بله برای کسب‌وکارها رایگان شد

  • دیدار مدیرعامل بانک تجارت با خانواده شهید علی تیزکار

  • مهلت امکان وکالتی کردن حساب‌های بانک سپه در طرح ثبت نام محصولات شرکت ایران خودرو تمدید شد

  • پرداخت بیش از ۴۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و فرزندآوری توسط بانک تجارت تا پایان خردادماه

  • ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو با حساب وکالتی بانک تجارت تا ۱۷ تیرماه تمدید شد

واریته
صفحه اصلی›واریته›با غذاهای خوشمزه خوزستانی های خونگرم آشنا شویم [قسمت دوم]

با غذاهای خوشمزه خوزستانی های خونگرم آشنا شویم [قسمت دوم]

توسط اپراتور خبر
۱۳۹۸-۰۱-۱۵

خوزستان را با ماهی و خرما و فلافل میشناسیم. اما خوردنی ها و سوغات خوشمزه این استان فراوان است و در بخش دوم معرفی غذاهای لذیذ مردمان خونگرم خطه یادها و جاذبه ها، شما را با بخشی از سبک غذایی این دیار آشنا میکنیم. اگر مسافر خوزستان شدید، مصرف این غذاها را در نظر داشته باشید. فراموش نکنید که خوشمزه ترین غذاهی سنتی و محلی خوزستان را میتوانید در اقامتگاه های بوم گردی و هم چنین در روستاگردی های خوزستان پیدا کنید.

فلافل

غذاهای خوزستان

فلافل خوشمزه خوزستان

به قول جناب خان خندوانه شبکه نسیم، آبادان است و برزیل و خوزستان است و فلافل. از غذهای بومی و محلی و ارزان استان بوده که به دلیل داشتن نخود، ماده غذایی مقوی بوده و جایگزین مطلوبی برای تامین بخشی از پروتئین بدن است. همچنین حضور فیبر محلول در این ماده‌ غذایی، یکی از بهترین تنظیم‌ کننده‌های سیستم دستگاه گوارش و گردش خون بدن انسان به شمار می رود. محبوبیت فلافل به حدی است که در تمامی شهرهای ایران، در سطح وسیعی تهیه و به مردم عرضه می‌شود و امروزه در اطراف ترمینال ها و همچنین ایستگاه های مترو شهری تهران و مراکز استان ها، فلافلی ها کسب و کار خوبی دارند.

مواد لازم برای تهیه فلافل ارزان است: نخود خیس شده : ۲۵۰ گرم- پیاز : یک عدد بزرگ- سیر : ۳ حبه (اختیاری)- رب گوجه فرنگی : یک قاشق مربا خوری- سیب زمینی آب پز : ۱ عدد کوچک- ادویه کاری : ۲ قاشق چایخوری- فلفل و نمک و زردچوبه : به میزان دلخواه استفاده شود.

طرز تهیه فلافل به این گونه است که ابتدا نخود را به همراه پیاز و سیر چرخ کرده (نخود چرخ شده باید کمی زبر باشد) سپس سیب زمینی رنده شده و رب گوجه و تمام مواد باقیمانده را به مایه نخود اضافه نموده و خوب ورز میدهیم. لازم به ذکر است قبل از سرخ کردن فلافل مقدار کمی آب اضافه کرده تا مایه نسبتاٌ نرمتر شود با این کار فلافل ترد خواهد شد.

پوکورا:  کوکو خوزستانی ها

اگر  عاشق کوکو سیب زمینی و کوکوسبزی با شوید پلو هستید، باید بدانید که کوکو خوزستانی ها هم از جمله کوکوهای پر طرفدار میان اهالی خطه جنوب به شمار می رود. غذایی سنتی و بومی که این هم  از نخود برای طبخ آن استفاده می شود. آرد نخود به خاطر اینکه پتاسیم بالایی دارد، باعث کاهش فشار خون می شود. کوکو خوزستانی اگر روغن و نمک کمی مصرف شود، برای سلامتی مفید خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه کوکو خوزستانی ها به این شرح است :

  • آرد نخود خام: ۲۰۰ گرم
  •  تره خرد کرده: یک فنجان
  •  آب ولرم: یک استکان
  •  تخم‌مرغ: ۲ عدد
  •  زعفران سائیده آب کرده: یک قاشق غذاخوری
  •  فلفل قرمز پودر شده: نصف قاشق چای‌خوری
  •  نمک و فلفل و ادویه: به قدر دلخواه.

طرز تهیه این کوکو به این صورت است که ابتدا آرد نخود تازه تهیه کنید. آرد نخورد را با آب ولرم مخلوط کرده و با چنگال مخلوط کنید. زعفران اگر دم دست شما بود کمی به آن اضافه کنید و تره به آن بیافزایید. تخم مرغ و نمک و ادویه و فلفل را چند دقیقه به هم زده و به مواد قبلی اضافه کنید. بعد از داغ شدن روغن در ماهیتابه، مواد مخلوط شده کوکو را با قاشق کم کم برداشته و در روغن سرخ کنید یا اینکه می‌توان، تمام مواد را یکباره در ماهیتابه بریزید و دو طرف آن را سرخ کنید. سپس آن را در دیس چیده و با سس گوجه فرنگی آن را سرو کنید. در صورت تمایل می‌توانید، مقدار فلفل را بیشتر کنید. اما همواره به ذائقه مهمانان توجه فرمایید.

نافله‌ خوزستان

نافله‌ی خوزستان یکی دیگر از غذاهای بومی و سنتی استان محسوب می‌شود که به دلیل حضور پروتئین موجود در نخود و گوشت، از ارزش غذایی مناسبی برخوردار است. همان طور که مشاهده میکنید، حضور نخود در برخی از غذاهای سنتی استان حضوری پررنگ بوده و طرفداران بسیار دارد. استفاده از حبوبات در کنار فراورده‌های دامی، از نکات ارزنده و تحسین‌ بر انگیز رژیم غذایی مردم ایران زمین بوده که در بسیاری از استان‌های این کشور بویژه استان خوزستان، به وضوح قابل مشاهده و ملموس است.

مواد لازم برای تهیه نافله خوزستان به شرح زیر است:‌

  • گوشت چرخ‌ کرده و آرد نخودچی: از هر کدام ۵۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ: چهار عدد
  •  نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  •  سرکه: یک فنجان کوچک
  •  شکر: دو فنجان
  •  روغن یا کره و نعنا: به میزان لازم
  •  آب: پنج پیمانه

طرز تهیه به این صورت است که اول گوشت چرخ کرده را با ۲ عدد پیاز رنده شده، آرد نخود چی و نمک و فلفل و زرد چوبه  همراه با آب مخلوط کرده و به میزانی آب  اضافه کنید که مایه شل نشود و منعطف گردد. سپس مواد را به آرامی ورز دهیدو در روغن سرخ کنید. می‌توانید آن‌ها را به شکل دایره‌ های کوچک درست کرده، وسط آن‌ها را خالی و در روغن سرخ کنید. دو عدد پیاز دیگر را به صورت نگینی سرخ‌کرده، زردچوبه و نمک زده بعد آب را اضافه کرده، نعنا را ساییده و در آب بریزید. سرکه و شکر را اضافه کرده و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد بعد نافله‌های سرخ‌شده را درون مواد آبکی قرار دهید تا با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه جوش بزند. اکنون از این غذای لذیذ خوزستانی لذت ببرید.

بورانی باقلای سبز

بورانی باقلاسبز یکی دیگر از غذاهای محلی و سنتی استان خوزستان است که بیشتر در شهرستان شوشتر این استان تهیه و مورد استفاده قرار می‌گیرد. مواد لازم به این شرح است:‌

  • ماست ساده پر چرب ۱ فنجان
  •  پیاز داغ عسلی ۲ قاشق سوپخوری
  •  سیر ۱ عدد
  •  باقلا ۳۰۰ گرم
  •   گرد لیمو ۱ قاشق مربا خوری
  •  شوید ۱ قاشق سوپ خوری
  •  زردچوبه به میزان کافی
  •  فلفل به میزان کافی
  • نمک به میزان کافی

طرز تهیه به این صورت است که ماست آبگرفته و کمی شل باشد، پیاز سرخ شده باشد، سیر خلال و سرخ شده باشد، باقلای سبز تازه باشد. سپس باقلای سبز تازه را از دو پوست بیرون آورده و با مقداری نمک و آب داخل قابلمه‌ای در باز می‌گذاریم تا پخته شود در آن را نمیگذارید تا رنگ سبز آن از بین نرود. مواظب باشید که له نشود. ماست را که مقداری از آب آن رفته است در یک ظرف می‌ریزیم و باقلای پخته شده را به آن اضافه می‌کنیم و کمی بهم می‌زنیم سپس نمک و فلفل و مقداری شویت را داخل آن ریخته بهم می‌زنیم و با پیاز و سیر سرخ شده و گرد لیمو روی آن را تزئین می‌کنیم.

سمبوسه خوزستان

سمبوسه و فلافل، برند صنعت شکم گردی خوزستانی ها بوده و البته طرفداران بسیاری در سراسر ایران دارد. مردم جنوب کشور بویژه ساکنین استان خوزستان و توابع آن، با توجه به اقلیم و جغرافیای خاص محل سکونت خود، بسیاری از غذاهای ناب و لذیذ بومی را تهیه و به سراسر کشور معرفی کردند. مشهور ترین این غذاها، سمبوسه و فلافل محبوب و پرطرفدار خوزستانی است که در اکثر استان‌های کشور نیز توسط مردم تهیه و طبخ می‌شود. به نظر می‌رسد طعم تند فلفل‌ یکی از مهم‌ترین دلایل علاقه‌ی خوزستانی‌ها به این غذای خوشمزه و دوست‌داشتنی باشد.

مواد لازم سمبوسه خوزستان به این شرح است:‌

  • کره : ۲ قاشق چایخوری
  •  نمک : ۱ قاشق چایخوری
  •  آب ولرم : نصف لیوان
  •  آرد : ۲ لیوان
  •  گوشت چرخ کرده : ۲۰۰ گرم
  •  سیب زمینی : ۱ عدد
  •  پیاز : ۲ عدد
  •  سیر : ۳ حبه
  •  فلفل دلمه‌ای : ۱ عدد
  •  رب گوجه فرنگی : ۳ قاشق غذاخوری
  •  گشنیز : ۲ قاشق غذاخوری
  •  نمک و فلفل : به میزان لازم

طرز تهیه سمبوسه به این شرح است که سیرها و پیازها را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شوند سپس گوشت چرخ کرده و فلفل دلمه‌ای خرد شده را اضافه کنید و با حرارت متوسط تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، نمک، فلفل، گشنیز خرد شده و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و مجدد چند دقیقه تفت دهید سپس از روی حرارت بردارید؛ سیب زمینی‌های نگینی خرد شده را جداگانه در روغن سرخ کنید و به مخلوط گوشت اضافه نمائید. داخل کاسه‌ای نمک، اب ولرم، کره و آرد را بریزید و با دست مخلوط کنید تا به شکل خمیری نرم در بیاید سپس خمیر را داخل نایلون بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید.

حال می بایست خمیر را پس از استراحت روی سطحی که آرد پاشیده‌اید با وردنه نازک پهن کنید و برش‌های مربعی یک اندازه‌ای از خمیر در آورید (می‌توانید بجای تهیه این خمیر از خمیرهای فیلو آماده استفاده کنید) داخل هر مربع مقداری از مایه گوشت قرار دهید و لبه‌های خمیر را با آب نم دار کنید و به هم بچسبانید. توجه داشته باشید که با فشار چنگال لبه‌های خمیر را خوب محکم کنید. تمام سمبوسه‌ها را به همین صورت آماده و در روغن فراوان سرخ کنید و به همراه سس دلخواه سرو نمائید.

البته شما می‌توانید بجای خمیر از نان لواش برای سمبوسه استفاده کنید که در این صورت سمبوسه تردتر و برشته تری خواهید داشت. نان‌های لواش را بصورت طولی برش بزنید و همانند تصویر قسمت بالایی را تا بزنید، مقداری مایه گوشت داخل قسمت بالایی بریزید و به همین صورت تا پایین نان را تا بزنید و در روغن سرخ کنید (در زمان قرار دادن سمبوسه در روغن با قاشق کمی سمبوسه را در روغن ثابت نگهدارید تا با شوک روغن داغ سمبوسه وا نرود).

غذاهای خوزستان

حمیس توله‌ی دزفول (پنیرک)

ماهی صُبور

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=78032

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • واریته

    آنچه درباره بیمه مسافرتی باید بدانیم

    ۱۳۹۷-۰۲-۳۱
    توسط اپراتور خبر
  • واریته

    گشتی در VIVOCITY؛ بزرگ ترین مرکز خرید سنگاپوری ها

    ۱۳۹۷-۰۱-۱۹
    توسط اپراتور خبر
  • واریته

    اک‍س‍پریا ایکس زد ۳ سونی تاییدیه‌ برزیل را دریافت کرد

    ۱۳۹۷-۰۵-۱۸
    توسط اپراتور خبر
  • واریته

    «آقای گوزن» با یک تیم حرفه ای ساخته شد/ آغاز رقابت های خارجی

    ۱۳۹۷-۰۲-۱۵
    توسط اپراتور خبر
  • واریته

    معرفی ۵ ابزار مفید گوگل برای دنبال کردن جام جهانی ۲۰۱۸

    ۱۳۹۷-۰۴-۱۷
    توسط اپراتور خبر
  • واریته

    امشب، قسمت آخر خندوانه همراه با نگار جواهریان

    ۱۳۹۶-۰۶-۲۹
    توسط اپراتور خبر

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • اطلاعیه شماره ۷ بانک سپه/امکان پرداخت چک‌های بانک سپه در شعب و از طریق سامانه ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۲
  • تقاضای مس در دهه آینده به‌شدت از عرضه پیشی می‌گیرد

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۲
  • تمدید مهلت معرفی حساب وكالتی برای ثبت نام در طرح فروش محصولات ایران خودرو

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۲
  • ارائه بیش از ۴۰۰ سرویس در بستر بانكداری باز بانك ملت (بانكیما)

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۲
  • بانک ملت

    رشد ۶۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳/ مانده تسهیلات بانك ملت از ۲.۵۵۵ ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۲
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است