اعتیاد به اینترنت ۲
اگر می خواهید بدانید که آیا شما هم دچار اعتیاد به دنیای وسوسه انگیز مجازی شده اید یا نه، به پرسشهای زیر صادقانه پاسخ دهید:
نشانه های اعتیاد به فضای مجازی:
زمان زیادی را در پشت یارانه و یا گوشی همراه خود صرف میکنید تا جایی که متوجه نمیشوید که ساعتها چگونه سپری میشوند؟
ساعاتی که از ابزار تکنولوژی استفاده نمیکنید مدام به فکر آن هستید و به دنبال فرصتی میگردید که مجددا سراغ آن رفته و کمی لذت ببرید؟
از رایانه برای فرار از احساسات منفی و افسردگی که در وجودتان هست استفاده میکنید؟
مناسبتهای مهم و مهمانیها را فراموش میکنید و خانوادهتان را تا جایی که میتوانید نادیده میگیرید؟
به خاطر استفاده بیرویه تمرکز خود را از دست دادهاید و حتی سرکار هم نمیتوانید به درستی کار کنید و دچار پرش افکار شده اید؟
آیا با دیدن لایک دیگران به عکس یا مطلب تان خوشحال می شوید ؟
آیا به دیدن و خواندن همه اخبارها احساس نیاز می کنید ؟
آیا لازم است همه آن چیزهایی که شما را ناراحت می کند را به اشتراک بگذارید ؟
پاسخ های شما نشان میدهد که تا چه میزان شما به فضای مجازی اعتیاد پیدا کرده اید.
راهای ترک فضای مجازی
با خانواده و دوستان خود برای کم کردن زمان هایی که بیهوده صررف استفاده از این تکنولوژی ها می شود تلاش کنید و در این زمینه رقابتی ایجاد کنید.با گذر زمان و به مرور از میزان ساعاتی را که در اینترنت سپری می کنید را کم کنید تا به نتیجه ی دلخواه برسید.
از تفریحات خود استفاده از تلفن همراه و تبلت را حذف کنید و برای آنها ساعاتی را تعیین کنید و الویت ساعات تفریح و استراحت خود را فکر کردن به مسایل آزاد اختصاص دهید.
تا آخر شب پای لپ تاپ و گوشی ننشینید ، وقتی قبل از رفتن به رختخواب با لپ تاپ یا گوشی کار می کنید و یا تلویزیون تماشا میکنید ، در کار ملاتونین اختلال ایجاد می شود ، ملاتونین هورمون خواب است ،و این خوابیدن را سخت می کند و خواب شب را آشفته می کند.
گوشیتان را تنها در زمان های خاص و به مدت کوتاهی چک کنید . و حواستان باشد وقتی در حال صحبت با دیگران هستید این کار را نکنید ، مردم این کار را دوست ندارند چون این کار به معنی اینست که حواستان جای دیگریست .
وقتی آنلاین هستید هدفمند باشید ،و تنها وبسایت ها و اپ ها و شبکه های اجتماعی را با این هدف مرور کنید و اگر می خواهید خرید اینترنتی کنید بدانید که چه می خواهید ، قبل از اینکه تعداد زیادی خرید بیهوده کرده باشید .
هشداری برای یادآوری زمان مورد نظر ماندن در اینترنت داشته باشید چرا که به راحتی ممکن است زمان را از یاد ببرید
گوشی هوشمندتان را در خانه بگذارید وقتی میخواهید با دوستان و خانواده وقت بگذرانید .وقتی گوشی همراهتان نباشد وسوسه چک کردن گوشی در هر ۵ دقیقه نیز ا ز بین می رود
برنامه های مربوط به شبکه های اجتماعی را از گوشیتان پاک کنید . اینطوری از شر یادآوری های مکرر آنها برای لایک کردن خلاص می شوید
اعلان های ( Notification ) مربوط به شبکه های اجتماعی را در تلفن همراهتان خاموش کنید، به خصوص اعلان های مربوط به شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها.
چیزی که بهره وری را بیشتر می کند نوشتن لیستی از کارهایی است که باید انجام دهید و انجام تک تک آنهاست.
به خودتان یادآوری کنید که ما نیاز دارید تا روی زندگی تان متمرکز شوید و با تمرکز روی چیزهای مهم زندگی تان را بسازید.
سعی کنید تا هر روز با انجام کارهای جالب مثلا پختن غذاهای خوب و انجام کارهایی که دوست دارید خود را راضی نگه دارید و با انجام کارهایی که قبلا برای آنها اصلا وقت نداشتید .بدون وسواس تکنولوژیکی از زندگی لذت ببرید.
برای رهایی از وابستگی به دنیای مجازی نیاز به سواد رسانه ای دارد و باید با تولید هر ابزار جدید تکنولوژی علم استفاده از آن را نیز داشته باشیم در غیر این صورت این ابزار به جای پیشرفت و امکانات مثبت خود نتایج مخربی را در پی دارد.
حقیقت اینست که نمی توان به تنهایی جهان را تغییر داد، اما هر کسی می تواند زندگی خود را تغییر دهد و بوسیله آن الهام بخش دیگران برای تغییر باشد.