سلامتی همراه با مصرف بلوبری
این میوه حاوی چه املاح و موادمعدنی برای بدنمان است اگر می خواهید از دیابت و انواع امراض قلبی در امان بمانید پیشنهاد می کنیم بلوبری بیشتری میل کنید.
استخوانهای قوی و سالم
بلوبری خشک شده غنی از ویتامین K است و حدود ۲۳.۸ میکروگرم ویتامین در هر یک چهارم فنجان وجود دارد. این میزان ۲۰ تا ۲۶ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به ویتامین K را برای بدن فراهم میکند. ویتامین K در انعقاد خون نقش موثری دارد و برای سلامتی استخوان ها ضروری است.
همچنین این ویتامین به بدن کمک می کند تا از کلسیم برای رشد و ساخت بافت استخوانی استفاده کند. با توجه به اطلاعات دانشگاه مریلند، ویتامین K خطرشکستگی استخوانها را به ویژه در بانوان یائسه، کاهش میدهد.
دفاع در برابر رادیکالهای آزاد
یک چهارم فنجان بلوبری خشک شده شامل ۹.۵ میلی گرم ویتامین C بوده که بین ۱۱ تا ۱۳ درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین است. ویتامین C یک ویتامین محلول در آب محسوب شده و به رشد و بازسازی استخوان و بافت های بدن کمک میکند.
بدن برای بهبود جراحات، ترمیم و حفظ بافت استخوان ها و دندان ها به ویتامین C نیاز دارد. همچنین ویتامین C به ساخت کلاژن کمک میکند که پروتئین موجود در ایجاد بافت رباطها، پوست، رگهای خونی، تاندونها و غضروف است.
کلاژن فعالیت آنتی اکسیدانی دارد و تاثیرات مخرب رادیکالهای آزاد را کاهش میدهد. رادیکالهای آزاد ترکیبات ناپایداری اند که به DNA آسیب زده و میتوانند باعث بیماریهای قلبی و سرطان شوند.
پیشگیری از دیابت نوع ۲
بلوبری خشک شده منبع بسیار خوبی از فیبر است. یک چهارم فنجان بلوبری خشک شده ۳ گرم فیبر دارد که ۱۰ تا ۱۲ درصد از نیازهای روزانه بدن به فیبر را تامین میکند.
فیبر به عملکرد سیستم گوارشی و تنظیم حرکات شکمی کمک میکند. مطالعات بالینی نشان می دهد که مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر مانند بلوبری خشک شده میتواند به پیشگیری از دیابت نوع ۲ کمک کند.
مصرف فیبر میزان قند خون و انسولین را کاهش داده و میتواند میزان کلسترول را در بیماران مبتلا به دیابت بهبود بخشد.
بهبود سیستم قلبی-عروقی
بلوبری خشک شده منبعی غنی از آنتوسیانینها است که فیتوکمیکالهایی قدرتمند بوده و رنگ آبی بلوبری به دلیل این ترکیبات است. آنتوسیانینها با رادیکالهای آزاد مبارزه میکنند.
مطالعات آماری و بالینی نشان میدهد که ارتباط مستقیمی بین مصرف آنتوسیانینها و بهبود بیماریهای قلبی وجود دارد. همچنین براساس مطالعات انسانی، استفاده از بلوبری خشک شده یا یخ زده عوامل خطرساز سندرم متابولیک را بهبود میبخشد.