سنجاقک ۹۵ درصد شکارهای خود را با موفقیت انجام میدهد
سنجاقک قادر است مسیر پرواز طعمه و نقطه بعدی حرکت او را شناسایی کند و در اولین اقدام بالهای طعمه را در دهان خود بگیرد تا از حرکت بایستد.
سنجاقکها یکی از ماهرترین شکارچیان در طبیعت محسوب میشوند و میزان دقت آنها در نشانهگیری و شکار دیگر حشرات از هواپیماهای جنگنده هم بیشتر است. بر اساس گزارش منتشر شده در روزنامه نیویورک تایمز، سنجاقکها ۹۵ درصد موارد طعمه خود را در هوا و حین پرواز شکار میکنند.
بررسی محققان دانشگاه راجرز آمریکا نشان داد سنجاقکها در ۹۵ درصد حملات هوایی که به سمت طعمه انجام میدهند موفق میشوند و او را شکار میکنند. این در حالی است که میزان موفقیت کوسه سفید برای شکار طعمه ۵۰ درصد و میزان موفقیت شیر آفریقایی برای شکار کرد دیگر حیوانات ۲۵ درصد گزارش شده است.
پروفسور «مایکل مای» از دانشگاه راجرز در این خصوص گفت: «سنجاقک را میتوان یکی از بهترین و ماهرترین شکارچیان پرنده در جهان دانست. این حشره قادر است مسیر پرواز طعمه و نقطه بعدی حرکت او را شناسایی کند و در اولین اقدام بالهای طعمه را در دهان خود میگیرد تا توانایی پرواز کردن نداشته باشد».
محققان دانشگاه راجرز بر این باورند مغز سنجاقک در هنگام شکار به گونهای فعالیت میکند که تا پایان عملیات فقط روی طعمه قفل میشود و به همین خاطر بهتر از دیگر حشرات و پرندگان شکار را انجام میدهد.
این احتمال وجود دارد که مغز سنجاقک بتواند اتفاقات پیرامون را اولویتبندی کند و بر اساس درصد اهمیت آنها به صورت خودکار به دیگر قسمتهای بدن سنجاقک فرمان دهد که همه توان خود را روی کار مورد نظر متمرکز کنند. مغز سنجاقک کمتر از یک میلیون نورون را در خود جا داده است با این وجود شبیه به مغز انسان که از ۱۰۰ میلیارد نورون تشکیل شده، عمل میکند.