کربوهیدرات را از برنامه غذایی تان حذف نکنید
در این تحقیق محققان بیش از ۱۵.۰۰۰ فرد را مورد مطالعه قرار دادند که هر کدام برگه ای حاوی سوالاتی را پر کرده و در اختیار مرکز تحقیقات قرار داده بود. سوالات داخل برگه مربوط به اطلاعاتی درباره وضعیت برنامه غذایی افراد بود. محققان با این اطلاعات می توانستند تخمین بزنند هر فرد به صورت متوسط چه مقدار کالری دریافت می کند و اینکه هر کدام از درشت مغذی ها – کربوهیدرات، پروتئین، چربی – چه جایی در برنامه شان دارند.
تحقیق شامل افرادی که مقدار کالری دریافتی شان خیلی بالا یا خیلی پایین بود نمی شد. بعد از دنبال کردن افراد مورد تحقیق به مدت۲۵ سال، محققان به این نتیجه رسیدند فرد ۵۰ ساله ای که به اندازه متعادل کربوهیدرات مصرف می کند ( ۵۰ تا ۵۵ درصد کالری دریافتی از کربوهیدرات ) می تواند ۴ سال بیشتر از کسی که برنامه غذایی اش فوق العاده کم کربوهیدرات ( کمتر از ۳۰ درصد کالری روزانه از کربوهیدرات ) است زندگی کند. و همچنین این افراد ۲ سال بیشتر از کسانی که برنامه شان تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد کربوهیدرات دارد زندگی می کنند. به همین دلیل افرادی که برنامه غذایی کتوژنیک را دنبال می کنند باید هوشیار باشند چون در این نوع برنامه غذایی تنها ۵ درصد کربوهیدرات وجود دارد.
با این حال همین تحقیق نشان داده که برنامه غذایی سرشار از کربوهیدرات نیز می تواند خطرناک باشد. کسانی که برنامه غذایی شان بیش از ۶۵ درصد کالری دارند نیز در خطر هستند.
با این حال نوع غذایی که می خورید می تواند تفاوت ایجاد کند. افرادی که بیشتر کالری شان را از کربوهیدرات دریافت می کنند می توانند با جایگزین کردن برخی از غذاها با پروتئین های گیاهی به متعادل کردن برنامه خود کمک کنند.
کربوهیدرات ها منبع انرژی هستند. زمانی که خورده می شوند بدن بسیاری از آنها را به گلوکز تبدیل می کند ( قند ). برای انرژی رساندن به سلول ها استفاده می شوند، سلول های اعضایی مانند مغز و عضلات.
چرا محدود کردن دریافت کربوهیدرات می تواند خطرناک باشد؟
این کالری های اضافه باید از جایی بیایند، درست است؟ مدیر این تحقیقات می گوید افرادی که کربوهیدرات را حذف می کنند تمایل دارند با سبزیجات، میوه و غلات کامل کمتری آن را جایگزین کنند – همه این موارد سرشار هستند از مواد شیمیایی گیاهی ضد بیماری، اسید چرب های سالم برای قلب، فیبرهای مناسب روده و همچنین ویتامین ها و مواد معدنی ضروری.
برای مثال، بسیاری از افرادی که برنامه غذایی کتوژنیک را دنبال می کنند معمولا به صورت کلی میوه و سبزیجات را به خاطر کربوهیدراتشان کاملا کنار می گذارند و در مقابل با غذاهای مخصوص برنامه که کالری و چربی بیشتری دارند جایگزین می کنند – مانند گوشت های فرآوری شده یا انسک های کم کربوهیدرات بسته بندی شده. تمام کسانی که برنامه غذایی کتوژنیک را دوست دارند یک مدل غذا نمی خورند اما با گذشت زمان تقریبا همگی یک الگو را ادامه می دهند.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در سال ۲۰۱۷ اعلام کرد این یک مشکل کلی است که درگیرش هستیم: تنها ۱۲ درصد از افراد بالغ به اندازه نیاز روزانه میوه مصرف می کنند و همین مقدار برای سبزیجات تنها ۹ درصد است.
بنابراین حتی با وجود اینکه هنگام محدود کردن یا حذف کربوهیدرات ها شاهد کاهش وزن هستید ممکن است دیگر قسمت های بدنتان آسیب ببینند. بارها و بارها تحقیقات نشان داده خوردن بیش از اندازه گوشت قرمز می تواند منجر به بیماری شود در حالی که خوردن میوه و سبزیجات خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهد.
در آن سمت دنبال کردن یک برنامه غذایی سرشار از کربوهیدرات، مخصوصا از نوع فرآوری شده می تواند پایه های ابتلا به بیماری هایی نظیر چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی را فراهم کند.
حرف آخر: حفظ تعادل کلید کار است
در جدیدترین راهنمای تغذیه آمریکا گفته شده یک زن بالغ معمولی می تواند ۴۵ تا ۶۵ درصد کالری روزانه خود را از کربوهیدرات، ۱۰ تا ۳۵ درصد از پروتئین و ۲۰ تا ۳۵ درصد را از چربی دریافت کند. واضح است که این مقادیر با توجه به سن و سطح فعالیت هر فرد می تواند تغییر کند.
دنبال کردن یک برنامه غذایی متعادل مطمئن تان می کند سالم خواهید ماند و نیازهای بدن را را برآورده می کنید برای شروع چنین برنامه ای تنها کافیست در برنامه غذایی به اندام ثبت نام کنید تا علاوه بر برنامه غذایی توسط گروهی از مشاورین راهنمایی شوید.