سرنوشت پزشک خانواده در برنامه ششم/اعتبار طرح کامل نیست
ابوالفضل سروش در مورد سرنوشت طرح پزشک خانواده، گفت: این طرح در برنامه پنجم و ششم توسعه وجود داشت و دارد، اما متأسفانه تا به امروز به صورت کامل اجرا نشود.
وی افزود: در برنامه پنجم قرار بر این شد که این طرح به صورت آزمایشی در چند استان اجرا شود و درصد موفقیت آن مورد ارزیابی قرار گیرد، البته اجرای آزمایشی این طرح تا حدود زیادی موفقیت آمیز بود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر نیز اجرای این طرح در این چند استان متوقف نشده است، اما وزارت بهداشت در حال تهیه پرونده های الکترونیک برای خانوارها است، بنابراین وزارت بهداشت در برنامه ششم به صورت جدی مصمم است این طرح را فراگیر و در کل کشور اجرا کند.
سروش با بیان اینکه طرح پزشک خانواده در مرحله آزمایشی موفق بوده و انتظار می رود که در کل کشور اجرا شود، گفت: طرح پزشک خانواده علاوه بر این که یک مسئله ملی است، یک سیستم بین المللی هم محسوب شده و اکثر کشورهای موفق دنیا در زمینه بهداشت و درمان، آن را اجرا کردند؛ بنابراین درکشور ما نیز به دلیل توجه به طرح تحول سلامت، ناگزیر به اجرای آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه بودجه ای که قرار است صرف اجرای طرح تحول شود باید هدفمند تر شود،افزود: پایه و مقدمه این طرح اجرای سراسری پزشک خانواده در کل کشور است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در خصوص وضعیت فعلی طرح تحول سلامت تصریح کرد: اجرای طرح تحول سلامت در حال حاضر بر خلاف تصور عده ای قطع نشده است، اما هزینه ها و اعتبارات مورد نیاز، اختصاص پیدا نمی کند؛ به همین دلیل است که بیمارستان ها و دانشگاه های علوم پزشکی در پایبندی به این طرح، دچار مشکل هستند؛ البته به صورت کلی طرح در حال حاضر در حال اجرا و به قوت خود باقی است ولی اعتبار و تغذیه مالی آن کامل نیست.