با این کار سلامت قلبتان را محک بزنید
کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند افرادی که محکم دست میدهند کمتر از دیگران در آینده به بیماریهای قلبی عروقی مبتلا میشوند.
دگرگون شدن شکل قلب به دلایل مختلفی همچون فشار خون بالا، رژیم غذایی پرچرب و مواردی از این دست رخ داده و فرد را در معرض ابتلا به حمله قلبی قرار می دهد.
بیماریهای قلبی یکی از شایعترین دلایل مرگ و میر در جهان است و تنها در کشور انگلستان سالانه سبب مرگ بیش از ۱۶۰ هزار نفر میشود.
کارشناسان اعتقاد دارند جریان خون قوی و پمپاژ مناسب قلب سبب توان بیشتر افراد در استفاده از دستان خود، دست دادن قوی و کمتر شدن ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی میشود.
برعکس، دست دادن ضعیف نشان دهنده گرفتگی رگهای خونی، ضعف عضله قلب و نارسایی در عملکرد این عضو حساس بدن است و به افراد سالمند توصیه میشود، در صورت مشاهده ضعف در استفاده از دستان خود به متخصص قلب برای بررسیهای بیشتر مراجعه کنند.
این یافتهها حاصل پژوهش دانشمندان دانشگاه کویین مری (Queen Mary University of London) در انگلستان است.
کارشناسان سنجش قدرت دست را شیوه تشخیصی درمان و بی خطر برای شناسایی ابتلای فرد به بیماریهای قلبی عروقی و پیشگیری از وقوع سکته قلبی معرفی کرده اند.
محققان برای حفظ سلامت قلب به افراد توصیه میکنند از سنین جوانی نظارت ویژهای بر رژیم غذایی خود داشته باشند، انجام ورزش به ویژه وزنه زدن ،مچ اندازی و ورزشهای هوازی مانند ایروبیک و دوچرخه سواری، مصرف مواد غذایی سالم شامل میوه و سبزیجات تازه، مواد لبنی کم چرب، مصرف مکملهای دارویی زیر نظر پزشک متخصص مانند ویتامین D، پرهیز از مصرف مواد دخانی و خودداری از عصبانیت و پرخاشگری رمز سلامت قلب در طول عمر است.
امروز نرم افزار و ابزارهای اندازه گیری مختلفی برای سنجش ضربان قلب، میزان استرس، فشارخون و حتی میزان اکسیژن موجود در خون وجود دارد که افراد میتوانند پیوسته به بررسی وضعیت قلب خود بپردازند.
کارشناسان برای بررسی رابطه دست دادن قوی با سلامت قلب، نحوه دست دادن بیش از ۵ هزار و ۶۵ نفر داوطلب را با اسکن قلبی آنها بررسی کرده و دریافتند افرادی که توان دست آنها بیشتر است از سلامت قلب بالاتری برخوردارند.
پژوهشها نشان داده است، مصرف مکمل ویتامین D یکی از موثرترین راهها برای حفظ سلامت قلب و جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی عروقی است، اما مصرف این مکمل باید تنها زیر نظر متخصص و با تجویز او انجام شود، زیرا مصرف بیش از اندازه آن برای سلامت بدن مضراست.
نتیجه این پژوهش در مجله PLOS ONE منتشر شده است.