آمار مبتلایان به هپاتیت c در ایران
سید موئید علویان افزود: ما در ایران با دو نوع هپاتیت B و C درگیر هستیم و این دو نوع اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا عوارض شدید کبدی ایجاد میکنند. خوشبختانه در رابطه با هپاتیت B وضعیت خوبی داریم و در ۲۲ سال گذشته روند این بیماری در کشور کاهش پیدا کرده است.
او ادامه داد: دلیل کاهش هپاتیت B واکسیناسیون نوزادان و افرادی است که در معرض رفتارهای پرخطر هستند. واکسن این بیماری در پاستور و داخل کشور تولید میشود و بیش از ۳۵ میلیون ایرانی تا به حال این واکسن را دریافت کردند. عملا هپاتیت B در دهه ۵۰ در ایران شایع بود که آمار آن بالای ۵ درصد و در برخی مناطق تا ۷ درصد گزارش شده بود که با توجه به تولید واکسن، پیشگیری و آگاهی بخشی خوشبختانه این آمار تا امروز کنترل شد.
علویان افزود: امروز در اقصی نقاط کشور به جز استان گلستان و سیستانوبلوچستان شیوع هپاتیت B زیر ۲ درصد و در برخی استانها زیر ۱ درصد است که این موضوع نشان میدهد، ما این بیماری در کشور را کنترل کردیم.
رئیس مرکز هپاتیت ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران با در معرض تهدید بودن قشر جوان روبهرو است، گفت: این قشر جوان در معرض رفتار پرخطر است و امکان دارد به بیماری هپاتیت از راه رفتار پرخطر جنسی مبتلا شود. متاسفانه این مسئله جزو برنامههای وزارت بهداشت نیست که نوجوانان و جوانان برای این بیماری واکسینه شوند. در سالهای گذشته وزارت بهداشت چهار گروه سنی ۱۷ سالهها را واکسینه کرد.
علویان با تاکید براینکه واکسینه کردن جوانان و نوجوانان امروز یک ضرورت است، افزود: برای پیشگیری و تکمیل حلقه پیشگیری از هپاتیت نیاز به پوشش واکسیناسیون به افراد جوان جامعه داریم. البته وزارت بهداشت در زمینه گروههای پرخطر و نوزادان فعالیت قابل تقدیری داشته و توانسته آن را کنترل کند