ماده مناسب برای استحکام لثهها
متخصص ریشه درمانی با حضور در هفدهمین قسمت از برنامه «مطب مجازی» خبرگزاری فارس به سؤالات مخاطبان درخصوص بیماریها و مشکلات دهان و دندانها پاسخ داد.
ماده مناسب برای استحکام لثهها
بهگزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در راستای ارتقای سطح دانش سلامت مردم و برای حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی در جامعه و همچنین پیشگیری و آموزش شناخت برخی علایم و مشکلات زمینهای بیماریها، مطالب آموزشی و مصاحبههایی را با بهرهگیری از بهترین پزشکان کشور که هر هفته مهمان برنامه «مطب مجازی» هستند، منتشر میکند.
همچنین برای بالابردن سطح خدمترسانی و ارتقا سلامت در جامعه و تعامل دو سویه، مخاطبان فارس میتوانید پرسشهای خود از پزشک مهمان هفته را تا تاریخ ۱۲ مهر ماه و در تماس با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۹۱۱۶۶۷ یا آیدی تلگرامی fars_health@ مطرح کرده و پاسخهای خود را از طریق برنامه «مطب مجازی» در صفحه مشاوره سلامت خبرگزاری فارس دریافت کنند.
دکتر علی مرسلی، جراح دندانپزشک و متخصص درمان ریشه (اندودنتیست) برای پاسخگویی به سوالات مخاطبان خبرگزاری فارس مهمان هفدهمین قسمت از برنامه مطب مجازی خبرگزاری فارس بود و به سوالات مخاطبان پاسخ داد.
مشروح پاسخها به شرح زیر است:
سؤال: تفاوت ریشهدرمانی و عصبکشی را بیان کنید؟
ـ در حقیقت باید گفت ریشهدرمانی و عصبکشی دو اصطلاح برای یک روش درمانی هستند، در زمانهای گذشته از اصطلاح عصبکشی استفاده میشد اما در حال حاضر برای درمان ریشههای دندانها از اصطلاح ریشهدرمانی استفاده میشود که به طور کلی این دو موضوع هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارد.
سؤال: آیا استفاده از قرص آهن در کودکان باعث سیاه شدن دندانها میشود؟
ـ یک تصور اشتباه از طرف بسیاری از والدین وجود دارد که مبنی بر این است که استفاده از قرص آهن میتواند باعث پوسیدگی دندانهای کودکان شود، در حالی که قرص آهن فقط از رنگدانه تشکیل شده و به هیچ وجه باعث پوسیدگی دندانها نخواهد شد.
در واقع علت پوسیدگی دندان کودکان مصرف بیش از حد مواد قندی است و همانطور که میبینید امروزه کودکان در مصرف قند و شکلات پرهیز نمیکنند، یکی دیگر از علل پوسیدگی دندان کودکان مصرف شیر است و خواباندن کودکان با شیشه شیر عادت بسیار نامناسبی است که به مرور زمان باعث پوسیدگی و سیاه شدن دندان کودکان میشود.
سؤال: آیا جرمگیری باعث آسیب رسیدن به مینای دندان خواهد شد؟
ـ جرمگیری مانع بسیار قوی برای پیشگیری از پوسیدگی دندانها محسوب میشود اما این تصور اشتباه وجود دارد که جرمگیری باعث آسیبرسانی به مینای دندانها میشود و همچنین برخی از افراد جامعه تصور میکنند پس از جرمگیری دندانهایشان زودتر تغییر رنگ میدهد،
اما باید توجه داشته باشیم که جرمگیری به همراه بروساژ باعث میشود دندانها به رنگ واقعی خود برگردند. عادتهای نادرست غذایی و عدم رعایت بهداشت با مرور زمان باعث تغییر رنگ دندانها میشود و مردم جامعه این برداشت را دارند که رنگ دندانهایشان زودتر تغییر پیدا کرده است در حالی که این تنها یک تصور غلط است.
سؤال: بنده همیشه مسواک میزنم اما دندانهایم در حال پوسیده شدن هستند دلیل این موضوع را توضیح دهید؟
ـ بسیاری از مراجعان این تصور را دارند که با آنکه به طور مرتب مسواک میزنند دندانهایشان در حال پوسیدگی است باید توجه داشته باشیم که عادتهای غذایی نامناسب و همچنین ژنتیک تأثیر زیادی بر جنس دندانها در تغییر رنگ آنها خواهد داشت،
اما به طور کلی اکثر مردم جامعه زمان کافی برای بهداشت دهان و مسواک زدن خود صرف نمیکنند در حالی که حداقل باید در هر وعده مسواک زدن بیش از ۴ دقیقه وقت را صرف این امر قرار داد.
سؤال: آبا استفاده از دهانشویهها باعث استحکام دندانها میشود؟
ـ استفاده از دهانشویهها عامل مؤثری است که میتواند در از بین رفتن باکتریهای دهانی نقش بسزایی ایفا کند. افراد میتوانند در کنار استفاده از نخ دندان و مسواک از دهانشویه نیز استفاده کنند تا بوی بد دهان از بین برود همچنین باید توجه داشته باشیم که استفاده مداوم از دهانشویه میتواند باعث شود تا لثههای سالمتری داشته باشیم.
سؤال: آیا خمیر دندانهای ایرانی و خارجی با یکدیگر تفاوتی دارند؟
ـ شرکت مختلف ایرانی یا خارجی با استفاده از تبلیغات یا برندسازی به دنبال جذب مشتریان هستند، از نظر علمی میان خمیردندانها از لحاظ کاهش دادن پوسیدگی دندانها هیچ تفاوتی وجود ندارد و اینگونه تبلیغات فقط جنبه تجاری داشته و مهمترین مسئله نحوه صحیح مسواک زدن افراد است.
سؤال: برای استحکام دندان کودکان چه روش تغذیهای را پیشنهاد میکنید؟
ـ باید در نظر داشته باشیم که پایه استحکام دندانها از همان دوران کودکی شکل خواهد گرفت، اگر والدین روی بهداشت دهان کودکان حساسیت به خرج دهند و برای تغذیه کودک از مواد حاوی کلسیم و شیر مناسب استفاده کنند، کودک در آینده دندانهای محکم و سالمتری خواهد داشت.
سؤال: دلیل بوی بد دهان چیست و برای رفع این موضوع چه باید کرد؟
ـ بوی بد دهان میتواند سه علت متفاوت داشته باشد که بیماریهای ریوی، گوارشی و دهانی عمده علل بوی بد دهان به شمار میرود، بیشتر موارد بوی بد دهان مخصوصاً بوی بد دهان در زمان صبح به دلیل مشکلات دهانی است که استفاده از دهانشویه و همچنین مسواک زدن لثهها و زبان میتواند نقش بسزایی در پیشگیری از بروز این بو ایفا کند