نماینده احتمالی سینمای ایران در اسکار ۲۰۱۸
علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، از جزئیات تشکیل این کمیته و روند انتخاب نماینده ایران در اسکار ۲۰۱۸ گفته است.
او ابتدا درباره انتخاب نماینده ایران در اسکار گفت: «تا آخر هفته جمعبندی نهایی انجام میشود و نام فیلم به احتمال زیاد اوایل هفته آینده اعلام میشود.»
او درباره تشکیل کمیته ۹ نفره نیز افزود: «این کمیته هنوز تشکیل نشده است، اما در هفته جاری با حضور نمایندگان این کمیته تشکیل و کار خودش را آغاز خواهد کرد. کار انتخاب فیلم نیز طبق زمانبدی مشخص شده انجام میشود.»
او همچنین درباره اعضای این کمیته و ترکیب آنها توضیح داد: «ترجیح سازمان سینمایی و بنیاد سینمایی فارابی این است که اعضای این کمیته از مجموع شخصیت هنری انتخاب شوند و نه مدیران سینمایی. در واقع جناب آقای حیدریان و بنده ترجیح میدهیم نمایندگان ما نیز مانند نمایندگان خانه سینما از میان اهالی سینما و سینماگران و کسانی که در صنعت سینما موثر هستند انتخاب شوند و نه مدیران دولتی.»
تابش همچنین گفت: «سوابق و جوایز فیلمها، اکرانهای خارجی آنها، موفقیتهایی که فیلمها داشتند همه و همه مورد بررسی قرار میگیرد. از طرف دیگر پخش کننده فیلم نیز خیلی مهم است. مجموع این پارامترها تعیین کننده انتخاب یک فیلم برای نمایندگی ایران در اسکار ۲۰۱۸ است.»
او با اعلام خبر احتمال حضور فیلمهای تولید مشترک ایران با کشورهای دیگر نیز گفت: «این احتمال وجود دارد که امسال فیلمهای ایرانی دیگری نیز توسط کشورهای دیگر از جمله افغانستان و ارمنستان به اسکار معرفی شوند. ما عضو کمیته اسکار این دو کشور نیستیم که بدانیم قطعا این اتفاق افتاد یا خیر اما به نظر میرسد امسال احتمال حضور فیلمهای دو ملیتی در اسکار نیز وجود داشته باشد و کشورهایی که ما قبلا با آنها تولید مشترک داشتیم نیز نمایندگانی به اسکار معرفی کنند که احتمال معرفی این تولیدات مشترک وجود دارد.»
تابش همچنین در ادامه اظهار داشت: «متاسفانه اشتباهی در میان اهالی سینما مطرح میشود و آن این است که برخی میگویند حالا امسال اگر فیلمی نداریم، اثری را به اسکار معرفی نکنیم. این تفکر اساسا اشتباه است، داشتههای سینمایی کشور مشخص است و هیئت انتخاب از مجموع داشتههای یک سال سینمایی فیلمی را که شانس بیشتری دارد معرفی میکنند.»
این مدیر سینمایی ادامه داد: «این یک فرصت و موقعیت برای کشوری است که صاحب سینماست و معرفی نکردن فیلم مشکلات بعدی برای سینما به وجود میآورد. در صورت معرفی نکردن فیلم در یک سال دوباره باید درخواست داده شود، آن درخواست مورد بررسی قرار بگیرد که خودش پروسهای سخت و زمان بر است. بنابراین نباید این فرصتها را از دست داد.»