کنفرانس جهانی رباتیک ۲۰۱۷ چین
کنفرانس جهانی رباتیک ۲۰۱۷ چین همه ساله محلی برای به نمایش گذاشتن تازهترین پیشرفتهای علم رباتیک و هوش مصنوعی (AI) است؛ در ادامه با ما همراه باشید.
این کنفرانس که با نام اصلی “World Robot Conference” شناخته میشود، به صورت سالانه میزبان جدیدترین دستاوردهای حوزه رباتیک است و فرصتی را برای معرفی محصولات سخت افزاری و نرم افزاری دانشجویان و شرکتهای فعال در این حوزه فراهم میکند. عمده محصولات ارائهشده شامل رباتهای انساننما، اعضای مصنوعی و سگهای رباتیک هستند، اما در میان آنها رباتهای جالبتوجه دیگری هم وجود دارد.
یکی از جالبترین و سورئالترین کاربردها برای فناوری هوش مصنوعی، ساخت رباتهای انسان نمایی همانند آنچه که در تصویر بالا میبینید است؛ البته این محصول درست مثل ستارههای بزرگ دنیای سرگرمی برای آماده شدن به کمک نیاز دارد!
در کنفرانس جهانی رباتیک امسال برخی از شرکتهای سازنده پهپاد کلاههای پیشرفتهای که برای هدایت وسایل پرنده به کمک سیگنالهای مغزی طراحی شدهاند را معرفی کردند.
دیگر شرکتهای فعال در این زمینه هم مدلهایی برای حرکت و تصویربرداری در زیر آب معرفی کردند که تجربهای متفاوت از قواصی و شنا در اعماق دریاها را در اختیار کاربران قرار میدهد.
اما در این گردهمایی تمرکز اصلی شرکتکنندگان بر روی ساخت دستیارهای هوشمند رباتیک بود؛ به عنوان مثال، رباتی با نام “Padbot T2” که به منظور استفادههای دورحضوری (Telepresence) ساخته شده بود، بازدیدکنندگان نمایشگاه را با قابلیتهایش شگفتزده کرد.
بسیاری از رباتهای حاضر در کنفرانس جهانی رباتیک چین قابلیت یادگیری داشتند؛ به این معنا که بدون برنامهریزی قبلی توسعهدهندگان، به درخواستهای خاص و روشهای منحصربهفردِ مطرح شدن این درخواستها پاسخ میدادند!
در بخشهای مختلف کنفرانس هم رباتها نمیگذاشتند که حاضرین احساس تنهایی کنند.
در یکی از غرفهها، شرکتی با نام سیپاور (Senpower) رقص هماهنگ رباتیکی را برای به نمایش گذاشتن توانایی طراحانش ترتیب داد.
برخلاف انتظار، حجم قابلتوجهی از رباتهای هم در گوشهکنار کنفرانس در حال شارژ شدن بودند و خود را برای سرگرم کردن بازدیدکنندگان آماده میکردند!
تصویر بالا مربوط به رباتهای شرکت سافت بانک (SoftBank) است که در انتظار دستور گرفتن از رئیس خود هستند.
حضور سگهای رباتیک هم فضای نمایشگاه را بانشاطتر کرده بود.
مسئولین این دورهی کنفرانس جهانی رباتیک ، رباتهایی را برای حرکت در میان جمعیت و بهبود تم این گردهمایی در نظر گرفته بودند. در بخشهای دیگر هم تیمهای دانشجویی از دانشگاههای مختلف در حال رقابت با یکدیگر بودند.
همانطور که انتظار میرود، ساخت اعضای مصنوعی کمک شایانی به علم پزشکی خواهد کرد؛ در همین رابطه تیمی با نام کینفینیتی گلاو (Kinfinity Glove) از مرکز هوافضای آلمان دست مکانیکی جالبتوجهی را معرفی کردند.
کودکان و نوجوانان حاضر هم با دیدن رباتهای بستنیساز شگفتزده شده بودند؛ انتظار میرود که شغلهایی اینچنین که نیازمند مهارت بالایی نیستند، به زودی توسط سیستمهای اتوماسیون جایگزین شوند.