شباهت انکار ناپذیر اتومبیلهای Tesla و گوشیهای iPhone
همان گونه که در چندین سال گذشته تلفن های همراه سیر تکاملی فوقالعاده ای را طی کردند و تغییرات گسترده ای را در تلفن های همراه شاهد بودیم، شرکت های تولیدکننده ی خودرو نیز قدم در مسیری نهاده اند که استفاده ی بیشتری از تکنولوژی را در محصولات خود به کار بگیرند.
چنانچه در جست و جوی شرکتی هستید که بیشترین تلاش را در زمینه ی کاهش پیچیدگی رابط کاربری به کار گرفته باشد شرکت تسلا گزینه ی مدنظر شماست. از ویژگی های این خودرو میتوان به یک صفحه نمایش لمسی ۱۵ اینچی در وسط داشبورد و تعدادی دکمه فیزیکی بر روی فرمان اشاره کرد.
چند نکته ی مشابه بین Tesla Model 3 و iPhone وجود دارد که با هم به آن میپردازیم:
۱- حذف دکمه های فیزیکی و جایگزینی آن با دکمه های لمسی
قبل از تولید گوشی آیفون، تمام گوشی ها دارای دکمه های فیزیکی بودند. البته گوشی های اسمارت فون نوکیا و بلک بری در آن زمان برای آسانی کاربرانشان کیبوردی خاص را طراحی و در گوشی تعبیه کرده بودند.
در حال حاضر ما شاهد پیگیری این رویه در ساخت خودروی Tesla Model 3 هستیم. تسلا در ساخت این خودرو همانند آیفون کلیدهای فیزیکی را حذف کرده و به جای آن از صفحه نمایشی ۱۵ اینچی که تمام اطلاعات بر روی آن نمایش داده میشود بهره برده است. البته باید این نکته را یادآور شد که همان گونه که آیفون از کلیدی فیزیکی موسوم به Home Button بهره برده بود، تسلا نیز از کلیدهایی فیزیکی بر روی فرمان خودرو استفاده کرده است.
۲- تکنولوژی بسیار خوب اما نه چندان ارزان
آیفون از روزی که روانه بازار شد تا به امروز به عنوان گوشی بسیار لوکس و گران قیمت شناخته میشود. حتی محصول دیگر شرکت اپل یعنی مک بوک نیز همین ویژگی را داراست. نکته مهم درباره تسلا ۳ نیز همین است. درست است که این خودرو ارزان ترین خودروی ساخته شده توسط تسلاست اما ارزانترین خودروی موجود در بازار نیست، با این وجود محصولی است که تکنولوژی های روز شرکت تسلا همچون Autopilot را در پایین ترین هزینه ی ممکن برای شما فراهم می آورد.
۳- استفاده از سیستم OTA
همانگونه که آیفون اقدام به پشتیبانی از OTA گرفت، تسلا نیز در اقدامی جالب توجه تصمیم به پشتیبانی از این سیستم در محصول جدید خود گرفته است. تسلا همچنین از یک صفحه نمایش به خصوص بهره برده که برنامه نویسی برای آن بسیار ساده تر از برنامه نویسی برای دکمه های فیزیکی خواهد بود.
۴- شخصیت مدیرهای اجرایی ۲ شرکت
آنچه که باعث میشود این گزینه در لیست ما قرار بگیرد نقش محوری است که استیو جابز و ایلان ماسک در شرکت خود ایفا نمودند و هر یک با محصول خود باعث تحول بازار شدند. جابز با آیفون خود دنیا را زیر و رو کرد و ماسک در تلاش است تا با تسلا ۳ این روند را انجام دهد. و استقبالی که تاکنون از این خودرو شده است نشان میدهد که ماسک گام های اول را با موفقیت برداشته است.
۵- توانایی هر ۲ محصول برای تغییر دنیا
همان گونه که با تولد آیفون، نظر تمام اشخاص نسبت به تلفن همراه و کاربردی که میتوان از آن انتظار داشت به کلی تغییر کرد، تسلا۳ نیز همین روند را پیش گرفته است و میتوان انتظار داشت که بعد از روشن شدن موتورهای این خودرو در دنیا، نگاه مردم نسبت به خودرو نیز تغییر کند و تصورشان از خودرو، تنها، وسیله ای ۴چرخ که با بنزین کار میکند نباشد.
کلام آخر
در گام نخست، تسلا همان کاری را انجام داد که آیفون سالها قبل در عرصه ی موبایل تصمیم به انجامش گرفت و آن تغییر کلی رابط کاربری اتومبیل است. ماسک در این زمینه میگوید:” دیگر لازم نیست نگران حواس پرتی های بد موقعی که هنگام رانندگی برایتان پیش می آید باشید، زیرا سیستم فرمان صوتی و تنظیمات خودکار، سبب خواهد شد که حواس شما بلافاصله به جای خود بازگردد.”
البته اینکه بخواهیم از الآن راجع به موفقیت این خودرو نظر بدهیم خیلی زود است، باید منتظر بمانیم و ببینیم چه چیزی در آینده انتظار تسلا و خودروی تسلا۳ را میکشد…
نظر شما چیست؟ آیا همچون انقلابی که آیفون به پا کرد شاهد انقلابی بزرگ در صنعت خودروسازی دنیا خواهیم بود؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید…