آب این میوه معجزه می کند
موادمغذی موجود در آب هویج
به گزارش بهداشت نیوز، یک فنجان آب هویج علاوه بر ویتامین ها و موادمعدنی حاوی ۹۴ کالری، ۰.۴ گرم چربی، ۲۱.۹ گرم کربوهیدرات و ۹.۲ گرم قند است. همچنین همین میزان از آب هویج ۱.۹ گرم فیبر دارد که باعث بهبود سلامت سیستم گوارش، تنظیم سطوح قندخون و افزایش حس سیری می شود.
ویتامین A
یک فنجان آب هویج حاوی بیش از ۲۵۰ درصد ویتامین A روزانه بوده، همچنین نقش مهمی در بهبود ماهیچه ها بعد از تمرینات داشته و برای رشد ماهیچه ها و سلامت استخوان ها مفید است.
ویتامین C
ویتامین C موجود در آب هویج، به تنظیم قند خون کمک کرده و اثرات آن مشابه ویتامین A می باشد. یک لیوان آب هویج، ۲۲.۳ درصد از ویتامین C مورد نیاز روزانه مردان و ۲۶.۸ درصد از ویتامین C مورد نیاز روزانه بانوان را تامین میکند.
ویتامین K
یک فنجان آب هویج همچنین حاوی ۳۰.۵ درصد از ویتامین K مورد نیاز مردان و ۴۰.۷ درصد از ویتامین K مورد نیاز بانوان است.
ویتامین ب کمپلکس
یک فنجان آب هویج منبع خوبی از ویتامین B1، ویتامین B2 و ویتامین B6 است. این ویتامین ها برای تجزیه گلوکز، چربی و پروتئین ها ضروری می باشند، همچنین افزایش توانایی برای ساخت ماهیچه ها باعث بالارفتن متابولسم و کاهش وزن می شود. این ویتامین ها باعث کاهش استرس و افسردگی شده که مانعی برای کاهش وزن محسوب می شوند. مدیریت استرس و افسردگی می تواند به کاهش وزن و جلوگیری از اضافه وزن مجدد و چاقی کمک کند.
موادمعدنی
یک فنجان آب هویج حاوی ۶.۱ درصد از آهن برای بانوان در سنین باروری بوده، همچنین همین میزان از آب هویج دارای ۱۳.۶ درصد آهن برای مردان و بانوان در سنین بعد از یائسگی است. این عنصر با افزایش توانایی در انجام تمرینات، عملکرد ورزشی، اکسیژن رسانی و انرژی باعث بهبود کاهش وزن می شود.
یک فنجان آب هویج حاوی ۱۴.۱ درصد از نیاز روزانه به فسفر است. این ماده معدنی به حفظ ماهیچه ها، ساخت و ترمیم آنها، کاهش درد بعد از حرکات ورزشی و افزایش انرژی مورد استفاده بدن کمک می کند.
همچنین همین میزان از آب هویج محتوی ۱۴.۷ درصد از نیاز روزانه به پتاسم برای کمک به بهبود سلامت استخوان و کاهش فشار خون است. مردان می توانند ۱۳.۳ درصد از منگنز و ۷.۸ درصد از منیزیم مورد نیاز بدن و بانوان ۱۷.۱ درصد از منگنز و ۱۰.۳ درصد از منیزیم را با مصرف یک فنجان آب هویج دریافت کنند. این موادمعدنی برای تنظیم قند خون و کاهش وزن در افراد دیابتی نیز مناسب خواهد بود.
فواید آب هویج و زنجبیل برای سلامتی
مصرف آب هویج-زنجبیل تهیه شده از سه چهارم فنجان آب هویج تازه و یک چهارم فنجان آب زنجبیل تازه ۱۲۹ کالری دارد. همچنین این نوشیدنی دارای فواید غذایی بسیاری برای بدن می باشد.
بهبود عملکرد سیستم ایمنی
آب هویج و زنجبیل حاوی ویتامین A و ویتامین C بوده، بنابراین حائز اثرات مفیدی برای سیستم ایمنی است. ویتامین A به گسترش سلول های بنیادی مغز استخوان در سلول های سفید خون کمک می کند. یک فنجان آب هویج و زنجبیل ۳۳,۴۱۲ واحد بین الملل ویتامین A دارد. همچنین یک فنجان از این نوشیدنی ۱۵ میلی گرم ویتامین C برای بدن فراهم می کند که معادل ۲۰ درصد از نیاز روزانه توصیه شده برای بانوان و ۱۶ درصد برای مردان است. ویتامین C نیز به تولید سلول های سفید خون و محافظت از سلول ها در برابر آسیب کمک می کند.
سلامت پوست
نوشیدن آب هویج و زنجبیل برای سلامت پوست مفید است. ویتامین C موجود در این آبمیوه به افزایش تولید کلاژن کمک می کند که این فرآیند برای بهبود جراحات و حفظ استحکام پوست مورد نیاز است. این نوشیدنی همچنین منبعی از ویتامین A محسوب می شود، این آنتی اکسیدان محافظی طبیعی در برابر اشعه مضر خورشید است. ویتامین E به تنظیم التهاب پوستی، کاهش تجمع مایعات و تورم در پوست کمک می کند. یک فنجان آب هویج زنجبیل حاوی ۱.۵ میلی گرم ویتامین E بوده و تامین کننده ی ۱۰ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به این ویتامین برای بدن است.
پیشگیری از سرطان
نوشیدن آب هویج یکی از بهترین راه ها برای پیشگیری از سرطان یا مقابله با سرطان است. آب هویج آنتی اکسیدان های قدرتمندی برای محافظت از سلامتی و سیستم ایمنی دارد.
آب هویج و زنجبیل نیز یک محافظ طبیعی در برابر سرطان به حساب می آید. این نوشیدنی سرشار از ویتامین C بوده که با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان سینه و معده در ارتباط است. براساس مقاله منتشر شده در مجله اروپایی علوم دارویی، جینجرول موجود در این آبمیوه باعث افزایش مرگ سلولی سلول های سرطان تخمدان می شود. همچنین براساس مطالعات، جینجرول موجود در آب هویج و زنجبیل از رشد سلول های سرطانی در سرطان روده جلوگیری می کند.
هویج حاوی کاروتنوئید آلفا کاروتن، بتا کاروتن و آنتی اکسیدان های گیاهی است. براساس مطالعات منتشر شده در “آنتی اکسیدان های معجزه گر”، آلفا کاروتن خواص ضدسرطانی قوی تری نسبت به بتاکاروتن دارد. هویج حاوی یک یا تعداد کمی کاروتنوئید با فعالیت پروویتامین A است، به این معنا که بدن بتاکاروتن را به ویتامین A موردنیاز تبدیل می کند. همچنین هویج حاوی کلسیم پکتات، یک منبعی از فیبر محلول، ویتامین B کمپلکس، ویتامین C، ویتامین D، ویتامین E، ویتامین K، آهن، کلسیم، فسفر و منگنز است.
یکی از بهترین روش های جلوگیری از سرطان نه تنها مصرف آب هویج بوده، بلکه ترکیب هویج با سایر موادغذایی ضد سرطانی برای آب گیری از جمله ریشه زنجبیل، سیر، سیب، کرفس، فلفل سبز، پیاز، اسفناج و جعفری می تواند مفید باشد.
منابع ضد سرطانی حاوی بتاکاروتن مانند سبزی کلارد، کیل، جعفری و اسفناج نیز برای ترکیب با آب هویج مناسب است. همچنین برای اضافه کردن ویتامین C بیشتر به رژیم غذایی می توانید روزانه از ترکیب کلم کیل، جعفری، فلفل سبز یا بروکلی با دو عدد هویج برای آب گیری استفاده کنید.
سلامت قلب و عروق
آب هویج و زنجبیل حاوی مواد مغذی بسیاری بوده که برای سلامت قلبی-عروقی مفید است. جینجرول موجود در این نوشیدنی به پایین آوردن فشارخون کمک می کند که در نتیجه باعث کاهش خطر بیماری قلبی-عروقی خواهد شد. ویتامین C موجود در آب هویج و زنجبیل با کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب و سکته در ارتباط است.
نکات مهم
از هویج ارگانیک برای آب گیری استفاده کنید تا از ورود آفت کش ها به داخل آب هویج جلوگیری شود. همچنین قبل از آب گیری هویج ارگانیک را شسته و پوست آنها را نگیرید. در صورت عدم استفاده از هویج ارگانیک، می توانید از محلول شستشوی سبزیجات برای شستن هویج ها و از بین بردن آفت کش ها استفاده کنید، در صورت تمایل نیز می توانید قبل از آب گیری پوست آنها را بخراشید. همچنین ترکیب کردن هویج با سایر سبزیجات سرشار از موادمغذی برای آب گیری در جهت افزایش موادمغذی برای مقابله با سرطان توصیه می شود.
آب هویج را بلافاصله پس از آب گیری سرو کنید، زیرا سرشار از مواد آنتی اکسیدانی بوده و خوش طعم است. در صورت عدم امکان نوشیدن آب هویج بلافاصله بعد از آب گیری، ظرف مربوطه را پوشانده و در یخچال نگهداری کنید تا از ترکیب آن با اکسیژن جلوگیری شود. بهتر است شروع و خاتمه آب گیری با میوه ها و سبزیجات نرم باشد. برای نمونه، برای آماده کردن کوکتل سیب هویج، آب گیری را با نیمی از سیب ها شروع کرده، سپس هویج ها را اضافه کنید و در پایان نیز با سیب های باقی مانده به آب گیری خاتمه دهید.