وضعیت اینترنت کشور طی چهار سال گذشته چه تغییراتی کرده است
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وضعیت زیرساختهای ارتباطی کشور را طی چهار سال گذشته تشریح کرد.
عملکرد شرکت ارتباطات زیرساخت از سوی مجلس مورد ارزیابی قرار گرفت. مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت در این نشست، سیرِ رشد زیرساختهای ارتباطی کشور و ظرفیت دسترسی مردم به ابزارهای ارتباطی در چهار سال اخیر را فرآیندی غیر قابل باور دانست. محمد جواد آذری جهرمی همچنین اعلام کرد که با این وجود ما همچنان از جایگاه مطلوبمان در دنیا از حیث فناوری ارتباطات و اطلاعات فاصله داریم.
به گفتهی جهرمی، چهار سال قبل حدود ۴ میلیون نفر مشترک ADSL و ۳۰۰ هزار نفر مشترک اینترنت موبایل در کشور وجود داشت؛ اما اکنون مشترکان اینترنت ثابت ۱۰ میلیون نفر و مشترکان اینترنت موبایل ۴۰ میلیون نفر شدهاند و سرانهی دسترسی کاربر به اینترنت نیز از یک کیلوبیت بر ثانیه به ۳۵ کیلوبیت بر ثانیه رسیده است، همچنین پهنای باند شبکهی انتقال کشور از ۱۱۱۶ گیگابیت بر ثانیه به ۱۲ هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده است و دولت در برنامهی ششم توسعه به دنبال رساندن پهنای باند به ۶۰ برابر ظرفیت فعلی است. ظرفیت پهنای باند داخلی نیز با رشد هزار درصدی، از ۶۲۵ گیگابیت بر ثانیه به ۷۰۰۰ گیگابیت بر ثانیه رسیده است.
بنا بر آماری که معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده است، شرکت ارتباطات زیرساخت ۷ مرکز دادهی ملی راهاندازی کرده است و ۶۳ هزار کیلومتر فیبر نوری کشیده است.
جهرمی با بیان اینکه ایران بزرگترین جمعیت کاربران اینترنت در منطقه را دارد، گفت:
اکنون ۴۰۰ میلیون گوشی تلفن همراه و ۱۰۰ میلیون سیمکارت در دست ایرانیها است، ۲۴ هزار سایت خرید اینترنتی در کشور داریم و یک درصد از دامنههای اینترنتی دنیا متعلق به دامنهی IR است و همچنین ۱.۵ درصد از محتوای وب در اختیار زبان فارسی است.