تأثير زمان هضم و جذب مواد غذایی در پیشگیری و درمان یبوست
به گزارش تریتا نیوز با نقل از روابط عمومی و امور بینالملل؛ دکتر مجید حاجی فرجی متخصص تغذیه و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی در همایش” پیشگیری و درمان یبوست از دیدگاه طب نوین و طب سنتی ایرانی به نقش مهم تغذیه در پیشگیری از یبوست تاکید کرد و اظهار داشت: یبوست یک معضل شایع در تمامی جوامع است و در زندگی صنعتی امروز به عوامل بسیاری بستگی دارد که اصلی ترین عامل آن “تغییر سبک زندگی” است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: توجه به زمان هضم و جذب مواد غذایی در پیشگیری از یبوست و عملکرد دستگاه گوارش بسیار موثر است و آموزش صحیح به مردم توسط پزشکان و داروسازان در مورد اینکه مواد غذایی را چگونه مصرف کنند تا دچار یبوست نشوند و مردم باید بدانند استفاده کدام دسته از مواد غذایی با کدام داروها تداخل دارد.
دکتر حاجی فرجی به اهمیت نوشیدن آب در طول روز اشاره کرد و گفت: اینکه افراد فکر می کنند تا احساس تشنگی نکنند نباید آب بخورند باور غلطی است و هر فرد باید در روز به مقدار کافی آب به بدن خود برساند تا از یبوست و سایر بیماریهای گوارشی که در نتیجه کم آبی بدن بهوجود میآید در امان باشد. وی به نحوه استفاده درست از حبوبات اشاره کرد و گفت: حبوبات به دلیل عوارض نفخی که در پی دارند باید از قبل خیس شوند تا مشکلات گوارشی را در پی نداشته باشند.
این متخصص تغذیه به مصرف سبزیجات پخته و طعم دار، استفاده از روغن زیتون بدون بو، استفاده از میوهها و غذاهای سالم تاکید کرد ونظم در خوردن وعده اصلی غذا و نیز نرمشهای صبحگاهی قبل از خوردن صبحانه را در پیشگیری از یبوست بسیار مهم دانست.
گفتنی است همایش” پیشگیری و درمان یبوست از دیدگاه طب نوین و طب سنتی ایرانی به همت گروه حکمت، طب سنتی و طب دوران تمدن اسلام و ایران روز پنج شنبه ۵ مهرماه۱۴۰۳ در سالن مجمع عمومی (ابن سینا) فرهنگستان با حضور جمعی از اعضای این گروه علمی و صاحب نظران حوزه طب سنتی و طب رایج برگزار و مباحث علمی این حوزه به بحث و تبادل نظر گذاشته شد و نکاتی برای پیشگیری و درمان یبوست ارائه شد که در اخبار و مصاحبههایی که از سوی روابط عمومی و امور بینالملل تهیه شده است برای اطلاع علاقه مندان در وبگاه فرهنگستان بارگذاری شده است. .