نحوه برخورد با شب ادراری کودکان
نوع برخورد در شبادراری بسیار مؤثر است. مطمئن باشید کودکان بعد از ۲ سالگی آرامآرام میآموزند که اندامهای تناسلی را منقبض کنند و ادرارشان را نگه دارند. گاهی در طول روز هنگام بازی، کودکان شلوار خود را خیس میکنند. در این مواقع مادر نباید وحشتزده برخورد کند.
دکتر حمیدرضا دائمی، روانشناس، درباره شبادراری کودکان تصریح کرد: دلایل شبادراری در دو بعد جسمی و روانی قرار میگیرد. در بعد جسمی، یکی از دلایل شبادراری میتواند مصرف آب زیاد، مصرف غذاهای مدر بهویژه قبل از خواب باشد. حتماً باید در ابتدا جنبه جسمی توسط متخصص مجاری ادرار کاملاً کنترل شود. اگر متخصص تشخیص داد که مشکلی ندارد، دیگر نیازی به درمانهای دارویی و پزشکی نداریم و باید به دلایل غیرجسمی توجه کرد. در بحث جسمی میتوان برای کودک برنامه گذاشت؛ مثلاً کودکی که زیاد شبادراری دارد، باید در میان خواب بیدار و تشویقش کرد تا به سرویس بهداشتی برود. نباید در ساعات نزدیک به خواب کودک، خوراکیهای مدر به او داد.
در مواردی ارتباط والدین و کودک، فشارآور است
مادر نباید وحشتزده برخورد کند
«باز هم شلوارت را خیس کردی»؛ یعنی تو مقصری
کودک در حین بازیگوشی و خواب کنترلی روی ادرار خود ندارد
شبادراری زمینهای بسیار عالی برای تربیت کودک است
اسلام به راحتی با این موضوع برخورد کرده است
در موضوعات مشکلزا جنبه روانی کودک رشد میکند
استفاده از روش خاموشی یا تغافل
کودکان از ۳- ۲ سالگی میتوانند ادرار خود را کنترل کنند
آمارها قابل تعمیم نیست
این روانشناس با اشاره به نبود وضعیت آماری از شبادراری کودکان افزود: اگر بخواهیم آماری در گروه تصادفی در نظر بگیریم، قابل تعمیم به کل نیست. به نظرم خانوادهها پیش از فرزندآوری حتماً باید آموزشهایی در زمینه برخورد با کودک داشته باشند. والدینی که در حضور کودک، پرخاشگری کلامی یا جسمی دارند، اثرات بسیار منفی روی کودک میگذارند که میتواند منجر به شبادراری و مشکلات دیگر شود.