گوش دادن فعالانه به همسر زمانی که با مشکلاتی روبرو می شود
گوش دادن فعالانه به همسرزمانی که با مشکلاتی روبرو می شود.
گوش دادن فعالانه به همسر زمانی که با مشکلاتی روبرو می شود
زمانی که شما کسی را دوست دارید، کاملا طبیعی است که خود را در غم و شادی هایش شریک می دانید، به او ارزش می دهید، نگرانش می شوید، سعی می کنید از او مراقبت کنید،قبل از اینکه از شما درخواست کند به کمک او می شتابیدو هر جا که نیاز داشت در کنارش هستید.
گاهی اوقاتافرادِ ارزشمندِ زندگی ما نیاز دارند که در زمان مشکل فقط به حرف هایشان گوش دهیم و به دنبال این نیستند که راه حلی را به آن ها ارائه کنیم. در واقع، این گوش کردن بخشی از کمک کردن به حل مشکل است.
البته ارائه ی ایده ها و راه حل ها کار درستی است اما گاهی اوقات افراد تنها نیاز دارند که در مورد مشکلاتشان حرف بزنند و حرف هایشان شنیده شود. یکی از مهارت هایی که هر فرد در رابطه به آن نیاز دارد، گوش دادن فعالانه است.
گوش دادن فعالانه به این معنی است که شما این اطمینان را به همسر خود بدهید که واقعا دارید به صحبت های او گوش می دهید، نه اینکه تنها سرتان را تکان دهید و به اوبگویید:” بله عزیزم”.گوش دادن فعالانه ی شما به همسرتان کمک می کند تا حرف هایش شنیده و فهمیده شوند و این شانس را داشته باشد که خودش به نتیجه برسد.
برای گوش دادن فعالانه چه باید کرد؟
اگر مواردی را متوجه نمی شوید از او سوال بپرسید. به طور مثال:” یک لحظه صبر کن! همکارت این حرف را زد یا رئیست؟”. این کار به همسرتان این حس را می دهد که یک گوشتان در و دیگری دروازه نیست و به او این اطمینان را می دهید که واقعا دارید به حرف هایش گوش می کنید.
به او این اطمینان را بدهید که احساساتش را درک می کنید. زمانی که همسرتان در حال صحبت با شماست با گفتن مواردی همچون: ” اوه خدای من! چقدر بد”، به او این حس را بدهید که احساساتش را درک می کنید و حرف هایش را پی می گیرید.
از زبان بدن خود استفاده کنید و نشان دهید که دارید به او گوش می دهید. عوض شدن حالات چهره و بدنتان به همسرتان این حس را می دهد که با آغوش باز پذیرای او و صحبت هایش هستید و با او همدلی می کنید.
همه ی وسایل ارتباطی، صوتی و تصویری را کنار بگذارید و یا خاموش کنید. موبایل خود را کنار بگذارید و لپ تاپ و تلویزیون را خاموش کنید. اکنون زمان گوش دادن و صحبت رو در رو می باشد!