چه موقع هندوانه بخوریم؟
در فصول و اقلیمهای گرم و در فواصل بین افطار تا سحر بخصوص افراد گرم مزاج، نیاز به خوردنیها و نوشیدنیهایی دارند که به بدنشان خنکی بخشد و یکی از بهترین آنها هندوانه است؛ اغلب افراد با شروع گرمای هوا از درون بدن یا از قسمتهایی از سطح بدن همچون دست و پا و سر و صورت، احساس گرمی و التهاب میکنند یا بازدم خارج شده از ریهشان دارای حرارت زیادی است، به طوری که گاهی مجبور میشوند دوش آب سرد بگیرند یا پاها را داخل آب خنک بگذارند.
افزایش حرارت بدن در فصول گرم سال بخصوص در گرم مزاجان، عوارضی از قبیل: خارش و سوزش پوست، جوش و دمل پوستی، خشکی بدن و مخاط و به دنبال آن تشنگی شدید و یبوست به همراه دارد که در نتیجه شکننده شدن مخاط، خونریزی مخاطی همچون خون دماغ زیاد میشود.
در این شرایط، مصرف هندوانه و کاهو بهدلیل رطوبت و خنکی زیادی که دارد، همه این حالات را التیام میبخشد و حرارت بدن را سریع کاهش میدهد و مصرف آن بویژه در ایام روزهداری که مصادف با گرمی و خشکی هواست، درساعت پساز افطار توصیه میشود بعلاوه هندوانه به میزان زیادی میتواند جلوی تندی و تیزی صفرا را که در گرممزاجان فزونی بیشتری دارد، بگیرد و اگر در کسانی پوست، سفیدی چشم یا روی زبان به رنگ زرد متمایل شده (این علائم، نشانه صفراوی بودن مزاج است)، آن را التیام بخشد، ضمن این که هندوانه میتواند از بروز سنگهای صفراوی پیشگیری کرده یا حتی به دفع شنریزهها و رسوبات صفراوی که امروزه خیلیها دچار آن میشوند، کمک کند.
بهتر است هندوانه در میان وعدهها خورده شود و مصرف این میوه به صورت ناشتا و با شکم خالی یا بلافاصله بعد از ورزش توصیه نمیشود. لازم است بدانید، حرارت معده در زمانهایی که خالی است و فرد ناشتاست تا حدودی زیاد میشود.